發新話題

成龍

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 7-8-2008 03:18 發表 Any new movie comes out in HK from him recently ?   I like his movies, I think he is funny, and good Kwung Fu fighter too ..   Any his fan here ?    
I'm sure I am not his Fans, He is just a Kung Fu Jocker.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 5-9-2008 23:54 發表 比佢知這佢亞媽用d咁嘅方法令佢來到呢個世界,佢點諗................................?  
其實係乜嘅方法?

引用:
原帖由 Delight986 於 5-9-2008 10:46 發表 【轉貼】成龍北京購4000萬豪宅 小龍女16歲認祖歸宗(圖) news.sina.com 2008年09月03日 17:56 鳳凰衛視新聞中心首頁_新浪網   “小龍女”吃餅乾   香港女星吳綺莉1999年和成龍非婚生女吳卓林(小龍女 ...
點會有人咁做, 生咗個仔女, 話聽佢大個10幾20歲先認, 認早歸宗? 難聽講, 可能今年佢已經家道中落, 咁第日你認唔認好. 呢D 咁自大嘅人, 真係得啖笑 la.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 6-9-2008 07:54 發表 淫虫係衰嘅,不過始終係佢老豆.
衰公賤人不值得原諒, 點解要大個咗才認, 真係有得分咩. 如果係有心要仔女, 就算任何處境都要教好佢, 但唔想要都唔緊要啦. 大可以講句, 我同個女個阿媽有性關係, 之後她懷孕, 只要那媽媽說: "我是孩子的爸,爸"  我就會負上做父親的責任. 但. 並非出於我的意顧. 一句咁简單嘅話, 點解唔敢講. 雖然明係啤人屈, 但係做過就要認啦. 無論你係甚麽形像, "性本善" 只要雙方同意自願.  成年人嘛. 咸濕係無罪, 但大話就不應講.

引用:
原帖由 inabottle 於 7-9-2008 19:39 發表   當年d八卦雜誌真係好似佢哋出自傳咁爆料, 有人被騙以為做出安全措施卻又做咗老豆 ~ 只算被人騙去精子生仔罷了 ~ 無人對大肚既女方表同情 ~ 只係覺得佢好低b, 想用個肚去'cool'住個金礦 ...
我估一佰幾拾都看管好啦!  何况億億聲, 佢哋真係有做過. 除非係強搶啫. 以佢地啲大哥嘅身份. 身邊一定有無數女子在不停轉圈. 有的為名利. 為刺激... ...  引誘, 獻身甚至計謀. 我理解佢會接受或受不住引誘, 哥 D 咁重要嘅財物, 無理由咁大意. 助手門又唔幫手跟跟, 這结果你一定係遲早發生. 始终係男人嘅錯, 加埋毫無危機意色及處理拙劣. 根本就係一條又笨蠢嘅淫蟲.

引用:
原帖由 火馬 於 1-1-2009 23:06 發表 鋤得又夠應!
其實, 他已不值一提, 十隻手提, 姆指, 食指, 尾指, 無名指都不合他.

引用:
原帖由 火馬 於 2-1-2009 22:58 發表 其實佢d戲都冇乜好睇;睇過A計劃就夠;其他部部戲都差唔多!(唯獨奇績就幾好笑過癮;比較滿意...) 
自"師弟出馬" 後, 他已技窮. 不斷重覆. 而整體只做兩種腳色: 好勇鬥恨, 漠視法纪. 只用暴力嘅差人. (完全係顛覆警力嘅人物.) 又或者係活在無能警力之下. 要自行用暴力解决問题的攪事者. (完全係顛覆警力嘅人物) 香港警界之所以有今天嘅形像. 同用咗陳先生做大使不無關係. 香港電影界奉這人為大哥, 才弄得今天的田地.

引用:
原帖由 火馬 於 3-1-2009 23:34 發表 我都係咁話;檔期好;係佢d戲收得gei 一大因素!
今時今日, 過時過節都無話一定要睇賀歲電影, 無乜入影院嘅衝動.

引用:
原帖由 超能電子男 於 12-1-2009 03:33 發表 雖然新警察故事一定好過功夫之王,不過"新"片劇情好多唔合情理,例如成龍同謝霆峰被困係警署,阿Sa身為女警點可以放兩個犯出來,重要佢兩個係警署走來走去,比咁多警察見到乜事都冇,于榮光仲可以比支槍成龍, ...
班c仔咁勁, 可以隊冧成班警察已經不合理, 分為 Leader 嘅成龍咁草率亦係不可能. 係咁易 "Sir" 條繩落樓......真係 !

引用:
原帖由 Kal-El 於 21-4-2009 09:47 發表 用 '牠' 字來形容呢條友, 真是太適合不過了, 所以 '牠' 才需要被人管
用 "它"字會不會更貼切, 至於, 點解它會行會走, 那就不得而知. 只覺它思想失禁, 語言失調, 在屁股的腦袋已肛門排出來, 臭氣熏天... ...

引用:
原帖由 ddmmyy 於 21-4-2009 16:28 發表   大家唔發覺佢企響處時,好少盡吠心中情.....,衰親都係坐響處咩?坐住個腦,當然腦筋無法急轉彎喇!  
要理解其生理架構, 古往今來絕無藍本可作比較. 傳聞某人肺部長髗內, 與口部直接連接, 鼻了串連腸胃, 吃的說的都亳無味道. 雙手不受控製, 說話時手舞足蹈, 頭髮全為偽做. "希"色而不雅觀, 又會 燈 "L" 等"L"的披亂. 心臟由泥灰搓成. 顏色又黑又瓦. 令人反胃, 雙目有珠而不明. 口腔唸唸有詞. 但語言無人能明暸.  幾經搜尋才找得腦裝緊於结腸末安端, 一旦不慎放了個屁, 腦裝亦會通通排出體外. 此是必瘋言一番. 因為沒有腦袋. 失態後每每全部失憶. 狡言辯護.

引用:
原帖由 陸川翔 於 26-2-2010 17:29 發表 成龍半個世紀21張經典面孔  從龍套演員到功夫巨星,回顧成龍近半個世紀的從影歷程,90多部電影為我們帶來了數不盡難以忘懷的銀幕形象。電影中的成龍以塑造小人物見長,角色多是通過自我奮斗最終獲得江湖地位的勵志 ...
.... 陳港生在成名後角式都係分兩種. 1) 只用暴力解决問題的警察. 2) 在警察無能的情况下, 用暴力去解决問题的人. 不明白佢會係警察楷模.

引用:
原帖由 adamying 於 7-3-2011 14:46 發表 蟲哥做左悉尼警區滅罪大使, 死啦有D担心嗰邊D治安會惡化.
即係話佢o地認同啲警察係無能嘅, 要市民用暴力解决問題. 又或者係所有警察都係不辨好案嘅. 要單一個警察用累暴力解决問題. 全靠港警升佢上神台. 遲早聯合角揾埋佢做人板.

外國可能當佢"小丑"咁睇. 佢自以為是啫.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 29-11-2012 03:51 發表 我對佢仲好有期望....佢已經夠衰, 希望佢唔好再衰多D
我反想而同佢"後會無期"...

引用:
原帖由 cmlwts15-4-2015 09:40 發表 最近成龍風頭很勁,因為在他出的首本個人自傳中,講述了很多他這輩子很多不為人知的往事,除了當年成名后的暴發戶心態,身上兜著幾百萬,看見什麼就買買買,酗酒飆車等年少輕狂的事外,還有很多他和眾多女明星的風流 ...
袁詠儀的確極不討好!

發新話題