發新話題

我的收藏-珍藏.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 24-11-2009 08:06 發表 有時發覺消失咗嗰 d 又覺可惜,回想時又實在太貴了,有 d 好似 d 股要咁時高時低,好似個神化嬌嬌女又升返佰多蚊,問你你數點計.

唉!當年套花仙子露露同仙女下凡dvd, 我就系嫌貴無買, 點知跟住一句唔該就絶版, 我後悔到今時今日!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 24-11-2009 07:52 發表   ...d 套小飛俠我都買咗. 你咁講你真係好正人君子. 每次我見到都想起一 d 新聞......

四哥放心! 香港無咁狼死, 唔多興呢家野! 

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 24-11-2009 11:27 發表 新聞???   更邪既野我都諗得到...

引用:
原帖由 虎榮 於 25-11-2009 00:22 發表   四哥放心! 香港無咁狼死, 唔多興呢家野! 

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 25-11-2009 00:57 發表 四哥嗰邊經常有 d 新聞出現 . . . . . . 

.... 攪細佬d家野在北美曾經攪到好大. 教會陪賞都唔小.  前一排有個社區人仕發現有大量兒童色情照片及書籍.....

有一個人被發現在家中找到相同物件但因人權法有是不犯法只要不發放 無罪......

香港都有....前一排 xx 學院都有見報. 有個大學生都告神父......唔好話無...天下烏鴉一樣黑

pizza兄...如果你能透視我的思想可能比你更邪不只是你 wor.. 大家咁話, 不過唔好邪錯方向見報就唔好la...

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-11-2009 01:13 發表    香港都有....前一排 xx 學院都有見報. 有個大學生都告神父......唔好話無...天下烏鴉一樣....

唔系大學生告神父, 系個學生勒索神父六百萬事後遮口費, 話心靈受創wor! 我睇佢起碼個腦無受創吖!咁識計數! 個神父後來向教區懺悔完之後, 就報警拉佢就真!

引用:
原帖由 虎榮 於 25-11-2009 01:38 發表   唔系大學生告神父, 系個學生勒索神父六百萬事後遮口費, 話心靈受創wor! 我睇佢起碼個腦無受創吖!咁識計數! 個神父後來向教區懺悔完之後, 就報警拉佢就真!

謝...改正. 原來學生捉人黃腳雞 . 不過神職人員真係要好小心唔好行錯步.

引用:
原帖由 虎榮 於 25-11-2009 01:38 發表   唔系大學生告神父, 系個學生勒索神父六百萬事後遮口費, 話心靈受創wor! 我睇佢起碼個腦無受創!咁識計數! 個神父後來向教區懺悔完之後, 就報警拉佢就真!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-11-2009 02:27 發表   謝...改正. 原來學生捉人黃腳雞 . 不過神職人員真係要好小心唔好行錯步.

做得神職人員一定要做好例子比人睇...o甘樣做真係罪加十等! 豈有此理

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 26-11-2009 01:10 發表 其實人始終都係人,吾係神,人無完人,最重要係要知錯,唔好一錯再錯,始終會見光的,最後神會同佢算賬的. ******歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!

無錯你講 ' 人始終都係人,吾係神,人無完人 ' ...但神職人員是通過心靈訓練的人,理應比普通人更不容易犯錯,所以...只好說他學不到做不到!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 26-11-2009 01:10 發表 其實人始終都係人,吾係神,人無完人,最重要係要知錯,唔好一錯再錯,始終會見光的,最後神會同佢算賬的. ******歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-11-2009 08:58 發表 無錯你講 ' 人始終都係人,吾係神,人無完人 ' ...但神職人員是通過心靈訓練的人,理應比普通人更不容易犯錯,所以...只好說他學不到做不到!!

本來諗住收工..la..見到免忘記所以回應吓....

其實 money 有佢道理...人要知錯先將來 衪 一定會算賬的. 知錯是要首先.

通過心靈訓練的人..其實都係普通人, 人有軟弱之時....如果要用自我壓抑方法會更加加深罪垢感. 當罪垢感都最高點時人性會完全倒塌. 這樣後果更加恐怖...放任去幹定放棄自己.....無法想象. 人不能單靠自我去改變自身行動. (四哥又發 UP PHONE 了)

你知唔知禁慾是一件好痛苦之事.... 是有慾望的生物. 聖經也有講過.....

林前 7:9 倘 若 自 己 禁 止 不 住 、 就 可 以 嫁 娶 。 與 其 慾 火 攻 心 、 倒 不 如 嫁 娶 為 妙 。

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 26-11-2009 09:25 發表

本來諗住收工..la..見到免忘記所以回應....

其實 money 有佢道理...人要知錯先將來 衪 一定會算賬的. 知錯是要首先.

通過心靈訓練的人..其實都係普通人, 人有軟弱之時....如果要用自我壓抑方法會更加加深罪垢感. 當罪垢感都最高點時人性會完全倒塌. 這樣後果更加恐怖...放任去幹定放棄自己.....無法想象. 人不能單靠自我去改變自身行動. (四哥又發 UP PHONE 了)

你知唔知禁慾是一件好痛苦之事.... 是有慾望的生物. 聖經也有講過.....

林前 7:9 倘 若 自 己 禁 止 不 住 、 就 可 以 嫁 娶 。 與 其 慾 火 攻 心 、 倒 不 如 嫁 娶 為 妙 。

認同知錯是首要!但通過心靈訓練的人..並o吾係普通人(如果學得好做得到)...要清楚這點!神職人員是神點選,經常與神溝通,通過心靈訓練,神職人的心靈比普通一般人硬淨結實好多,如不...只是普通人一個!當然也軟弱之時候...但如果對信仰有信心也是很快復原...不會做越軌之事...尤其是淫事,若果在出事前...知道自己履行不到神職任務,那只好請辭不做神職人再做他想做的事好了...如果有壓抑即他的心靈訓練不完全,不通達!魔鬼的誘惑是神的測練...做不到就不能提升或留回原處!

以上只是個人見解及討論,不代表全部,也沒有貶犯四兄&$$兄之意! 在此我不便再談關於宗教事.....請二位見諒!

我當然知道禁慾是一件好痛苦之事.... !

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-11-2009 10:14 發表 認同知錯是首要!但通過心靈訓練的人..並o吾係普通人(如果學得好做得到)...要清楚這點!神職人員是神點選,經常與神溝通,通過心靈訓練,神職人的心靈比普通一般人硬淨結實好多,如不...只是普通人一個!當然也軟弱之 ...

何諒之有...意見人人有. 唔通要不同者死.... 出年面談....約定先.

都係返回珍藏討論....

不過禁慾家野....小心好.. 但千其唔好縱慾... 更加小心.....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 28-11-2009 01:20 發表   何諒之有...意見人人有. 唔通要不同者死.... 出年面談....約定先. 都係返回珍藏討論.... 不過禁慾家野....小心好.. 但千其唔好縱慾... 更加小心.....

好o牙...隨時候教!

縱慾買玩具、漫畫、畫集、旅行都幾好o丫~(有錢o既話 )

無端端講講下又講左去宗教呀...慾望呀咁既...

$兄又有乜野新玩意???

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

在清理衣櫃時找到老爸的東西,佢 N 年前在永安公司買領呔的盒子.堶掄晹頂獃y數條.

*
*
*
*
*
*
歡迎你到我的 Blog My money

http://moneyismymoney.blogspot.com/
請勿在Blog內回應,謝謝!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 30-11-2009 01:04 發表 在清理衣櫃時找到老爸的東西,佢 N 年前在永安公司買領呔的盒子.堶掄晹頂獃y數條. ******歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!

個盒好有 Feel o牙$$兄!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-11-2009 11:00 發表 好o牙...隨時候教! 縱慾買玩具、漫畫、畫集、旅行都幾好o丫~(有錢o既話 )

....同你傾吓計候教 d 乜.... 小弟可得可能....

縱慾買玩具、漫畫、畫集、旅行都幾好o丫....知你有水唔好晒命 wor...

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 30-11-2009 01:04 發表 在清理衣櫃時找到老爸的東西,佢 N 年前在永安公司買領呔的盒子.堶掄晹頂獃y數條. ******歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!

d 款呔 e + 興返 有型.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 1-12-2009 07:39 發表   ....同你傾麰p候教 d 乜.... 小弟可得可能.... 縱慾買玩具、漫畫、畫集、旅行都幾好o丫....知你有水唔好晒命 wor...     d 款呔 e + 興返 有型.

o矣~...有水我就去o左旅...旅..旅...旅..旅.旅....旅行o拉!

有水重可以過北美探你玩番一頭半過月!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 1-12-2009 08:13 發表 o矣~...有水我就去o左旅...旅..旅...旅..旅.旅....旅行o拉! 有水重可以過北美探你玩番一頭半過月!

一個頭....半個月...咁你令外半個八月十五留番係香港 乜有錢可以咁去旅行咩

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 1-12-2009 08:16 發表   一個頭....半個月...咁你令外半個八月十五留番係香港 乜有錢可以咁去旅行咩

蝦~~你果然係作o野高手...o牙o吾係...係創作高手先o岩! o甘 do 諗到! 我o個個月分o吾開o架...你o個個得??

.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 發表...同你傾麰p候教 d 乜.... 小弟可得可能....

同人o地傾計都學到o野o架~!你o吾覺o羊?!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 1-12-2009 21:06 發表 蝦~~你果然係作o野高手...o牙o吾係...係創作高手先o岩! o甘 do 諗到! 我o個個月分o吾開o架...你o個個得?? . 同人o地傾計都學到o野o架~!你o吾覺o羊?!

哈哈...乜你唔知香港有句講叫 "老作"(聽講是曾是黑人物句語)...叫得老...我都叫老餅中人...所以又老又作....唔作唔老...老唔老作唔作...

係 law 同人地傾計係會學到野不過人地 呀 ma..你都講人地....唔係我..我得個作又老...有乜野比人學...教壞後生就會.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 2-12-2009 04:44 發表 哈哈...乜你唔知香港有句講叫 "老作"(聽講是曾是黑人物句語)...叫得老...我都叫老餅中人...所以又老又作....唔作唔老...老唔老作唔作... 係 law 同人地傾計係會學到野不過人地 呀 ma..你都講人地....唔係我..我得 ...

o向你身上學作o野都幾好...o牙~yaya...又講錯...o吾好意思...係 創 作 先o岩!

發新話題