發新話題

漫畫周刊 & A-CLUB

約 80-90 年代灣仔, 當年書屋如果要咩眳(漫周&A Club), 係要去那裡.

I am no imfomation for this.

thank you

引用:
原帖由 1983 於 21-3-2007 01:03 AM 發表 路經某G字頭forum, 從中得知ray375兄真正身份原來就係……真係失覺哂! 小弟先前無禮之處還請包涵 想不到我地呢一代睇住漫周大的, 會在二十多年後與其編輯們在吹水, 意想不到呢!

我哋可以二十幾年後再次遠距離real time吹水. 全因科技先進, 做福人群.

A-Club H親生老豆其實係'披頭關'&藍斯加. A-Club stand for 'Action Club'. 當時(1985-86)口水團長拒絕再战'模型王'. 但披頭關又正要人用. 所以介紹藍斯加入去模型王. 藍氏同埋老關又念咗 A-club呢條橋.

我這麼久以來都以為 A-club 係 anime club.

不過藍氏的行為似乎唔係幾好咁喎.

引用:
原帖由 1983 於 21-3-2007 01:03 發表 路經某G字頭forum, 從中得知ray375兄真正身份原來就係……真係失覺哂! 小弟先前無禮之處還請包涵 想不到我地呢一代睇住漫周大的, 會在二十多年後與其編輯們在吹水, 意想不到呢!

1983 兄,我地呢度好開放o既,又唔駛咁隱晦唔提人地個www.gaforum.org ....

連我自己都有睇,我地存在o既目的都係交流 ,多啲嘢睇咪仲好~~~

我都好榮幸同好多謝團長光臨,又爆咁多料俾我地啲 Rider 知,實在難得 !!!

向團長致敬~~~~

引用:
原帖由 toby 於 24-3-2007 17:17 發表   1983 兄,我地呢度好開放o既,又唔駛咁隱晦唔提人地個www.gaforum.org .... 連我自己都有睇,我地存在o既目的都係交流 ,多啲嘢睇咪仲好~~~   我都好榮幸同好多謝團長光臨,又爆咁多 ...

toby兄, 因為各處鄉村各處例, 唔少forum都唔鍾意, 甚至嚴禁會員提起其他論壇, 小弟新來不久, 所以都係謹慎d~

馬沙喺 Z.Gundam到都要穩閉自己身份啦. 大家做吓好心啦!

引用:
原帖由 adamying 於 24-3-2007 03:29 PM 發表 我這麼久以來都以為 A-club 係 anime club. 不過藍氏的行為似乎唔係幾好咁喎.

開頭果十年我都好唔妥藍氏H行為. 但後來想通咗. 其實當時模型王以經開始沒落. 而幕後大老細亦想閂水喉.  人不為己, 天誅地滅.

引用:
原帖由 ruby 於 24-3-2007 06:12 PM 發表   Ray哥,是誰憤世嫉俗?不是他吧? http://www.ecfriend.com/memberProfile.asp?pKey=9431&friendPath=

Ruby姊, sorry. 我係唔會就某人而俾意見 (林查理除外).

我睇都係發一封特別聲明.

本人Ray375於此網版所提出所有'故事'. 全是 bullshit. 如有雷同, 實在不幸.

Ruby, 我當時已離開FC. 所以 no info. 但一定係無結果. 唔夾好過夾.
PS(1)  我好大使架.  好少有錢剩.
PS(2)   唔好同我咁 friendly 吖. 俾我老婆睇到我唔得了架. (佢好兇惡!)

Ray兄快人快語, 文筆風趣, 小弟敬服! 

Thank you.

我希望這只是輕煙 ,不會是軍火庫的導火線着了火吧.....

1) 憤世嫉俗, 不能溝通者另有其人. 绝非你所提到嘅'簡老ハ'. 阿簡工作方面我唔講. 為人係十分和善好客. 如果你識得佢的話. 煩請帶一句 Raymond 向佢問好. (He knew who I am)

2) 盧子英並不屬於任何公司. 自1985年後我已無咁嘅福氣同佢見面. 所以對我人生影响不大.

3) Toby, don't worry. Everything under control. I am always here.

4) 近呢二十年我嘅人生觀係呢個.

I am believe '95% of people on the planet "EARTH".They spend 45 years of there lives making the other 5%
successful! Because they work a plan for someone else's financial success--BUT NOT THEIR OWN!'

By the way. 我唔識'天眼通' (有試過去練下,睇吓可唔可以及到靚女 bath. 可惜唔 work). 否則的話會睇吓下期六合彩開乜冧巴 (加拿大叫做 649).

ray375兄, 放鬆放鬆, 係度談笑風生, 又一日, 你話幾好呢. 而且粵語殘片囍捋, 講過去, 都係睇化晒啦.

定啲來, 定啲來. 無嘢好緊張.

發新話題