24 12
發新話題

UFO

引用:
原帖由 999 於 14-6-2007 15:49 發表 小心阿嫂係外星人.........講笑咋
矢作省吾已經比矢作嫂俘虜左.........

以前對UFO同太空,同第四度空間好有興趣 睇過本書講D人見過UFO,又有D比外星人捉左,但都係得個'講'字,唔知係咪真... 連現今科學都解釋唔到既野又點去確認,只有繼續神秘落去.. 如果真係有星人...可能我地對佢地黎講只係低等生物...佢地有我地估計唔到既高智慧.. 唔知到幾時先可以解開呢個謎

引用:
原帖由 矢作省吾 於 18-6-2007 13:56 發表 埋幾日成日審我老婆, 問佢以前見倒UFO既經過, 煩到佢終於肯透露少少我知。原來佢見親D UFO既外形, 全部都係不規則嘅, 而發生既時間機乎全部都係响日頭, 唯一一次喺夜晚見到, 竟係响半年 ...
嘩~您老婆咁忍得,冇話您知,睇黎您老婆已經見慣見熟,一D都唔覺得奇,我地仲覺得咁神秘 咁有冇審埋阿仔阿女?小朋友應該都會幾興奮個喎....定係........車~~不外如是....當飛機咁睇哈哈 下次要叫您老婆影埋相等我地呢D從未見過既人睇下好喎...係咪呢?

嘩~~好似幾真下咁喎~~~ 信唔信佢好呀~~ [ 本帖最後由 celia 於 20-6-2007 11:28 編輯 ]

點解放唔到段片係度既?? ok la~ [ 本帖最後由 celia 於 20-6-2007 11:29 編輯 ]

引用:
原帖由 toby 於 20-6-2007 11:40 發表 我之前也看過這片段,我也算是半個影片編輯/製作人; 這片後半段的UFO closeup 位置,論焦點, zoom in及再放大後應該模糊得多,但這片沒有 ... 最後的慢鏡再後期放大後,為何更清晰???!消失前的那 7點光是清到不 ...
果7點又真係清得過份左D 咁即係假囉~又比人呃左........

嘩好多點喎~~ 通常影到都係一架,好少會有咁多 UFO都興聯群結隊既咩?! haha....

引用:
原帖由 矢作省吾 於 25-6-2007 13:33 發表 呀~~! 連「壓縮飛行」都比「Celia」講賣, 埋鑊你哋仲唔話我抄橋?! 埋次真係水洗都唔清!! http://www.oldcake.net/redirect.php?tid=5467&;goto=lastpost#lastpost
點會話您呢唔洗擔心喎~~haha.... 矢作嫂咁少同您講佢見過既UFO,未見過既梗係好難幻想到,同埋知道佢地既習性係點,都要靠好多其它D資料, (以後多D問下佢 ) 而且仲有好多UFO既一切方式同特質都未知道(應該都幾難會知,因為完全係唔同既世界,乜都唔同,點會咁易理解到) 大家諗法差唔多姐

引用:
原帖由 999 於 25-6-2007 15:23 發表 日期發生在2005年10月8日星期天下午一點鐘,一架飛碟在大白天降落在玻茲尼亞澤哥維那共和國首都(賽拉耶佛)城市中心的事件。飛行中並被當地做節目的記者及市郊山丘上的民眾用攝影機拍攝到。你信唔信?
記者影到,咁電視有冇播過架?? 假假地..........

咁就慘啦~~而家咁多工具同儀器可以做咁多假野出黎 想搵真既真係好難la 越大越清晰果D反而仲假

引用:
原帖由 999 於 27-6-2007 22:57 發表 個旋渦就係會展金紫荊廣場旁出現......... 仲有D it it混入七一遊行隊伍度搞事,.......... 蛇麻lu.........
追加: 蛇馬lu.......Short 架!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 綠寶210 於 28-6-2007 13:42 發表 既然it it 人都出現了. 突然間地面發生強烈震盪, 獅子山石頭爆開, 古代獅子怪獸蘇醒了! 呢個時候, 天上有紅影飛過... 唔係小鳥, 唔係飛機, 都唔係飛碟! "啊...." Seven....Seven....Seven....S ...
haha...真係好想像力 (獅子山石頭爆開以為會走左隻金毛獅王出黎 ) 連七星俠都出埋~~~ 咁咪可以黎過超人大集合? 集夠60隻超人去打一堆既it it (希望唔會比人尋仇 )

引用:
原帖由 綠寶210 於 29-6-2007 01:12 發表 日有所思, 夜有所夢. 可能你係女仔, 所以年幼時唔會發鑨搰J夢吧? 送一首歌給曾經有過夢想的你. When you wish upon a star Wh ...
係呀....我真係好少發您果種夢,有得發都唔錯啵 我發D夢通常都係惡夢多囉唔知點解... 多謝您的歌曲分享 大個越來越少夢想了

引用:
原帖由 綠寶210 於 29-6-2007 23:51 發表 大家成年人, 一講就明 , Celia 姐善解人意.

引用:
原帖由 綠寶210 於 29-6-2007 23:52 發表 呢段片好經典, 相傳係真的香港飛碟VIDEO !
係真架???但隻UFO好似著左火咁

引用:
原帖由 綠寶210 於 30-6-2007 22:17 發表 有哂錄影時間, 而且畫面搖儱n鵀]為手震, 咁至{真實.
佢既拍攝手法(手震搖儱n+對唔到焦),都好相信個畫面係真的 但果個物體又唔多似UFO喎,究竟係咩黎呢? 望落去似著火陀螺,又冇理由丫 又似著火既孔明燈 總之諗黎諗去都係著火haha....

引用:
原帖由 yuchai3000 於 3-7-2007 19:55 發表 有無攪錯?我覺得好似係機動戰士『 龜霸 』
龜霸? 哈哈...有腳既UFO 如果係機動戰士,徐左龜霸,呢個似唔似呢,下面會噴火

引用:
原帖由 綠寶210 於 3-7-2007 20:29 發表 UFO 有好多種型態, 碟型, 三角型, 球型, 陀螺型, 帽型, 雪茄型等等. 總之天上有野飛過, 只要"當事人" 自己唔知見到乜, 咁就又一單UFO 個案了. UFO著火 他來自火星吧?
咁又係,有咁多種型,唔知道咩型都被列入不明飛行物體 著火既睇怕都係來自火星了!哈哈哈.... 既然外星人已經來參觀過地球咁多次,唔知會唔會參照地球的物體來作藍圖做其他型既UFO 可能遲D會見到香港會展型...果隻仿古帆船鴨靈號型....大佛型....望夫石型....萬里長城型....自由神像型....比薩斜塔型.......米奇老鼠型......... 到時應該唔會驚....可能會笑死 ........傻左........

引用:
原帖由 綠寶210 於 4-7-2007 20:07 發表 米奇老鼠型? 迪士尼為了向外星人追討版權費, 一{外星人同地球人之間的大戰點都係無法避免 , 亦應驗了瑪雅文明所留下的2036年驚世預言.
咁大件事?? 同外星人打我地會唔會死梗? 亂up時間: 迪士尼為了向外星人追討版權費,等了三年三年又三年,為了唔想再等多三年,決定派出機動戰士特強部隊突擊 利用最高科技探測到外星人既秘密基地,即全速向目標進發,目的地就係2046房 唔洗講梗係衝入去... 正當戰事一觸即發之際,有大發現!! 見到外星人正在趕貨,制造不知名既2036凌空砲子全破壁(可以令整幅牆壁完全爆破不留痕跡) 莫非2036驚世預言就係呢樣?? 唔止咁,佢地仲準備研制新產品....'2046凌空砲子全自動破壁'.......

24 12
發新話題