124 1234567
發新話題

記唔記得自己第一部手機係邊隻?

記唔記得自己第一部手機係邊隻?

可能大家用過既手機無數,連自己都數唔清

但係記唔記得自己既第一部?

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 celia 於 6-5-2008 13:55 發表 可能大家用過既手機無數,連自己都數唔清   但係記唔記得自己既第一部?

中型水滸.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 celia 於 6-5-2008 13:55 發表 可能大家用過既手機無數,連自己都數唔清   但係記唔記得自己既第一部?
信為不信尤你, 我從來都唔用手機同Call機!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-5-2008 14:08 發表   中型水滸.

中型水滸?!即係大哥大

我頭先都諗如果有人用大哥大真係經典咯~

四哥,您好經典呀

引用:
原帖由 矢作省吾 於 6-5-2008 14:11 發表 信為不信尤你, 我從來都唔用手機同Call機!

哦?點解呢?澳洲果邊唔興? 

引用:
原帖由 celia 於 6-5-2008 14:18 發表   哦?點解呢?澳洲果邊唔興?     
生活習慣…唔想老婆同阿媽搵到我!

引用:
原帖由 矢作省吾 於 6-5-2008 14:42 發表 生活習慣…唔想老婆同阿媽搵到我!
其實我係怕冇人Call我!

引用:
原帖由 矢作省吾 於 6-5-2008 14:48 發表 其實我係怕冇人Call我!

o下...唔會掛....邊個先係真正原因....

我諗您係唔想嘥錢,留返多D錢比屋企haha

我所用既係panasonic既gd90...

用左兩年之後換左mo記...c350...

又兩年之後就換左而家呢部...se既w810i...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 7-5-2008 19:51 發表 我所用既係panasonic既gd90... 用左兩年之後換左mo記...c350... 又兩年之後就換左而家呢部...se既w810i...
very soon you will use K-100

Analog : 步步通 - 失踪

Hitachi  唔記得型號 - 失踪

Digital  : Ericsson 388 - 保留

Nokia 8810 - 出售

Ericsson 768 - 保留

Motorola V3688 - 出售

Panasonic GD93 - 保留

Sony Ericsson T100 - 保留

Samsung T408 - 保留

Sharp GX22 - 保留

Sony Ericsson K750i - 使用中

Bellwave F208 - 使用中

引用:
原帖由 elvisyuen 於 7-5-2008 23:42 發表 Analog : 步步通 - 失踪             Hitachi  唔記得型號 - 失踪 Digital  : Ericssion 388 - 保留    ...

wa...都幾多下

引用:
My first mobile should be "Erisson 388"

引用:
原帖由 kkeeleung 於 8-5-2008 00:25 發表 My first mobile should be "Erisson 388"    

ic....以前果D都有好粗既天線

引用:
原帖由 celia 於 6-5-2008 14:16 發表   中型水滸?!即係大哥大   我頭先都諗如果有人用大哥大真係經典咯~   四哥,您好經典呀  

我咁年幾....更係會見過或用過好多經典用品.... 唔好咁話我年長..

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-5-2008 07:57 發表   我咁年幾....更係會見過或用過好多經典用品.... 唔好咁話我年長..
I think you should have at least 35 years old...

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-5-2008 07:57 發表   我咁年幾....更係會見過或用過好多經典用品.... 唔好咁話我年長..

冇喔...  唔關事既...  有好多年紀大過您都未用過大哥大

當時既大哥大又未算普及而且價錢都唔平,唔係個個都用得起就真

所以用過只係證明四哥係''潮''人

您都唔會好老姐,得35歲之嘛

唔緊要既~您D經驗先係珍貴嘛~~

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 8-5-2008 10:03 發表 I think you should have at least 35 years old...

佢同我都應該差唔多....4X

話時話我都用過第一代大水壺(真係好大好重 , 打15分鐘就冇電) , 1987年上深圳開荒時老細借用 , 當年只能在深圳灣附近能打通

當時我第一部出的是和記的「天地線」,一路搭電車一路可以講電話,學生之中算好潮的啦!

引用:
原帖由 celia 於 8-5-2008 12:07 發表   冇喔...  唔關事既...  有好多年紀大過您都未用過大哥大   當時既大哥大又未算普及而且價錢都唔平,唔係個個都用得起就真   所以用過只係證明四哥係''潮''人   您都 ...

如果有機會見到你一定請你食雞肶.....三十五....

大哥大電話在北美八十年代起先所以當年比亞洲平, 因此有機會用. 唔係我''潮''.

當時我都係用二手.

124 1234567
發新話題