29 12
發新話題

如果比你回到80年代過1day,你會點過呢?

引用:
原帖由 懷舊復興 於 23-3-2008 01:43 發表 如題

1. 點過好呢...再想吓先

2. 留張便條:   '千祈唔好掉d舊雜誌 + 玩具 ~ 將來你就會知'

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

我會帶埋咁多年"六合彩" 結果同股票記錄番去 ....另外努力讀書......咁我就會成為有學識又有錢鴾H.

跟住就好似 "生命重播" 男主角一樣, 同自己嚗v響力試圖改變世界翵a害同戰爭 ...........跟住應該埥....起身番工.........

我會去買部保利來即影即有相機影低所有香港80年代既正野

同埋我會去買80年代出產既Tomy車仔,哥陣買應該平過而家既

引用:
原帖由 高立 於 15-8-2008 09:45 發表 我會帶埋咁多年"六合彩" 結果同股票記錄番去 ....另外努力讀書......咁我就會成為有學識又有錢鴾H.   跟住就好似 "生命重播" 男主角一樣, 同自己嚗v響力試圖改變世界翵a害同戰爭 ........ ...

做到第一句的話........不用讀書了..............

引用:
原帖由 黑色機器人 於 17-8-2008 20:01 發表 做到第一句的話........不用讀書了..............

都唔可以咁講,

其實讀書比到好多野比自己

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

引用:
原帖由 任因玖 於 17-8-2008 20:26 發表   都唔可以咁講, 其實讀書比到好多野比自己

咁我收翻那句吧 咁讀書都有好處的

我忽然間記一個「老友」 ..... 叮噹,同大雄張書檯。

我會叫自己專心 D 讀書。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
歡迎瀏覽細拉的部落

http://selahk.blogspot.com/

我會出街感受下當時嘅環境﹐同現代嘅分別。同埋去cd/黑膠店睇下唱片............咁大個仔都未聽過黑膠.......所以好想試下﹗

我會影低當時的人和事物,尤其是橫頭磡邨、啟德遊樂場、荔園和摩士公園第4號公園、城寨等等,到將來可以好好回憶一番。也會留下童年時所買的東西,到將來隨時可以攞番出來看看,緬懷一下童年的時光......................

29 12
發新話題