發新話題

好書介紹欄

引用:
原帖由 kitsir935 於 23-12-2007 17:05 發表 「一有機會」 可能你係模型高手,深藏不露~其實你有咁高的繪畫美術造藝,為人物模型上色一定拿手;圖中是超人兄初見面時給小弟的手繪咭片,從用色可知超人兄非等閒之背,小弟對這張咭片非常珍而重之。 &nbs ...

o也~~~Kitsir bro 我o個o的點見得人o架...快快快o的收起佢o拉...失禮死人o牙!!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-12-2007 17:07 發表     ok!小樽...later!(pls wait)

超人兄  小樽仍等得之人 ...超人兄可以慢慢翻 些'些'

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

許冠傑的新書

看得津津樂道....

引用:
原帖由 東加豆 於 23-12-2007 18:49 發表 看得津津樂道....                  

Wow...此書非常 ' 正 ' 介紹了 Sam Hui 從小至大..成本回憶錄o甘..有細裝本,也有大的硬皮本!

東加豆同道o個本係硬皮裝本...我都想購入o牙!

東加豆同道確係識貨!

睇咗...係等人時打書釘睇既 [ 本帖最後由 inabottle 於 24-12-2007 02:17 編輯 ]
佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 inabottle 於 24-12-2007 02:15 發表 睇...係等人時打書釘睇既

you mean the of Sam Hui...?! o甘小樽覺得本書點?!

這本 ' 小松崎茂 シ 昭和 ソ 繪帥 ギグ ' 係以前細個買o個o的模型盒面輯錄...超正o牙!

插畫家有 '小松崎茂',伊籐展安,上田信,大西將美,永野行雄,中西立太,蟡邿F二,平野光一,高荷義之...特別加插 ' 松本零士 '

Gakken 出版

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-12-2007 11:49 發表 這本 ' 小松崎茂 シ 昭和 ソ 繪帥 ギグ ' 係以前細個買o個o的模型盒面輯錄...超正o牙! 插畫家有 '小松崎茂',伊籐展安,上田信,大西將美,永野行雄,中西立太,蟡邿F二,平野光一,高荷義之...特別加插 ' 松本零士 ' ...

嘩!尼本我勁有興趣看,超人兄 I Want More Pictures !呀!!!!!!!!

引用:
原帖由 kitsir935 於 24-12-2007 17:12 發表   嘩!尼本我勁有興趣看,超人兄 I Want More Pictures !呀!!!!!!!!

Kitsir bro,next time dinner show you,ok!?

Ultraman 黃金時代

此書介紹 Ultraman 最 Hit 時期週邊產品..例如家品,文具等

inside

幪面超人黃金時代

同Ultraman 黃金時代都係一樣介紹最 Hit 時期週邊產品 

inside

玩具人生

鍾意玩玩具o既朋友唔可以唔買...絕對好書

介紹了多位玩具人的收藏

inside

本本都係超級正好書。 下次飯局一定要參詳下

引用:
原帖由 kitsir935 於 25-12-2007 06:43 發表 本本都係超級正好書。 下次飯局一定要參詳下

約定你 old cake 老友!

歐美漫畫名家 1   2 ( 國產出版 )

逐一介紹歐美漫畫名家.....如果喜愛漫畫而對歐美漫畫家唔係o甘熟識就要買o黎睇o下.....

inside

歐美漫畫介紹 1  2  3

inside

歐美漫畫技法 1  2

想知道歐美漫畫點畫?!要睇!

inside

Samurai 井上三太特刊

介紹了畫' 東京暴族 ' 作者週邊產品,創作來源,interview等....

inside

Foss 科幻畫集

內容講述末來各類太空船及末來交通工具

inside

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-12-2007 11:49 發表 這本 ' 小松崎茂 シ 昭和 ソ 繪帥 ギグ ' 係以前細個買o個o的模型盒面輯錄...超正o牙! 插畫家有 '小松崎茂',伊籐展安,上田信,大西將美,永野行雄,中西立太,蟡邿F二,平野光一,高荷義之...特別加插 ' 松本零士 ' ...

嘩......正呀 ........我淨係知好多雙星坦克盒面係出自.小松崎茂同高荷義之....咋

發新話題