發新話題

好書介紹欄

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-12-2007 19:52 發表     都話係 ' 後生佬 ' o羅~~~我係 ' 佬 ' o黎o架o拉

巧啦...巧啦...唔好喊羅...凄涼...

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-12-2007 20:01 發表     lee 趕 o個 o的 o咼 lin o咼 全 boo do yor o牙~~~ 煎 hea 巧 靚 o架!! 畝 得 頂 yeah... 可能我 寫/記 錯o左日本明星o的名...係五十嵐優美子先o岩...sorry! hee...hee

寫/記 錯? do唔知鞋真唔鞋既

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-12-2007 20:04 發表     我都想... 後生o個時冇人肯幫我生o尼~~~ ( 幫我生...好似我自己生o甘 秀 C )

幫我生...lee又趕得畝錯喔

男忍do係咁講架啦...幫我生返個啡啡白白(肥肥白白)既BB

不過女忍可能會講''巧難哪''咁姐,haha...講笑

引用:
原帖由 超人兄弟 於 20-12-2007 22:44 發表     安彥良和這本畫集相信我都有... 蝦~~~你女仔人家都會買安彥良和畫集o既??!係都買 ' 高田明美 ' ' 五十嵐淳子 ' ' 大島弓子 ' 之類~~~ 但無可否認 ' 安彥良和 ' o的畫真係好靚!!

五十嵐淳子係中村雅俊老婆呀!

你都完全冇解嘅 ! 

超兄唔好一見celia 就幻想多多至得架!

引用:
原帖由 celia 於 22-12-2007 10:56 發表   巧啦...巧啦...唔好喊羅...凄涼...

o鞋..o也..我本來都唔喊o架o拉...一聽到你話凄涼我就忍唔住又喊過o拉....

好似o的細路仔o甘跌親..只係喊喊o地o者...,一聽到o的大人講冇事重喊得大聲o的......

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 celia 於 22-12-2007 10:59 發表   寫/記 錯? do唔知鞋真唔鞋既

都 話 鞋 lor....o尋氣細路小朋友仔....!!我混亂o左二個名o牙....

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-12-2007 11:15 發表   五十嵐淳子係中村雅俊老婆呀!   你都完全冇解 ! 

係o羊...係o羊.. 唔知o牙...個腦彈o左個名我就寫 lor... 原來 ' 五十嵐淳子 ' 係我偶像中村雅俊個老婆...失敬...失敬...唔怪得腦入面有o尼個名o拉...o烏...o烏...人老o拉...唔中用o拉....

thanks ar_woo bro 告知!!

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-12-2007 11:16 發表 超兄唔好一見celia 就幻想多多至得架!

hee...hee...小小之o麻...邊有多多o尼... 話時話 ar_woo bro 你趕緊乜o野幻想多多先 ?! 幻想有好多種o既o番~~~

小樽你要o個o的 ' 好時代 ' ~~~送上

好時代雜誌特刊

inside

新時代雜誌

鍾意自己砌模型o既朋友..,一定唔可以錯過以下這二本書

模型實戰教本

尖端出版社

inside

Nomoken 野本憲一模型研究所 1 ( 好似日本巳經出到 2,但 HK 末見到有得買 )

尖端出版社

inside

引用:
原帖由 超人兄弟 於 22-12-2007 17:07 發表 Nomoken 野本憲一模型研究所 1 ( 好似日本巳經出到 2,但 HK 末見到有得買 ) 尖端出版社     inside  

超人兄都有唔少模型書,咁有無玩下砌模型呢?

引用:
原帖由 kitsir935 於 23-12-2007 01:38 發表 超人兄都有唔少模型書,咁有無玩下砌模型呢?

細個玩過o的簡單模型算o吾算.... 其實買這書只是幫助我認識更多而矣....一有機會用到即時可翻閱得到!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 22-12-2007 16:37 發表 小樽你要o個o的 ' 好時代 ' ~~~送上        

'些些' 超人兄弟

睇見實物後, 對'好時代'有d陌生

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 超人兄弟 於 22-12-2007 16:41 發表 新時代雜誌  

新時代就有多d印象......與好時代比較, 新時代仲有報導其他國家既音樂? 又要有勞超人兄啦......

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-12-2007 13:32 發表     細個玩過o的簡單模型算o吾算.... 其實買這書只是幫助我認識更多而矣....一有機會用到即時可翻閱得到!

「一有機會」 可能你係模型高手,深藏不露~其實你有咁高的繪畫美術造藝,為人物模型上色一定拿手;圖中是超人兄初見面時給小弟的手繪咭片,從用色可知超人兄非等閒之輩,小弟對這張咭片非常珍而重之。

引用:
原帖由 inabottle 於 23-12-2007 17:04 發表   新時代就有多d印象......與好時代比較, 新時代仲有報導其他國家既音樂? 又要有勞超人兄啦......

ok!小樽...later!(pls wait)

發新話題