43 123
發新話題

妹妹大晒

妹妹大晒

係佳視做ga,有無人記得呀~~

嗰妹其實並非親生,只係收養,最後連D阿哥都鍾意咗嗰妹添!

D日本仔好興攪呢味....

首主題曲好似係咁 "妹妹大晒,自細俾佢威晒, 大細都要捱, 隨時任佢大聲.....

引用:
原帖由 bie1986 於 8-12-2006 22:13 發表 首主題曲好似係咁 "妹妹大晒,自細俾佢威晒, 大細都要捱, 隨時任佢大聲.....
個個望佢,一早去咗街,幾個大哥,氣壞~~

我家的小妹?

共有四個哥哥, 細妹係行船既爸爸帶回家交由四個哥哥照顧...個細妹(讀高中既年齡?)唔知自已唔係佢地既親妹妹...漸漸四個哥哥都愛上了細妹...細妹插班有一個校花叫白美麗...係四哥既夢中情人...有一場係細妹學白美麗打扮想引起四哥既注意... 我記得套劇好好笑...結局都記得.... 是否就係妹妹大哂呢?

四個阿哥分別叫東,南,西,北....希望我冇記錯!

始終覺得"午餐女王"係抄"妹妹大晒"矯, 四兄弟無變,細妹就變成大佬既冒牌老婆, 最後四兄弟都鐘意佢.

都有人記得套劇...咁有無高人可以指點一下...係幾時既?19xx...可以幫忙找找相睇吓呢

引用:
原帖由 inabottle 於 21-2-2007 17:58 發表 都有人記得套劇...咁有無高人可以指點一下...係幾時既?19xx...可以幫忙找找相睇吓呢
year 1978 , 佳視執之前播 主題曲 - 黃韻詩主唱

wow... 1978...知唔知有無重播過呢...妹妹高大身型...記憶中眼大大有d似梁詠琪(有無唔同意呀, 可能現在睇翻唔似啦)...紮兩條辮子重加塊頭巾... [ 本帖最後由 inabottle 於 23-2-2007 13:50 編輯 ]

佳視播時,睇得過癮,集集有睇,主題曲很輕伕,好好聽!

引用:
原帖由 vvwawa 於 24-2-2007 01:00 發表 佳視播時,睇得過癮,集集有睇,主題曲很輕伕,好好聽!
咁就要寫來聽聽啦... 係日文定中文...

Does anyone remember the names of the actors/actresses in "妹妹大晒", as I want to search through the internet to see if there is any picture of the TV series, as I want to bring back memories of the series!! ...or does anyone know where we can listen to the theme song or watch the opening song??? Any more information on this series would be great!! Thanks! [ 本帖最後由 Shiawase 於 24-2-2007 22:57 編輯 ]

首主題曲好似係咁 "妹妹大晒,自細俾佢威晒, 大細都要捱, 隨時任佢大聲....個個望佢,一早去咗街,幾個大哥,氣壞~~ 杪上面,未有時間找....

You guys really have good memories ah!! Still remember all those lyrics!! Well done!!

愈來愈急...心急...我等...等得 : 望各潛藏高人出手...

does anyone have the photo of these sitcom ??? I remember a little bit !!! @_@ want to have a look ar!

如果素描叻幾好呢...無相既可以畫出黎同大家分享嘛...唉!

妹妹大哂歌詞

終於得閒搵返出泥,重見天日,大家分享.
妹妹大晒, 自細俾佢威晒, 零舍聰明, 做左我家大招牌,妹妹大晒, 自細俾佢管晒, 大細都要捱, 隨時任佢大聲嗌!最惡係佢 真冇解, 幾個大哥 氣壞, 個個望佢 一早去咗街, 個個望佢嫁得快,妹妹大晒, 自細俾佢管晒, 大細都要捱, 隨時任佢大聲嗌!

43 123
發新話題