發新話題

小學時最初用o既筆盒及文具

小學時最初用o既筆盒及文具

我最初用布筆袋o黎載筆....o的原子筆整到入面鬼o甘污糟邋遢...

文具有間尺仔(彩色透明 )字母擦膠,班馬牌原子筆,中華牌鉛筆等..........

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 28-11-2007 12:36 發表 講起筆盒呢... 我既年代同各位大哥大姐就唔同... 始終都係後少少嘛...   個時...我第一個筆盒... 係一個鐵製既單層筆盒... 有一舊好普通既擦膠...三支好普通既中華鉛筆... 仲有一把好CHEAP 既間尺 ...

o個陣時雙層筆盒真係o吾係o甘多人有.....

雙層筆盒可以摺起裝筆o個度扮放飛彈......

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 29-11-2007 11:05 發表 咁話時話... 超人兄弟... 閣下有幾大呀???

at least 都幾張o野o拉o下o華! 咁話時話聰兄問我多大是否想幫在下申請 old cake 老人金??!

o尼度好多人都夠o西資格....你o尼?!

引用:
原帖由 celia 於 29-11-2007 16:47 發表 記憶中小學最初用既都係筆袋....試過用過布造既同膠造既,唔記得邊個用先   之後就用雙面開既有獨立插筆果種膠筆盒   中學時就興用鐵盒,買左個雙層既,o夷?講埋中學....

好yeah..好yeah...PBK Celia 同我一樣用布做o既筆袋.......

不過我鐵盒好似未用過

o甘文具o尼 PBK Celia ??!

引用:
原帖由 阿誠 於 29-11-2007 23:49 發表 我個筆袋用足十幾年...隨時大過我.....

阿誠bro都幾長情o番....用足十幾年都冇損壞!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 30-11-2007 11:27 發表 我岩岩先起步... 大學畢業無耐... 而家先開始搵錢咋... 而家我都有用筆袋既... 街邊d好平既... 十蚊一個個d...

咦....你都算係 young cake 喎

用筆袋幾方便...我有時都會用

引用:
原帖由 celia 於 30-11-2007 12:07 發表   係呀,布造同膠造既我都好記得,因為以前既環境唔可能擁有好多   而且自己do好鐘意,其實到大個都冇掉到,係膠果個筆袋就掉左先   布果個就留返黎裝我細到大儲落黎既鉛筆,唔知典解細個對文 ...

o艾o也~~~KBP Celia 乜o甘可惜....就算掉都影番張相留念o麻....話o西都跟o左你o甘多年,無功都有勞.....你...你...你( 好似o的黑社會電影....黑幫大佬要殺o的手下....手下跟住同大佬o甘講.... )

我讀小學時都有女同學儲靚鉛筆....o的鉛筆堶得的公仔好得意o架 講開鉛筆諗起鉛筆刨....我第一個應該係圓 dum dum 有好多種

colour o個種.....跟住用o個o的都幾特別....最記得有雞仔型筆刨

班馬牌原子筆最唔好就係成日唔見個套....整到o的筆袋污污糟糟

字母擦膠最鍾張上面o舊綠色o個a切出o黎....唔知點解... 後期o個 D 擦膠重有香味...成日聞o架

沙膠.......紙都穿埋?!...我都係o牙...

o個 D 圖形間尺一定要用刨尖支鉛筆先寫到.....好煩o架....所以唔係o甘成曰用

引用:
原帖由 celia 於 30-11-2007 13:08 發表   KPB

你Я位( Celia & Shiawase )都係 old cake net 堶得既 KPB 太平伸士......( 人o地MBE...你o地 KBP..   )

Kawaii Pretty Beautiful Shiawase / Kawaii Pretty Beautiful Celia ....... o華,好近o牙!!

引用:
原帖由 阿誠 於 30-11-2007 23:43 發表 唔係長情...只係見用得唔好浪費...而且又冇咩意欲買過個.....

你有o甘o既心係好o架!

引用:
原帖由 阿誠 於 30-11-2007 23:59 發表 只係對依瓥玉N咩興趣ja

o甘 Mazinger 筆袋又點睇??!

Ah Shing bro,you have this web site??!is good!~~~enjoy!

http://www001.upp.so-net.ne.jp/STUDIO-SA/

引用:
原帖由 阿誠 於 1-12-2007 20:20 發表 都要睇睇個款...如果太花就唔係太好有呀不過我認為太少CG了(一個動畫得幾張....不過自家製算好野)

有taste!

當然好o野....我覺得o的robot做得好正!

引用:
原帖由 mythz 於 2-12-2007 00:44 發表   to have 仔女 you must first have 女仔   ↑woo兄,好句好句 (隋礂漅偭 )

myhtz bro....幾時變o左書生

發新話題