發新話題

macross f promo video

macross f promo video

我覺得似 flash back 2012 裡面美沙做艦長那隻移民艦.

總體個感覺我覺得似macross plus.

剛剛看過試播的第一集, 小老餅我覺得畫面大至上都做得好好, 好仔細, 戰鬥場面有一定水準, 新的VF25在堶惇搢鴗騄]定圖好.

歌姬功力比飯島真理差少少, 但我覺得以一個初出來的歌手來說幾好.

故事方面剛開始, 可以講係十劃都未有一撇.

引用:
原帖由 阿誠 於 28-12-2007 13:01 發表 指哪個???是真的那個歌姬還是中島愛那個????中島愛都幾好呀(我指的就只有唱歌)

我指係中島愛比飯島真理差少少(個人感覺)

引用:
原帖由 阿誠 於 28-12-2007 11:46 發表 還真是有點期待這回三角戀的發展呢

我覺得未必有三角戀, 反而會像 macross II 那樣多少少(都係個人看法)

引用:
原帖由 任因玖 於 28-12-2007 11:43 發表   我都覺得好似gundam

我覺得最似的地方, 或者係macross系列終於進化, 機司終於有逃生裝置.

引用:
原帖由 阿誠 於 28-12-2007 14:44 發表 以第一集來看我覺得F有心返回原點所以三角戀應該有望

阿誠兄都言之有理, 同是男主角唔係戰機機司又剛巧上鰴▽埲, 咁橋又救髐k角, 另一個女角又覺得男主角細路.

去到第五集依然有好重原祖macross故事味道, 不過都好buy, 好有好感. 而且今集有祖拿達人和地球人平民化生活描述, 好明顯係故事上落過一番功夫, 應該接下來都係會好好睇.

睇到現在個故事都有返咁上下, 前兩集我仲以為TV版福卡戰死一幕再臨, 原來都係玩野.........

睇到e道, 我都想緊, 男主角會同邊一個一齊, Sheryl定蘭卡, 我覺得似macross傳統, 男主角唔會同歌姬一齊.

引用:
原帖由 wwl36 於 12-8-2008 10:35 發表   '公主' 唔好跟 '綠毛' 呀  

我都係咁話

我看完新一輯op之後, 我覺得會有雙歌姬版的明美攻擊, 剛剛一集蘭卡撞見早乙女和Sheryl一齊, 我又想起movie版內美沙撞見一蝵魕M明美一幕, 咁如果以這樣的情況看, 會不會是早乙女和Sheryl一齊, 因為到現在為止, 玩親舊橋都係第二個結果, 咁..........

引用:
原帖由 wwl36 於 30-8-2008 23:37 發表 錯手買   http://i229.photobucket.com/albums/ee309/wwl36/DSC00355.jpg

聲威閣.......  係唔係開了二十幾年那間呀? 唔係結業大吉了? 只是搬了?

隻Compact Disc有什麼問題, 點解會錯手買? 新macross歌好多都有返咁上下水準呀.

O........................  原來衰呢樣............

聲威閣冇記錯的話(指鋪名), 以前位於太子九龍警署對面(有很多Bar那條街)轉角位.

咁現在約位於那裡?

啊....... 原來係黧, 我都唔記得有一間CD鋪在那裡. wwl36兄你一講小弟記返起啦. 不過我都唔知佢同太子黧‵Y唔係同一間.

引用:
原帖由 Anison 於 1-9-2008 14:34 發表   據我所知就係

噢, thank you Anison兄.

我覺得會有第二季, 因為都還有很多事未交代.

最後一集好有macross movie 版 feel , 我仲以為睇緊 macross movie, 不過今次 macroos f 全套做得好有水準, 我覺得係近年macross中的佳作.

唔同Gundam有Bandai支持, macross 要係香港上, 好睇電視台肯唔肯買片.

macross模型冇gundam咁好去, 自然冇咁落力, 睇下Gundam OO日本做完唔夠半年, 香港就有得睇就知啦.

不過有一點我都認同, 就係Gundam模型質素係比Macross高一班.可見笨大心機落了去那裡.

發新話題