發新話題

"1975 中國超人-Inframan"--李修賢(邵氏電影)

引用:
原帖由 關間聞 於 14-10-2006 01:24 發表 哈哈,我舊年已經響 HMV 買左 VCD,正價應該 50 蚊有找﹝唔記得太清楚,當然係冇 figures 送的價格﹞,聽店員講有中國超人 DVD,由於孤寒所以唔捨得買,不過 VCD 質素都好好。
所有數碼修復的邵氏片畫面都係好OK﹐VCD也幾清的。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

所有數碼修復的邵氏片畫面都係好OK﹐VCD也幾清的。 邵氏大規模翻出舊片修復版前﹐這套中國超人是謎之港產特撮超人片﹐只能在鬼佬SITE看到資料、照片和坊間會見天價VHS帶。 敵人女頭目的造型最貼近日本水準呢。 不過出了碟後﹐弄來看﹐又會覺得好悶好粗糙。所以我緬懷、買商品、特集多﹐其實我不大願意真的看舊卡通、特撮的。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 TIP 於 9-10-2006 21:08 發表 我記得在戲院大堂的相片是有超人家族來幫手打怪獸的! 不過我沒有印象關於"飛天超人", 那麼有沒有人有中國超人和飛天超人的相看看!
飛天超人

引用:
原帖由 wwl36 於 2-12-2006 12:22 發表 飛天超人
咁都算係超人?!?!?! 似怪獸多d

This is Thai Ultraman la

引用:
原帖由 kyu 於 20-9-2006 18:55 發表 另外,那套《戰神》是否香港出品的特攝電影。怎麼香港找不到的? (戰神電影劇照看到關羽在香港大戰外星人)
據此網頁http://www.crazyshow.idv.tw/wordpress/archives/2005/10/27/144/所分析這套關公大戰外星人應該是台灣拍的“偽港產片”,但求在國際市場魚目混珠........ [ 本帖最後由 actionkamen 於 14-12-2006 23:50 編輯 ]

中國超人上映果陣,我讀緊小三,坐隔籬嘅同學睇完返嚟猛同我講好正!攪到我鬼咁羨慕! 但我又唔敢叫阿媽帶我去睇,因為實俾佢鬧死!

我個時個同屋主話請我去睇中國超人,後來佢搬咗 ,在我當時弱小心靈上種下一次世紀大騙案

套戲好似係蔡瀾做唔知監制定制片 當年他真係搵番日本果便的工作人員subport,好似的戲服果的咁..... 當然幕前就全部香港人 其實睇番套戲,當年正值武打片的黃金時期,果班龍虎武師不論人數、台型、功夫都比日本同期的特攝片勁,一的都無失禮

當年套片其實都係由日本特攝人員製作,
所以水準風格跟當時日本特攝片冇兩樣~

風見志郎!?...你睇當年李修賢幾英!

我記得細個果陣晌戲院睇,間戲院好似圓柱形,沿牆身有條旋轉樓梯,個天花正中間仲掛左個中國超人飛行姿勢等身大模型~

有冇人仲記得果間戲院叫咩野名呢~?

2003年香港DOG9出過既 1:6 action figure~

嘩!! D圖好正喎!

我仲記得細個坐過 中國超人牛牛機(入銀仔會郁果D)~

牛牛機都有中國超人??

飛天超人當年我有去睇. 係好交义失望. 但當年睇電影係好高消費玩意. 所以好多同學仔未睇過. 番到學校重可以吹一輪. 個個流哂口水望住我. 哈哈!

真超人手上放死光時, 電影裹面叫'風雷電'.

引用:
原帖由 East 於 8-4-2007 10:01 PM 發表 牛牛機都有中國超人??

當年買過中國超人胶公仔. 兩蚊一包(6 個).

我諗起 CTI 既 殺價超人

CTI 殺價
殺 到英美奧加
美國 canada 3 毫 8

Yes. I remember CTI ultraman.

我CTI超人個膠公仔 !!

發新話題