35 12
發新話題

無線430穿梭機

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 6-10-2010 12:10 發表 陳美齡 430穿梭機主題曲 ~

Here is another version of 陳美齡 430穿梭機主題曲

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

因為太鍾意睇""劇有關"430穿梭機"o個兩集 , 所以剪輯o左個濃縮版和大家分享!   

希望佢地"手下留情", 唔好delete條片啦

"430穿梭機 ~ 2010 ... " 濃縮版 - Part 1

"430穿梭機 ~ 2010 ... " 濃縮版 - Part 2

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 celia 於 7-10-2010 16:41 發表 可能佢始終覺得唔係太有信心或者唔太適合.....而且未去到做歌星既地步,所以都係將唱歌既責任交比專門人仕呢~~~~~即係果D.....把聲又靚又唱得好果D呢~~

即係.....張國榮, 林子祥.....把聲又靚又唱得好果D呢!  

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 8-10-2010 01:53 發表 請留意6分25秒劉丹之對白 ~「做乜今日搞到個個都好 “老餅” 咁o既 ~」

劉丹講緊我地

引用:
原帖由 杜劍龍 於 11-10-2010 10:31 發表 哈! 咁啱我又係想咁做, 好彩之前忙唔得閒啫, thanks!

Great minds think alike

引用:
原帖由 japkortai 於 11-10-2010 22:27 發表   多謝sese。我有睇你整o既part 2,雖然係再睇,但仍然好感動。

引用:
原帖由 actionkamen 於 11-10-2010 22:43 發表 謝您些些,我download緊落來慢慢睇

C客氣,兩位    

Tai, 謝謝你睇左我""part 2    ~ 點解唔睇埋part 1 jac? 

動感超人, 謝謝你 download 了下來, 我的片的quality只屬一般     (如果edit片一定會更正     )

引用:
原帖由 frankie 於 11-10-2010 15:46 發表 我都唔太記得陳美齡呢首 430穿梭機主題曲 ...."一飛衝天去 , 一飛衝天去"果首就好深印像

以前細個聽陳美齡呢首430穿梭機主題曲不是太喜歡(但我又keep了歌紙, 真"R" ), 但我現在聽落又幾鍾意聽

引用:
原帖由 老孩子 於 14-10-2010 21:59 發表 嘩! 好珍貴, 下面白色o個張係咪你自己整的?  

Hello 老孩子  ,   下面白色o個張不是我自己整的, 是和上面(有陳美齡的相做background)的歌譜是同一張, 只是我用了不同的 scanning option (下面o個張用了"text enhanced", 所以見唔到個 background picture, 但字就清楚好多)

引用:
原帖由 老孩子 於 14-10-2010 22:11 發表 佢錄過一盒兒歌帶, 叫《Hello K. K. 仙人島》,呢幾幅係以前o係Yahoo拍賣搵到的圖, 不過係白版碟:          

Thank you for sharing the pictures

What does "白版碟" mean?   (我只聽過"黑膠")

引用:
原帖由 celia 於 15-10-2010 15:51 發表 黑白殭屍-周星馳,龍炳基,曾華倩,譚玉瑛以前好鐘意睇, 好攪笑主唱:呂方,蔣慶龍

好正呀, 個video clip, thank you celia for posting here

引用:
原帖由 Anison 於 19-10-2010 09:40 發表 白版碟http://hk.knowledge.yahoo.com/qu ... n?qid=7006112300100我都有收藏了數張 "白版碟" 同 ''見本盤'' 

明白了, 謝謝你的links, Anison

點解你咁"把炮"有數張 "白版碟" ''見本盤'' o你識得D電台人員, 還是你在網上bid翻來的?

(還, 八掛問o下   ~ 點解你在oldcake.net 咁耐嘟唔做翻個頭像jac? )

引用:
原帖由 老孩子 於 15-10-2010 00:19 發表 好開心仲有人記得《星球怪宴》呢首歌, 我最鐘意呢首歌的前奏, 感覺好開心. http://users1.jabry.com/election/ks/starmeal.html     歌曲下載: http://users1.jabry.com/oldkid/upload/starmeal.ra & ...

Hi 老孩子, 之前唔記得講, 你對兒歌真係好有熱誠 , 你還 set up o左個網站是關於兒歌的, 很棒!

引用:
原帖由 老孩子 於 20-10-2010 07:33 發表   學到野, 多謝晒. 其實我之前都scan 過一堆兒歌譜擺上網, 不過唔識整, 花左好多時間但又整得唔靚.

不用客氣 我都是試o下試o下架咋 , 我都是睇o下邊個scanning option scan得靚D&清楚D就用邊個

引用:
原帖由 Anison 於 20-10-2010 09:00 發表 SeSe  你真係醒架o蓆 , 其實朋友送同自己買都有,例如o係 "信和" 都有很多日本 ''見本盤'' 賣 阿 SeSe, 阿 SeSe, 其實你都唔係八掛,記得好似以前都有人問過,其實呢, 我有用頭像同已經用o左好耐架喇,咪就係呢 ...

阿Anison,阿Anison,你這個頭像~我真係接受唔到囉!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 24-10-2010 15:34 發表 唔知 SeSe 有冇見過Anison 真人, 個頭像同Anison只嘅身型,髮型, 同面型都真係有幾分似!    

引用:
原帖由 Anison 於 24-10-2010 21:38 發表     咁 SeSe 咪更加接受唔到我個真人囉

我接受唔到Anison個真人冇眼,鼻,口,囉!

35 12
發新話題