發新話題

oldcake.net又添一歲生日了,有D咩感想/說話要同佢講?!

引用:
原帖由 任因玖 於 20-9-2008 08:19 發表     多d上來啦

上黎搞乜事?

引用:
原帖由 移民翰 於 20-9-2008 09:42 發表  上黎搞乜事?

我地有咁多o野傾,
我怕你唔捨得走...

引用:
原帖由 toby 於 20-9-2008 12:17 發表 我地有咁多o野傾,我怕你唔捨得走...

人人都話我係麻煩友!要捍我走

Oldcake.net 三歲生日

今天是二零零九年九月一日,乃Oldcake.net三週年,先祝老餅網生日快樂

不經不覺已三週年了,回想三年前無意間發現此網,簡直是瘋了般著了魔,竟然可以在這裡找至很多兒時經典卡通及特撮資料,也不知是中了甚麼魔法,竟然註冊了成為會員,以往我溜灠其他討論區都只是看過便算了。後來亦發現這裡有很多會員除土生長大的香港人,也有移了民的餅友,長駐外地工作者及與香港一水之格的澳門人,就是因為大家有著共同的童年回憶而令我們這一群素末謀面的人聚在這裡談天說地。

當時的資料不如今天的豐富,大家將各自零碎的片段像沙般一點點地聚積成塔,更有餅友把他們的珍藏展示出來。今天我們可以在互聯上較以往容易找出各種兒時回憶的資料,相信這是出自老餅網的影響。我們的影響力可不能少覷啊!

後來更有機會與部份餅友網聚及談天說地,而每次我都是懷著興奮的心情赴會,可惜的是時間總是過得特別快。

無論閣下是否活躍會員,請容許及饒恕在下大膽地代表各位餅友,衷心多謝網主Toby大大三年前成立了這個老餅網把我們連結在這裡。

引用:
原帖由 actionkamen 於 1-9-2009 00:00 發表 今天是二零零九年九月一日,乃Oldcake.net三週年,先老餅網祝生日快樂不經不覺已三週年了,回想三年前無意間發現此網,簡直是瘋了般著了魔,竟然可以在這裡找至很多兒時經典卡通及特撮資料,也不知是中了甚麼魔法,竟 ...

祝 Oldcake.net  ' 生日快樂 Happy Birthday  !!三週年了~三週年了~...

好開心o牙!好多謝老餅網 Toby 兄 & 各位餅友倍我渡過o尼段o甘開心o既歲月!!

尤其是感謝偉大的 Toby 兄...因你創立了老餅網o尼~!   ( 不是擦鞋...是真心說話o何! )

希望老餅網繼續邁向四、五、六、十、二十、三十、四十、一百週年...!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 actionkamen 於 1-9-2009 00:00 發表 今天是二零零九年九月一日,乃Oldcake.net三週年,先老餅網祝生日快樂不經不覺已三週年了,回想三年前無意間發現此網,簡直是瘋了般著了魔,竟然可以在這裡找至很多兒時經典卡通及特撮資料,也不知是中了甚麼魔法,竟 ...

For oldcake !

Cheers!!

多謝toby及餅友的分享!

請珍惜今天的oldcake,

因為明日它將成為大家美好的回憶!

Happy birthday to oldcake.net , and big thanks to King Toby for creating this happy place for us  

引用:

Happy 3rd Birthday, oldcake.net!

感激網主Toby為我地開托Lee 個"老人園", 令我地老都老得有 "Gar 值"

亦要多謝所有令我的回憶變得更美麗可愛的老餅朋友們, thank you for your friendship!

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

我地仲係8月31日... 你話不同時空我地都可相遇...無老餅...無toby...真係此恩此德....沒齒難忘.

祝老餅 生日快樂, 永結同心, 和氣生財, 千秋萬世,丰功偉績....

老餅有三年, 就係d個老餅,爭返口氣,我唔係想話俾人聽我唔老!我只係想話俾大家聽, 我老, 但我仲記得童年往事!

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

大家恭喜 恭喜

自從加入咗呢個大家庭之後,真係好開心,可以同大家分享我的小小珍藏和我的喜與悲,又認識咗一班志同道合的,雖然我才是真正的老餅,佢哋都係年青人,但係大家唱 K 和飯局時,都好開心.

*
*
*
*
歡迎你到我的 Blog My money
http://moneyismymoney.blogspot.com/

嘩嘩嘩~~三歲三歲~~諗返初初搵到呢個oldcake.net真係好興奮,從此就跌入左老餅網爬唔返上黎

Happy Birthday to oldcake.net~~~~

多謝actionkamen開呢個帖同多謝幕後主腦Toby網主

(actionkamen好準時撘正00:00開帖)

多謝oldcake.net既老餅們帶比我地咁多美好既回憶and歡樂時光~~~  

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 999 於 1-9-2009 00:29 發表 For oldcake ! Cheers!! 多謝toby及餅友的分享! 請珍惜今天的oldcake, 因為明日它將成為大家美好的回憶!

好快就到 09 . 09. 09 啦,你點慶祝呀 !    $$

*
*
*
*
*
歡迎你到我的 Blog My money
http://moneyismymoney.blogspot.com/

我都祝Oldcake生日快樂,轉眼間咁就三年,係Oldcake真係好開心,係這裡大家相處融合,就算年輕會員或小餅迷都冇代溝,唔同第二個網講兩講就開大片!最後大家唔好介意我長氣講多次:「Oldcake係最好嚘纀腹A比人一種大家庭儱P覺!」

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 1-9-2009 01:33 發表 999       好快就到 09 . 09. 09 啦,你點慶祝呀 !    $$*****歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/
money兄很有心思,提醒了這個特別日子,(未諗到有何活動,有何建議? )我大概在當天会上oldcke作為慶祝吧!

日子過得真快, oldcake 三歲了, 而來到 oldcake 已有年半日子, oldcake 生日快樂, 祝oldcake與各位餅友, 小餅友. 子子孫孫餅友邁進 30, 50, 100, 1,000年. 到時, 隨時會有未末世界嘅 oldcake 穿梭時空 翻到2009年求証 oldcake 網上資料... ...

引用:
原帖由 999 於 1-9-2009 01:46 發表 money兄很有心思,提醒了這個特別日子,(未諗到有何活動,有何建議? )我大概在當天会上oldcke作為慶祝吧!

不如一齊打 999....所有香港老餅在9月9日9時 攞起電話打 999....一於玩大佢.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 1-9-2009 02:38 發表   不如一齊打 999....所有香港老餅在9月9日9時 攞起電話打 999....一於玩大佢.
咁大鋪?實打爆Line!!

四哥你教唆及煽動?

Thank you Toby 兄, 我們能夠o係 "Oldcake" 相遇的這個 "緣份", 是你給我們的

謝謝Toby兄搞這個OC網,可以讓我認識了一班OC友及一些達人,分享懷舊的電視劇及動漫。等我唔使好似以前咁,自己一個人懷舊,仲有時俾人當怪物咁睇。

恭祝老餅網三周年生日快樂!

動感超人&超人兄弟,你們會否考慮幫老餅網搞個生日派對?

首先,多謝網主Toby建立一個供各位Oldcake尋回兒時回憶的平台.

相信Oldcake.net亦為不少年輕人,提供了一個尋根究底的好去處.

祝百尺竿頭,更進一步!

會員數目節節上升!

瀏覽人次屢創新高!

HAPPY BIRTHDAY TO OLDCAKE.NET!

發新話題