31 12
發新話題

what happened at the end?

what happened at the end?

I watched this when I was a kid but missed the final episodes because I was out of town. My friends told me it was pretty tragic and there were no reruns. Can anyone fill in on the details? thanks Mark [ 本帖最後由 markwan 於 6-9-2006 09:24 編輯 ]

後期亞視重播過,叫迅雷特工

引用:
原帖由 Ricky00893 於 9/6/2006 06:16 發表 後期亞視重播過,叫迅雷特工
what year would that be?

If my memory is right, in the last several episodes, all the weaspons can't make any effective impact to the enemy since all the attack methodlogy can be identify and predicted by enemy's computer system and nearly all the Zero tester flighters and weaspon destroyed. But they manage to build a special small flying object and the flying mode is new to the enemy, since the enemy can't perdict this new flying object and no way to attack, so the Zero tester find a way to shoot the weaspon and kill the bad guys. But what after this , no more idea............................

引用:
原帖由 markwan 於 7-9-2006 10:23 發表 what year would that be?
About 1986-1987 years

重記得當年無綫D譯名。主角分別係阿嵐,吹雪,麗沙。叫歸零實驗者,一號机既絕招係歸零反擊刀,而敵方既星球人係迷烏星球人;有七大怪魔;叫迷烏七怪。我而家重保存左副一號机既模型未砌! PS:板主幅一號机圖真係好正:lol

憑記億,有一些更正

實驗者一號的絕招應是環切歸零光線和交义歸零光線。 敵人應是迷渺星球人。 我亦有兩盒模型未捨得砌,一盒是實驗者一號,另一盒是人工島。 [ 本帖最後由 OSK 於 27-9-2006 01:36 編輯 ]

引用:
原帖由 OSK 於 27-9-2006 01:35 發表 實驗者一號的絕招應是環切歸零光線和交义歸零光線。 敵人應是迷渺星球人。 我亦有兩盒模型未捨得砌,一盒是實驗者一號,另一盒是人工島。
還有一招'圓月彎刀'我最喜歡 但我所紀得Ge好似係叫'威零實驗者'呢?'歸零'太過有文化了... 還有啲人求救係打電話按 0 0 0....

我記得係叫歸零實驗者,果o的戰機叫歸零一號、歸零二號等等。歸零一號o既絕招係歸零熱線同交叉歸零熱線,佢地o既基地叫人造島。

播太空三虎將時我太細了,只記得少少殘餘片段。開場時好像有一句甚麼「……回歸到零點」,還有那個基地人工島實在很正,那時很恨買那副人工島模型,但很貴。請問有無人可以講吓個故事大綱?

我記得後期重有一隻四隻腳既歸靈機械人,好似以前d潛水銅人既款,但我細個都覺得造型唔掂,始終都係一號機簡單。

引用:
原帖由 Potato 於 20-10-2006 00:25 發表 播太空三虎將時我太細了,只記得少少殘餘片段。開場時好像有一句甚麼「……回歸到零點」,還有那個基地人工島實在很正,那時很恨買那副人工島模型,但很貴。請問有無人可以講吓個故事大綱?
Kidult兄講得有道理 如果我沒記錯,應該系"歸零", 因為每次 0-TESTER到生死關頭, 都會講一句 ".......將生命維持零度......" 云云 開場時0個句, 好似系 "............三位年輕0既太空人,拒地為0左人類0和平同理想,向生命0既極限挑戰.........." 0-TESTER 0既領袖系劍持隊長............

引用:
原帖由 wwl36 於 16-10-2006 02:23 發表 還有一招'圓月彎刀'我最喜歡 但我所紀得Ge好似係叫'威零實驗者'呢?'歸零'太過有文化了... 還有啲人求救係打電話按 0 0 0....
wwl兄,係叫'歸零實驗者'的!

各位大佬, 印象中有一段故事是這樣的, 請一齊補完 比一號機更強更先進的"E1號"出現了. 全白色, 戰鬥力驚人. 只需一人駕駛. 駕駛員大概是吹雪以前的競爭對手. 同時迷渺星人也派出了強大的機械人對抗, E1號本可獲勝卻因意外墬毀, 歸零實驗者不敵, 一號機二號機被圍困某地. 最後關頭一號機裝上E1號的武器,勉強打敗敵人.........

我記得有一集, 敵人打到來, 博士要三隊員進行急凍, 等外星人意為無曬敵人. 跟著三隊員解凍偷襲外星人成功. 博士還在三隊員進行急凍前對他們說: "這就是歸零實驗者', 要把生命歸於零!!" 分分鐘醒唔番.......

回復 #11 幻之聖騎士 的帖子

的確有個四腳機械人出過場, 好像叫Zero Robot (太陽機械人). 好似能發高熱..... 這隻東東, 在日本出現過首辦模型

引用:
原帖由 East 於 4-11-2006 01:26 發表 的確有個四腳機械人出過場, 好像叫Zero Robot (太陽機械人). 好似能發高熱..... 這隻東東, 在日本出現過首辦模型 http://i136.ph ...
bingo~~~ 就係呢隻騎呢嘢啦~~ 事實同期既機械人design都唔差,zero tester每架機械都好型仔,就係呢隻.... 唔該晒呀East兄,證明我無老人痴呆......

回復 #17 幻之聖騎士 的帖子

幻之聖騎士兄 你無老人痴呆. 這隻騎呢機械人, 好像是紅色的, 我小時候覺得他像四腳版的"鐵金剛"(紅色郵筒機械人)

有無人有ending 的 mp3 呀?好想擁有啊

回復 #8 wwl36 的帖子

实验者一号本来的武器是“归零热线”,交叉归零光线和环切归零光线好像是E1出来以后才安装到实验者一号上的。

31 12
發新話題