40 12
發新話題

鏡超人

鏡超人

好想翻睇

Me too. I noticed that the whole TV series DVD was out last year. But can't find in Hong Kong. I still remember the last episode mirror man need to go back Mirror kindom and saying good-bye to his girl freind. The new Mirrorman OVA is bad. It take me three night to complete since every time I slept in during the first few minute. Have Fun ^_^ !

Of course you cannot get it in HK because all that you can buy from 信和中心 are current TV series or movies from JPN. All oldies are very expensive. 1 set of such series may cost between 60,000 to 120,000yen. Some are even limited editions. You can try www.amazon.jp.co for it.

對我呢d窮鬼黎講太貴啦.....如果Andrew 大哥同Spectreman兄可以借我睇就好啦!

This one too expensive, can't afford

對我來講60,000 to 120,000yen是太多, 窮生活真是艱苦

重有架名机;珍寶鳳凰號!細個時砌模型玩過。當年要賣成$ 三元正。(1974年既物價)。

MIRRORMAN was indestructible in the beginning but was soon placed with a bomb in his body but his enemies. So, just like other Ultraman, can only sustain within a restricted time frame

Mirrorman Reflex

各位兄台, 不論有錢無錢, 回憶小時的劇集會開心過你買的Limited Edition DVD. 睇Youtube的懷舊特撮片主題曲仲好啦!信和的老翻Mirrorman Reflex不買也罷。 如果買正版包你淚流滿面 整套片無頭無尾, 個Mirrorman要塊古鏡反映再加唸咒先可以變身, Mirrorman鼣y型就真係 懷念舊事會開心躠o!

最記得後期佢俾人放炸彈入體內,使到變身時間有限制

引用:
原帖由 特撮狂 於 27-10-2006 16:57 發表 最記得後期佢俾人放炸彈入體內,使到變身時間有限制
It's at an early stage instead, to the best of my knowledge.

我由細個到而家都唔明點解d外星人咁死蠢,佢地安個炸彈既目的係唔比電光人用"十字死光"(唔好同ultraman既必殺技攪錯,唔係十字掌,但果時真係咁叫),佢一用就炸死佢.....不如果時做低電光人算啦.... 死蠢 到佢阿爸幫佢,令到佢係限時之內可以用"十字死光",成個ultraman咁,又唔幫佢攞出嚟.... 更死蠢

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 31-10-2006 12:38 發表 我由細個到而家都唔明點解d外星人咁死蠢,佢地安個炸彈既目的係唔比電光人用"十字死光"(唔好同ultraman既必殺技攪錯,唔係十字掌,但果時真係咁叫),佢一用就炸死佢.....不如果時做低電光人算啦.... 死 ...
唔係ㄕ鹿萼粥琚H

整幪面超人一號既惡魔黨仲蠢, 點解唔先改造佢個腦. 等佢100%服從, 先至改造佢身體. 咁佢咪唔會逃走lor. 我唸左10幾年, 我終於明白點解. 果d編劇係比個空間d小朋友用下腦. 同埋明白做大事最緊要用腦既道理, 如果惡魔黨唔係咁蠢, 佢都早30年已經統治左地球啦! [ 本帖最後由 杜劍龍 於 24-11-2006 17:08 編輯 ]

回復 #14 杜劍龍 的帖子

杜劍龍兄的見解果真有趣

我都認同East的話 杜劍龍兄的見解果真有趣

引用:
原帖由 杜劍龍 於 1-11-2006 09:04 發表 整幪面超人一號既惡魔黨仲蠢, 點解唔先改造佢個腦. 等佢100%服從, 先至改造佢身體. 咁佢咪唔會逃走lor. 我唸左10幾年, 我終於明白點解. 果d編劇係比個空間d小朋友用下腦. 同埋明白做大事最緊要用腦既道理, 如果惡魔黨唔係咁蠢, 佢都早30年已經統治左地球啦!
呢個有得兜番, 因為唔改造個腦既改造人係Ld 既... 而惡魔黨所有改造人都因為已改造左個腦, 所以咪最後都係經統治唔到地球啦.

同歸於盡......  

引用:
原帖由 East 於 28-7-2007 23:25 發表 同歸於盡......

未完架!我記得最後阿博士同班隊員響一撻地方,之後京太郎唔知響邊道閃出黎,跟住同班友道別,仲錫0左條女額頭一野,博士向住個太陽心諗:我依家將京太郎還番比你(相信係同京太郎老豆“心靈溝通”),之後京太郎用佢條鍊咀變身,咁就返去鏡世界

我有這套電光科學人,

不過只睇到一半多少少,

因為現在睇番,

好老土,D外星人設計唔夠超人靚,

好鬼化學,套碟有兩個公仔送,

最後這套片就放在個盒內。得個買字。

套碟面又好鬼靚!全部印有ミラーマン!

40 12
發新話題