58 123
發新話題

仲記得第一次上黎OLD CAKE 感覺嗎?

引用:
原帖由 toby 於 12-8-2007 21:03 發表   死喇...我咪變成你們老婆o既公敵?!!!
我老婆已經唔准我响屋企有任何上網既行為!

大半年前嘅某日. 我太座嘅'好姊妹' sent 咗一個 site俾佢, 裹面有好多日本動畫嘅 Op, Ed. 可惜嘅佢一啲興趣都無(亦都唔識睇). 所以佢又 sent 咗俾我. 哈哈! 佢而家一定好後悔.

引用:
原帖由 ray375 於 13-8-2007 11:31 發表 大半年前麍Y日. 我太座'好姊妹' sent 髐@個 site俾佢, 裹面有好多日本動畫 Op, Ed. 可惜懮\一蠵魚麭ㄤL(亦都唔識睇). 所以佢又 sent 鱄琝. 哈哈! 佢而家一 ...

我想問阿嫂知唔知你係香港動漫界既傳奇呀?

引用:
原帖由 Shiawase 於 12-8-2007 21:27 發表   Ha ha , may be you guys should ask your 老婆 to register as oldcake.net members as well and get them a separate PC or laptop, so that they can log onto oldcake.net at the sa ...

haha, good idea, but my wife don't like the word "oldcake", never call woman "old"

我費事講咁多. 不過有其他人講佢知. 但佢对日本漫畫唔識. 再加上佢喺六,七年前, 於多倫多主流時裝界係'知名人士'. 所以對我果啲二十年前嘅'傳奇'十分不以為然.

去年曾二次收到朋友推介tvtv網站,唔上由自可,一上上唔停,第一個感覺係好感動”,因重温了很多可讓我感受幸福的感覺片段”,而且睇到笑出黎,仲比旁人話我神經”,但這句話反而使我有更美滿feel!...............這不是兒時父母,長輩在同樣場合講同樣的話嗎?.....哈哈!勾起多年前的腦海中光景,同很多大大一樣,又一面笑着,一面欣賞!十足黐線佬咁!

有一次為了找G men75資料唔知點解就去左oldcake.net,又發現很多懷舊廣告………..突然,一股忍唔住啦feel一湧而出,立刻登記成會員,…………我很少一上網就登記成會員的,………. 之後發帖中提到陳迪克的中國殺人王,就比spectreman兄版主拉左去昔日電视版詳談”……………….發現這裡網主版主會員大大確厲害,……..甘達,巨無霸,鐵金鋼,人人搬屋,………….等迷團一一解開,佩服佩服..

Oldcake.net並不是沒有低潮的,tvtv的長久暫停+廣告入侵,我諗都係一個打擊,就是因為大家的共同努力,oldcake才能茁壯至今.加油呀!

oldcake oldcake oldcake 加油 加油 加油!!!

第一次係點? 大家諗諗??

引用:
原帖由 kkeeleung 於 21-4-2012 00:25 發表 第一次係點? 大家諗諗??

一個很老的帖...又比KK兄你帶返來....好.
第一次上老餅....是不想成會員的但睇睇吓不自覺登記了....本來有兩個ID的但現在只用一個. 另一個已經忘記了PASSWORD....
咁就五年多了...時間過得真快.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 21-4-2012 03:05 發表 一個很老的帖...又比KK兄你帶返來....好.第一次上老餅....是不常成會員的但睇睇吓不自覺登記了....本來有兩個ID的但現在只用一個. 另一個已經忘記了PASSWORD....咁就五年多了...時間過得真快.
第一次發帖發問. 在半粒鐘內已由動感超人兄回答, 果然快又準. 真系夠晒關心同温馨. ...

之前用遊客身分, 看了三個月, 之後就忍唔住要登記入會. 一年後参與聚會,已到四年多了.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 7-8-2007 04:40 發表 有一日逛街商場,看到一套"斬虎屠龍劍"的漫畫,本來想買,但身上無 $ ,過兩日己不知所踪, 日後我學會電腦,便上網找,總是找不到,但卻找到這網站, 但好谷氣,每小時只可回一帖,真是忍受不了, 使轉上"光影回憶",又想 ...
之前, 原本每日限出一帖? 小弟日子淺, 這個倒不知道.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 7-8-2007 04:40 發表  有一日逛街商場,看到一套"斬虎屠龍劍"的漫畫,本來想買,但身上無 $ ,過兩日己不知所踪, 日後我學會電腦,便上網找,總是找不到,但卻找到這網站, 但好谷氣,每小時只可回一帖,真是忍受不了, 使轉上"光影回憶",又想 ...
引用:
原帖由 kkeeleung 於 21-4-2012 16:13 發表  之前, 原本每日限出一帖? 小弟日子淺, 這個倒不知道. 
o甘都比你搵返出 o黎講,不過係事實 !

小弟剛上來的...

在這web, 可以聚到一班喜愛緬懷小時候點滴的人...

個感覺好warm的.

同埋, 大家都 at least 37,8以上啦...  自然在web的談吐都成熟d...

唔似得那些熱門forum, 大把後生仔女, 一留言就滿咀揶揄的態度... 又冇point...睇見佢見的留言都唔開胃也.

支持<老餅論壇>!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 21-4-2012 16:09 發表 第一次發帖發問. 在半粒鐘內已由動感超人兄回答, 果然快又準. 真系夠晒關心同温馨. ...之前用遊客身分, 看了三個月, 之後就忍唔住要登記入會. 一年後参與聚會,已到四年多了.

師兄, 小弟剛來.

期待參與聚會的一天.

可以同埋師兄師姐, 一齊想當年小時候.

引用:
原帖由 大鐵人17 於 23-4-2012 03:28 發表     師兄, 小弟剛來.   期待參與聚會的一天.   可以同埋師兄師姐, 一齊想當年小時候.

咁多D上來....一齊想當年 我地無師兄師姐只有老餅

引用:
原帖由 大鐵人17 於 23-4-2012 03:28 發表     師兄, 小弟剛來.   期待參與聚會的一天.   可以同埋師兄師姐, 一齊想當年小時候.

歡迎~ 有興趣參與聚會的話...發短消息留手電給我吧~以便日後容易聯絡 !

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-4-2012 23:54 發表 歡迎~ 有興趣參與聚會的話...發短消息留手電給我吧~以便日後容易聯絡 !

仲有出生年月日...地址...身份証...職業...收入資料...喜好...有無背景...政治取向

起初是為找些舊影視的資料。感覺這裡高手雲集,無所不知!

感覺好warm...

好似有一班志同道合既朋友...

向度分享兒時玩具同所見所聞...

雖然我同班老餅好似有d年紀上既差距...

不過心態上...我地都係老餅...

呢個係我唯一一個逗留足足超過兩年既論壇...

58 123
發新話題