發新話題

【日本動畫歌謠祭(JAF)】

我都知堀江同水木英文都唔錯. 但我英文麻麻地呀.有唔會就唔好啦.

新城電台攪點唱, 各位老餅有冇興趣

新城娛樂台“各位Online”節目特設期間限定播歌點唱環節

由4月9日星期一開始,新城娛樂台逢星期一至五下午2時至4時的“各位Online”節目會特設日本動畫歌謠祭的環節,於該環節會介紹及播出“Super Ani-song Spirits”及“Super Robot Spirits”的歌曲。

而由4月17日星期二開始,“各位Online”更會為日本動畫歌謠祭設立期間限定的點唱環節,大家到時可以透過上網或SMS點唱心愛的動畫歌曲,齊來在演唱會之前熱熱身,詳情到時可參閱“各位Online”的網頁 http://www.1834997.com/ 。另外,“各位Online”的網頁亦設有網上重溫,以方便未能收聽直播的朋友。

如果有興趣重鄏U位online內日本動畫歌謠祭的環節, 選節目重--> 再選日期--> 第一部份 節目重--> 搜尋去第 30 min. , 就會琣n. 每次約 5 min.

今天開始可以點唱同留言, 我覺得可以在這裡留言提出在演唱會唱我們的心水歌.

http://www.1834997.com/

點唱環節會係每日約2:30pm讀出點唱. 各位老餅可以互相點唱呀.

引用:
原帖由 流龍馬07 於 1-5-2007 13:15 發表 大家好,我係新o黎o架,打聲招呼先,我收到消息話呢個星期日(5月6日)亞視國際台10:00-10:30am o既"日語大放送"節目會播出水木一郎大哥o既專訪喇,大家唔好錯過呀!! 仲有,我尋晚出旺角o岩o岩見到日本動畫歌謠祭(AJF) ...

hello, 流龍馬07兄, 你在那裡收到此消息?, 官方未有公布, 雖然英雄網有post出. 不過謝謝你通知 .

多次改期終於都返貨啦, 咁我去垠m先.

我check過19號飛總共賣出約略7成成飛, 其中$350飛賣出超過9成.

18號就麻麻約3成-4成.

我都好想聽佢兩個現場演唱, 但佐佐木功係日本都很少開個唱, 而且這一次只是jam project已經要收這個價錢, 很多人都覺得貴. 如果再加多兩粒巨星, 真係想像唔到咁貴.

可以去通利琴行買, 手續費$5. 網上訂飛手續費$10. 之後一樣去通利琴行垠.

這個價錢, 我都覺得ok, 但不是人人都覺得ok. 看返灟蜀P售情況可以推估到.

我已經買了兩晚飛. 估唔到日本方面對於今次演唱會落了這麼多心機, 咁重視這次演出. 真係香港fans的福氣.

星期日(5月6日)亞視國際台10:00-10:30am o既"日語大放送"

水木一郎香港訪問片段.

http://jptime.tv/070506mi/navi/navi_chi.html

wwl36兄, 你買$580 定 $350 飛呀.

我就要聽巴別二世, 夏羅古.

引用:
原帖由 Anison 於 7-5-2007 14:05 發表 最想聽"巨鯨無比敵"的 OP 主題曲, 記得未聽過 Live 版, OP 主題曲真係好正    

可能巨鯨無比敵冇咁hit啦, 而且講真, 水木強項係熱血歌.

今日蘋果報導, 蘋果和主辦單位合作送出5月18日飛4張, 兩個名額, 每個名額兩張飛.今日9:00-5:00pm前fax去.最早fax去又答中有飛送. 好似遲了少少.

不過睇睇介紹都好, 有堀江少女時的相, 影得好靚女.

http://appledaily.atnext.com/template/apple_sub/art_main.cfm?iss_id=20070508&sec_id=38163&subsec_id=6038907&art_id=7077373

我都係咁話, "識硬佢", 做個好朋友.

如果佢地都係呢度會員, 希望佢地自首就好啦.

坦白從寬, 抗拒從嚴.

會場限定係鐵甲萬能俠COLOR COATING VERSION 模型.真係估佢唔到. 不過睇黎唔會咁簡單得一樣賣.又要破財啦.

抽獎方面, 一開始海報都有講, 不過我我估不到是星期一(我初初聽聞是星期日, 記不起那裡聽回來), 咁我請唔請定假好呀 , 唔請的話真係抽中就...................................真係

引用:
原帖由 阿誠 於 12-5-2007 23:38 發表 我去19號的不過聽日先買飛=.=||||(我好驚買唔到靚位)

重有四日, 不過現在先去買19日飛, 想買靚位都冇可能啦, 18日買$580飛還可以買到較前位址.

發新話題