39 12
發新話題

裸露場面的舊劇..

裸露場面的舊劇..

有一套舊片,是鄧光榮及馮寶竇的主角... 戲內有一場是講馮寶寶的友人作弄鄧光榮的女友(其實是舞女)時,出現好多裸女... 雖然當年無三級制...但系電視播又出到街,真系好怪.....

引用:
原帖由 fivefive55 於 14-3-2007 11:41 發表 有一套舊片,是鄧光榮及馮寶竇的主角... 戲內有一場是講馮寶寶的友人作弄鄧光榮的女友(其實是舞女)時,出現好多裸女... 雖然當年無三級制...但系電視播又出到街,真系好怪.....
終於有人講d件事. 我同人講無人信, 原來有人同我都系電視睇過.....只是一次之後番做都CUT了. 係個舞廳打交...有d打到d衫無 0左....高佬泉醉 0左 係地...有個舞女倒在他邊, 高佬泉:"麼"佢. 好咸. 個名好似叫"瘋狂酒吧". ....馮寶寶好似做個小太寶. 女扮男??????????只是記得裸女...

我都系電視睇......開頭系剪裙,後來舞廳就打交...d女真系露胸.... 劇情大約是馮寶寶是類似街童角色...開始吾似個女仔,成個男仔頭....後來暗戀佐鄧光榮,又化妝又打扮... 肥肥照著個洋娃娃個樣幫她化妝....效果笑到肚赤.....

引用:
原帖由 fivefive55 於 15-3-2007 22:02 發表 我都系電視睇......開頭系剪裙,後來舞廳就打交...d女真系露胸.... 劇情大約是馮寶寶是類似街童角色...開始吾似個女仔,成個男仔頭....後來暗戀佐鄧光榮,又化妝又打扮... ....效果 ...
係啞! 肥肥照著個洋娃娃個樣幫她化妝...ya

電影精武門亦有裸露鏡頭

是李小龍那部.......

講經典裸露,我懷念夏日福星的關之琳濕身,話晒都係大明星,當時這幕戲好hot話題。

我記得有個叫「曼莉」肉彈,

佢係其中一套粵語殘片度有露上身ge戲,

當時片裡面更加有配音話係佢最後一次係大銀幕裸露!

唔知係咪呢一套?

引用:
原帖由 Fox_Chan 於 1-4-2007 15:13 發表 是李小龍那部.......

李小龍

Enter the dragon

有好多鬼妹...

大軍閥
狄娜的裸露

係咪有套粵語長片,古裝的,有石堅做,有一場石堅要証明個女仔真係放棄咗個男仔(其實個女仔為咗救個男仔假裝放棄不再愛他),便用刀界開個女仔件衫露出一邊胸。

我唔知有冇記錯,依稀童年看過。

Deborah Li   Hong Kong Emmanuelle 77

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 15-3-2007 15:19 發表 終於有人講d件事. 我同人講無人信, 原來有人同我都系電視睇過.....只是一次之後番做都CUT了. 係個舞廳打交...有d打到d衫無 0左....高佬泉醉 0左 係地...有個舞女倒在他邊, 高佬泉:"麼"佢. 好咸. 個名好 ...

有幸我都睇過,美好回憶!

早排睇 "唐朝豪放女" 大概 80年代中作品, 有大量全裸鏡頭, 有冇 BROTHER 曾重温呢?

唔知買翻DVD會否保留翻哩啲鏡頭?

應該會......

引用:
原帖由 011072 於 15-4-2009 03:50 發表 唔知買翻DVD會否保留翻哩啲鏡頭?

引用:
原帖由 011072 於 14-4-2009 16:54 發表 有幸我都睇過,美好回憶!

難得...同一時間同一空間睇同一電視台在同來oldcake發表.. 同一回憶.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

裸露鏡頭...

引用:
原帖由 kkeeleung 於 14-4-2009 17:31 發表  早排睇 "唐朝豪放女" 大概 80年代中作品, 有大量全裸鏡頭, 有冇 BROTHER 曾重鄔O?

An Amorous Woman Of Tang Dynasty (1984)
Pat Ha As Yu Xuanji

通常非收費電視台播放得既全裸鏡頭,多數只有Afar camera lens...畀你睇...
或者播放Close-Up camera lens背部至臀部全裸...

An Amorous Woman Of Tang Dynasty

浴池有好多裸女入浴

不過係Afar camera lens~~

當時女Carefree無合約限制,全裸都幾搏...

但最有趣攪笑既係,電視台英語台紀錄片,拍攝非洲女土人,多數全裸,黑麻麻~咁..
用Close-Up camera lens正面拍攝非洲女土人...
非洲女土人裸露治病就用Close-Up  camera lens對到實咁拍攝..
紀錄片白人女主持人剝衫治病竟然就Cut唔拍攝..???

咁就係西方拍攝紀錄片手法???

引用:
原帖由 011072 於 15-4-2009 03:50 發表  唔知買翻DVD會否保留翻哩躞飺Y?

除非DVD碟商奸狡?分咩Limited Edition版至有裸露鏡頭..
General版就Cut鬼你冇裸露鏡頭你啦~!
不然DVD電影碟多數都有裸露鏡頭你睇~啦~!
你畀錢買隻DVD電影碟?如果Cut-到剪豬腸粉~咁剪又有邊個買呢又~???
電視台有廣管局監管~丫嘛~!
一定剪豬腸粉~咁剪~啦~!
就算電視台播放非三級電影都唔係足版..
多數豬腸粉~咁剪...!~!!
所以想睇足版..
一係入戲院睇..
一係買隻DVD電影碟睇...

引用:
原帖由 fivefive55 於 15-3-2007 22:02 發表 我都系電視睇......開頭系剪裙,後來舞廳就打交...d女真系露胸.... 劇情大約是馮寶寶是類似街童角色...開始吾似個女仔,成個男仔頭....後來暗戀佐鄧光榮,又化妝又打扮... 肥肥照著個洋娃娃個樣幫她化妝....效果笑到肚 ...

係唔係...~瘋狂酒吧~? 

最近睇隻聊齋耙譚的VCD,很多全裸鏡頭

最近睇隻聊齋耙譚的VCD,很多全裸鏡頭

39 12
發新話題