92 12345
發新話題

大家最懷念的兒童節目主持人

大家最懷念的兒童節目主持人

大家最懷念的兒童節目主持人 最懷念sunny哥哥

引用:
原帖由 奇俠2007 於 25-2-2007 16:08 發表 大家最懷念的兒童節目主持人 最懷念sunny哥哥
I still remember the era of "跳飛機", I was small and used to love watching it!! "123,321,1234567,234,432,456789 10"!! I wonder where sunny哥哥 is at the moment!!

引用:
原帖由 奇俠2007 於 25-2-2007 16:08 發表 大家最懷念的兒童節目主持人 最懷念sunny哥哥
我都係好懷念佢。記得細細個時,響一間酒樓撞到佢同班飛機仔。我埋去同佢拿簽名,佢好和藹,同我簽o左個名,當時覺得佢好好人。

突然諗起好多人喎 mm... 都係 張國強啦

周星馳 & 基仔...(唔係古巨基) 最懷念的兒童節目主持人他們一定唔會走得"nut". [ 本帖最後由 foureyesfatboy 於 26-2-2007 09:47 編輯 ]

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 26-2-2007 09:45 發表 周星馳 & 基仔...(唔係古巨基) 最懷念的兒童節目主持人他們一定唔會走得"nut".
最鍾意睇周星馳恰細路

長青樹-譚玉英
最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

師兄 記得仲有醒目仔時間的熊貓毛毛;記得MA

引用:
原帖由 奇俠2007 於 26-2-2007 20:13 發表 師兄 記得仲有醒目仔時間的熊貓毛毛;記得MA
知唔知係邊個扮架?

引用:
原帖由 奇俠2007 於 26-2-2007 13:39 發表 最鍾意睇周星馳恰細路
最過隱係恰得大家都"感"happy "總"有D無尼頭IQ題真是一絕.

有冇人記得家明叔叔呀?

引用:
原帖由 WK1959 於 27-2-2007 07:40 發表 有冇人記得家明叔叔呀?
家明叔叔????? 袁潔儀係咪做過500飛虎隊?

引用:
原帖由 任因玖 於 26-2-2007 16:26 發表 長青樹-譚玉英
譚玉英姐姐....好嘢黎架!!

港台的香蕉船, 蔡楓華做船長哥哥, 好型; 鄧藹琳做香蕉姐姐, 好靚。

Does anyone remember 姚鳳絲 from 香蕉船? She was the "故事姐姐"...she's quite pretty...and used to go out with 苗僑偉.

我想睇星爺成名後,再做430,唔知會唔會打死 啲細路呢 ~~~??

引用:
原帖由 奇俠2007 於 27-2-2007 16:35 發表 港台的香蕉船, 蔡楓華做船長哥哥, 好型; 鄧藹琳做香蕉姐姐, 好靚。
Yeah! 除咗「譚玉英」, 「鄧藹琳」都好正!!

引用:
原帖由 toby 於 27-2-2007 19:42 發表 我想睇星爺成名後,再做430,唔知會唔會打死 啲細路呢 ~~~??
懷緬一下.......... 今時今日要星爺佢再做呢d野, 好難囉

方家瑩, 第一個430穿梭機女主持,!早過談玉英!

譚玉瑛,暱稱譚玉瑛姐姐,出身無綫電視藝員訓練班,是香港無綫電視的著名兒童節目主持人。由1982年啟播的《430穿梭機》,到後來的《閃電傳真機》、《至Net小人類》及現在的《放學ICU》,共計已連續主持兒童節目達20多年。 現時播放《放學ICU》於籌劃時曾一度傳出因譚玉瑛出鏡次數頻繁(「爆騷」),且出鏡費用昂貴,而打算棄用她改以卡通人物主持。但在家長及部份藝員的反對下,譚玉瑛得以繼續成為主持。 曾和譚玉瑛共同主持兒童節目的演員包括有周星馳、龍炳基、梁朝偉、曾華倩、張國強、鄭伊健、黎芷珊、麥長青、朱茵等。 雖然她長期主持兒童節目,但於多次接受報章訪問時皆稱自己並不特別喜歡孩子。 譚玉瑛曾在節目內扮演的角色包括名為「烏卒卒」的占卜師,教導兒童觀眾學習英文生詞。

92 12345
發新話題