37 12
發新話題

some pictures

some pictures

These pictures are covers of the dvd set collection. They are very expensive and I couldn't afford to buy a set right now... Enjoy

引用:
原帖由 markwan 於 12-9-2006 04:14 發表 These pictures are covers of the dvd set collection. They are very expensive and I couldn't afford to buy a set right now... Enjoy http://i95.photobucket.com/albums/l135/markwan/zerotester1. ...
請教開價多少? 不如買番人造島模型好了

Here are some scanned pictures from the model kit: Enjoy!

我都有架2號機唔捨得砌呀~~~~

我都有睇過呀, 好有feel呀

我記得有一集,二號和四號結合,而二號機上面打開變成堡壘

My collection. KEROKEROKERO

細個時舅父送咗套人造島模型,簡直開心到癲咗,砌完之後當寳日日玩

引用:
原帖由 wwl36 於 10/15/2006 08:37 發表 請教開價多少? 不如買番人造島模型好了
The whole series is in 3 dvd box-sets. Each box-set is about USD $200. http://us.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/code-j/section-videos/pid-1002791207/

2號機打開機身後勁多武器!

引用:
原帖由 Wan20041027hk 於 18-12-2006 21:33 發表 2號機打開機身後勁多武器!
無錯!! 除1號外, 2號機是最吸引的, 外形也很特別!!

成日想二號機是否飛得起。 中意一號機多D,雖然造型比較普通...看到那人工島,我好開心重有同好有呢套野。 我都是把它當寶哦!當年砌好後加上摩打拿去維園船仔池放,重同人地架大和號相撞....

引用:
原帖由 Athena 於 19-12-2006 12:28 發表 成日想二號機是否飛得起。 中意一號機多D,雖然造型比較普通...看到那人工島,我好開心重有同好有呢套野。 我都是把它當寶哦!當年砌好後加上摩打拿去維園船仔池放,重同人地架大和號相撞....
二號機是否飛得起......這問題我也有想過. 想信如果在現實中, 是很難使這種形狀的"飛機"起飛....... 老實說, 如"柳田理科雄"(空想科學大戰的作者)說, 雷鳥二號機要起飛也是不太可能的........ 小時候沒錢買人工島模型玩, 後來大了很想買番, 但竟和恐龍探險隊一樣早已被炒至天價...... 好彩BANDAI 早幾年無錢洗, 大量玩懷舊, 什麼倉底的合金模, 模型模也拿來大番出. 連全套歸零機&人工島都有得賣, 真的太開心了. 我全套買曬現在還沒有砌, 只當留來珍藏

新人一個(雖然年紀很大),看見OTester的模型,感動,多謝以上各位!

引用:
原帖由 East 於 19-12-2006 23:49 發表 二號機是否飛得起......這問題我也有想過. 想信如果在現實中, 是很難使這種形狀的"飛機"起飛....... 老實說, 如"柳田理科雄"(空想科學大戰的作者)說, 雷鳥二號機要起飛也是不太可能的........ 小時 ...

其實在太空中乜鬼形狀都飛得只要唔好番地球law

找到個網比大家睇吓

http://silverfalcon.hp.infoseek.co.jp/0tester.html

好正喎!!

好有Feel呀!!!THX FOR ALL!!!

當年我都買過"歸零一號"及"人造島基地", 重記得人造島賣二十六蚊, 約係1976年, 細時嗜好係買摸型砌(好多動畫/特撮片摸型都買過),

而家雜物房仍有盒8年前翻買o既一號機做珍藏

一號機最厲害係"交义歸零光線"同"橫切歸零光線", 後期重有個"歸零機械人"出場

好羨慕呀!細個有得睇無得玩模型!

37 12
發新話題