發新話題

Buck Rogers in the 25th Century 25世紀宇宙戰爭

Buck Rogers in the 25th Century 25世紀宇宙戰爭

好似無人介紹過呢套老餅好嘢?
https://www.youtube.com/watch?v=CO8kFHCXiEg
有無人記得呢套電視片集H中文名係咩嘢?

一眾主角同配角H近況:
https://www.youtube.com/watch?v=9EfJP4WjtEA

當年女主角幾正!

後來都唔太差!

隻戰機是我最喜歡其中之一
25世紀宇宙戰爭

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 18-8-2013 15:55 發表 D隻戰機是我最喜歡其中之一

呢幾隻 ?

http://www.universalhartland.com/code/buck000m.shtml

Star Fighter

Draconia Fighter

Hawk Fighter

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 18-8-2013 15:55 發表 隻戰機是我最喜歡其中之一25世紀宇宙戰爭http://oldcake.net/viewthread.php?tid=969&highlight=25%A5%40%AC%F6

當時電視台其實係用咩嘢節目名稱?印象中好似唔係呢個名,但我已經完全唔記得..

引用:
原帖由 bs00001 於 18-8-2013 16:10 發表 當時電視台其實係用咩嘢節目名稱?印象中好似唔係呢個名,但我已經完全唔記得..

電視台的確是用25世紀宇宙戰爭的名稱!

戲入面女主角叫狄玲, 當年真系樣靚身材正!
戲入面男主角叫畢諾加, 佢之所以被雪藏在宇宙中幾個世紀, 其實系同時間之神有關, 你記唔記得呢集!?

引用:
原帖由 虎榮 於 18-8-2013 17:29 發表 電視台的確是用25世紀宇宙戰爭的名稱!戲入面女主角叫狄玲, 當年真系樣靚身材正! 戲入面男主角叫畢諾加, 佢之所以被雪藏在宇宙中幾個世紀, 其實系同時間之神有關, 你記唔記得呢集!?

真係叫呢個名!自己無記性,完全無印象,只記得英文名係 Buck Rogers,感謝回覆! 

我其實已經對呢套嘢無咩記憶,只記得男主角型!女主角好正!

同時間之神有關?兄弟快講故!

引用:
原帖由 bs00001 於 18-8-2013 17:49 發表 真係叫呢個名!自己無記性,完全無印象,只記得英文名係 Buck Rogers,感謝回覆! 我其實已經對呢套嘢無咩記憶,只記得男主角型!女主角好正!同時間之神有關?兄弟快講故!

答案系控制時空及歷史的宇宙之神要換人, 而被選上的繼任人要在25世紀某個時空出現, 而到時負責帶佢去見現任時間之神的人,就選定由20世紀的畢諾加隊長擔任, 於是乎時間之神襯佢執行任務期間冷凍幾個世紀, 直至25世紀被外星公主發現, 先返落地球, 因為其間地球會發生核戰爭, 佢留在地球就唔可以完成任務! 不過其實當時佢已經被政府選左做無間度, 諗住太空任務後可以阻止核戰發生, 但陰差陽錯, 佢無返落黎, 搞到世界大戰, 劇集最後尾有段故事, 講佢做無間度時與敵人面談的錄影暴光, 佢就俾人當系判國賊公審, 終於在鷹人協助下, 逃到總統山(四個頭像)的密室, 回復政府高層要佢做無間度的記憶, 用技術放左出黎先變返清白! 而整套劇集最尾一集故事是由一個女逃犯引起. 事沿某星球因為發生中子彈戰爭, 後遺証是星球上男子及女子均變成得二個模樣, 以資識別, 星球領袖要球所有人戴上不同的面具以作分別, 且一生不得除下, 違令者死, 後來新一代領袖個仔同個女朋友梗系唔聽話, 除佐個面具咀咀, 結果被人發現, 男的失足跌死, 女的就成為疑兇逃走上畢隊長的船, 星球領袖要求交出女疑兇, 否則殺晒所有人, 結果有d地球人怕死, 未經隊長同意, 夾梗交左個女疑兇出去, 後來目擊成件事的星球領袖的小兒子說出實情, 星球領袖叫所有人除下面罩, 解開迷團, 亦放走佢個仔的女友及畢隊長等人, 畢隊長臨出字幕前, 大致上系講做人不可太自私, 先至可以在宇宙中生存的道理.

當年為畢諾加隊長及無敵鐵金剛岳史狄上校配音的是同一人(即IQ博士把聲), 加上兩人外貌有d似, 所以好多人搞錯以為系同一人!

引用:
原帖由 虎榮 於 18-8-2013 18:22 發表 答案系控制時空及歷史的宇宙之神要換人, 而被選上的繼任人要在25世紀某個時空出現, 而到時負
責帶佢去見現任時間之神的人,就選定由20世紀的畢諾加隊長擔任, 於是乎時間之神襯佢執行任務期間冷凍幾個世紀, 直至25世紀被 ...

咁講法..呢個神真係好仆街!!

完全未得當時人事先同意,就去雪凍佢,重要搞到當時人離開鄉下,同佢嘅時代完全斷絕來往!

男主角無端端要負責D咁嘅騎呢任務!重無錢收!

唯一得益係認識到靚靚女主角!

引用:
原帖由 bs00001 於 18-8-2013 16:05 發表 呢幾隻 ?http://www.universalhartland.com/code/buck000m.shtmlStar FighterDraconia FighterHawk Fighter

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 虎榮 於 18-8-2013 18:22 發表 答案系控制時空及歷史的宇宙之神要換人, 而被選上的繼任人要在25世紀某個時空出現, 而到時負責帶佢去見現任時間之神的人,就選定由20世紀的畢諾加隊長擔任, 於是乎時間之神襯佢執行任務期間冷凍幾個世紀, 直至25世紀被 ...

我好記得有睇過呢集

發新話題