70 1234
發新話題

2013 幪面超人 鎧武 (2014年電影版予告)

2013 幪面超人 鎧武 (2014年電影版予告)

點睇都似大將LOOK祖國幪超 

It will open in a new window by clicking

It will open in a new window by clicking It will open in a new window by clicking

個樣越黎越差

重點是:編劇......虚淵玄

流緊汗...

唔知佢係唔係風都系列拉打呢???

有無佢既故事背景...

鎧武

引用:
原帖由 wwl36 於 25-7-2013 17:10 發表 點睇都似大將LOOK祖國幪超  

幪超鎧武

It will open in a new window by clicking

Vs

鎧甲勇士

____________________________________________________________________________________

引用:
原帖由 LouisLee 於 26-7-2013 11:16 發表 幪超鎧武Vs鎧甲勇士

莫非日本而家反抄返內地既設計???

笨重, 無興趣, 唔會睇, +無眼睇

開鎖店今年多左條生意門路 ..... 賣變身鎖 

引用:
原帖由 LouisLee 於 26-7-2013 11:16 發表 幪超鎧武Vs鎧甲勇士
我都覺好似

也是一套好健康的幪超 - 生果幪超  西瓜菠蘿士多啤梨橙 - 再做就水果'當'

引用:
原帖由 wwl36 於 26-7-2013 17:46 發表 也是一套好健康的幪超 - 生果幪超  西瓜菠蘿士多啤梨橙 - 再做就水果'當'

佢好似係戰國既武士概念...

再加上水果...

形成一系列拉打...

莫非佢又要推翻平成十拉打既半成人向風格???

自風都系列出現後...

好似越黎越偏向兒童向喇喎...

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 27-7-2013 13:49 發表   好似越黎越偏向兒童向喇喎...

兒童向就梗........財團B要賣玩具嘛

唔知點解近年一有新Rider的造型,好多Rider迷都不滿,題材都愈來愈騎呢今次鎧武用生果,下個Rider唔知會唔會用食物或飲品呢?

引用:
原帖由 Ahming 於 27-7-2013 19:38 發表 兒童向就梗........財團B要賣玩具嘛

搵錢最重要嘛...

引用:
原帖由 超能電子男 於 28-7-2013 21:05 發表 唔知點解近年一有新Rider的造型,好多Rider迷都不滿,題材都愈來愈騎呢今次鎧武用生果,下個Rider唔知會唔會用食物或飲品呢?

已經諗到無野出...

不過講真...

如果佢年年都係咁出...

真係會令人生厭...

所以有時都辦法...

佢只係為左賺錢而年年出...

Bad, it is really bad design.

但係鎧武個編劇係小圓同fate zero嘅虛淵玄,story應該唔會太差

引用:
原帖由 白色魔法使 於 4-8-2013 00:12 發表 但係鎧武個編劇係小圓同fate zero嘅虛淵玄,story應該唔會太差

弊在我呢D老餅係先睇Rider造形討唔討好先...一睇造形差已經打discount,之後都好小睇故事發展了

Rider造形設計話 : 今次又睇下你班反仔重頂唔頂得順~ ?? C未!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 4-8-2013 12:27 發表 弊在我呢D老餅係先睇Rider造形討唔討好先...一睇造形差已經打discount,之後都好小睇故事發展了 ! Rider造形設計話 : 今次又睇下你班反仔重頂唔頂得順~ ?? C未!
算啦...我已經接受左現實

引用:
原帖由 白色魔法使 於 4-8-2013 00:12 發表 但係鎧武個編劇係小圓同fate zero嘅虛淵玄,story應該唔會太差

有財團B在.....好難講

以前生意好做時,佢都話懶得理你,任你自行發揮....

家陣生意難做,更加不會俾你"亂來"!!!
(偏激的講,小圓同fate的成功,就是因為無財團B參與.......理由好簡單,近幾年大hit的作品,例如EVA,進擊之巨人....etc,無一套有財團B份!)

因為佢地會提供好多(自以為)"有益","有建設性"的意見,

例如果套史上評價最差的拉打,傳聞並非出自東映構思,而是由財團B提出,並強行要"上馬".....
(自始以後拉打故事內出現了財團 X)

70 1234
發新話題