發新話題

粵語長片-伴我成長.

與星光同行-粵語長片-譚倩紅

"如來神掌" "十兄弟" "大冬瓜" "夜光杯" 等經典. ... 不妨收藏一下dvd .

粵語長片-人海雙雛
林家聲,南紅,黃曼梨,梁家寶,徐小明

粵語長片,老婆本,
胡楓,夏萍,梁醒波,譚蘭卿,
老香港盡收眼底,梁醒波同瑪達雅莉大跳艷舞.

亞視有成六百幾套長片, 如果全部重播就正!

友人剛告知電影資料館有長片倚天屠龍記第三集, 可惜就系無第二集! 如果亞視可以重播就好!

粵語長片,藍色夜總會,
謝賢,江雪,龍剛,嗚茜,麥基,駱恭,李鵬飛,
地下賭場,機關重重,轉成睡房,探長空跑一場.

我喜歡時裝睇粵語長片因為可以看到以前美麗香港的景象

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-1-2013 03:20 發表 我喜歡時裝睇粵語長片因為可以看到以前美麗香港的景象
就是這個原因,我便錄低時裝 o既粵語長片,給自己一些懷念和回憶,現今許多歷史建築,都比正苦活活弄死了,失去了光彩.

國際台都有電影播.

09:00
ATV 2013 國際電影週: 荒江女俠 (普通話) (S**) 
ATV World Spectacular: Lady of Steel (S**) (Mand)
11:00夜間新聞 (S*) 
Late News (S*)

粵語長片-南紅
南紅講得好,一針見血。

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 7-1-2013 18:21 發表 粵語長片-南紅南紅講得好,一針見血。http://www.youtube.com/watch?v=YvRvZWMrQ0w

呢集都有睇!個節目幾好!

粵語長片-小姐的丈夫 
還有澳門的景物留下來,銅馬像、大三巴,大炮台,有 d 沒了,有的 d 樣了。

粵語長片-春怨
澳門的景物都留下回憶了。

粵語長片- 阿超結婚 
可以睇番以前 o既婚禮儀仗隊,真正 o既花轎。

粵語長片- 滿江紅
張恨水作品,凸顯女性在社會出 o既尊嚴,為自己爭取幸福。
大家可以睇番九廣鐵路。

$$兄有無統計過自己依家有幾多套長片收藏呢?我估無3百都2百!

引用:
原帖由 虎榮 於 10-1-2013 23:22 發表 $$兄有無統計個自己依家有幾多套長片收藏呢?我估無3百都2百!
約 300 多部喇!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 11-1-2013 23:06 發表 約 300 多部喇!

嘩! 你就黎可以開返間長片資料館!

想問問你有冇彈劍江湖(謝賢, 江雪及嘉玲主演)呢套片呢?

引用:
原帖由 虎榮 於 12-1-2013 01:30 發表 嘩! 你就黎可以開返間長片資料館! 想問問你有冇彈劍江湖(謝賢, 江雪及嘉玲主演)呢套片呢?
因為我冇錄戲典電影(只選某些喜歡約),還會多 o尼!

粵語長片- 金蘭姊妹 

http://www.youtube.com/watch?v=uL40jcm07lI
祈福種錢

發新話題