發新話題

虐貓事件

虐貓事件

今晚(16/11/2012) 大概7:05 - 7:20左右,順天邨天池樓11樓1104室對出走廊,發生虐貓事件。
有四男一女係11樓追相中貓,最後在1104室對出,其中一名身穿黑色衫,大力踢貓,令貓隻嚴重受創,口吐血,流眼淚,後支不能動,之後逃去無蹤。

跟據電訊-3職員(做洗樓)口述,這四男一女常在順天邨出現,事發時,其中三男身穿深色衫,牛仔褲,另外一男身穿Adidas 外套,女的身穿毛毛波衫; 四男年齡大約二十幾歲,女的應該細多幾歲。

我見到隻貓,除左報警同call愛協, 之後陪住隻貓等佢地來,我望住隻貓,口吐鮮血,下身癱瘓,我企係到,咩都做唔島, 好希望大家見呢編文,可以forward 出去;如果係目擊到呢件事嘅人, 可以致電 : 27974264, case number: smprn12022599, 揾李生, 佢係CID, follow 呢個case!

睇完好嬲,對住呢啲人.社會真的無乜方法.就算捉到條友,最多咪社會服務令.但隻貓受的苦(應該救唔番).誰能知.

引用:
原帖由 cmlwts 於 17-11-2012 11:41 發表 今晚(16/11/2012) 大概7:05 - 7:20左右,順天邨天池樓11樓1104室對出走廊,發生虐貓事件。 有四男一女係11樓追相中貓,最後在1104室對出,其中一名身穿黑色衫,大力踢貓,令貓隻嚴重受創,口吐血,流眼淚,後 ...
真係唔明呢 D 人心態!??虐待勳物真係o甘好玩嗎~ ???!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

追查之事可發現:

照你說的事, 應該是這屋村之人做嘅壞事, 這些廿幾歲男女不會是外來人. 當中一定有人是本村之人.

至於踢貓時間定必有些人類痕跡流下來, 包括: 他們有機會在走廊上流下手指紋或一些物質纖維等.

不過又要說, 殺害不是人類又點會作科學分析呢?

現只有形容佢地幾位面貌及高度等, 當時穿什麼衣服或他們發出聲音有無人會認識等等. 走廊內發生

一定有人在家聽到或有偷看事件之經過, 這也可入手搜索一吓有無人聽到事發經過~~

或可多留意他們在屋村內仲有無出沒, 包括佢地動態等等, 我估計佢地有機會當中有人會再次犯案

這是心理犯案學一類, 必然會再對一些小生命入手, 這是變態行為模式一種!

估唔到順利村到現在還有這些低等生物存在~ 影響這區人的質數

香港啲差人不是位位認真對案件, 人死了也未必追查十究底, 更何況只屬一隻貓~

上天有眼, 已經拉倒兇手了~

要向差人SAY SORRY! 你地原來咁認真!

GOOD CARD!

Good News !!!

我昨天係個朋友面書見到隻貓, 真係心都痛埋, 咁啱去旅行係荔枝窩見到隻貓仔, 見佢細細隻似係剛戒奶不久, 見人就跟, 不斷喵喵聲好可愛, 貓仔好乖坐下我同事任摸都可以, 抱又得, 真係好可愛, 如果唔係有人養, 又公屋唔俾養, 真係想抱返屋企養.

通常屋村出現既貓, 大部分都好乖, 呢D人真係要重罰, 除左要佢知道其所作所為嚴重性外, 要其他還在虐待小生命的人知道事情嚴重性.

本身貓狗麻雀算系人類的好朋友

佢地知道人類不會傷害他, 並信任人類

但這樣會令到他們對人類失去信心的

作為靈長類最高級的智慧生物, 居然~~

作出如此禽獸行為~

依啲外表人類, 其實是低級生物人型物

真系不配當人類, 當爬虫類比較合他身份

佢屋企點教仔女架! 罪之事父母之過

仔女有錯更影響他父母了~

接受法律的懲罰啦! 死後落地獄受多次~

逾四十PTU出動持閉路電視圖片緝兇
街坊指證 警拘虐貓男女

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121119/18072011
當日警方同街坊齊心協力,將這對男女繩之以法,相信貓咪會安息!這對男女好心你地搵些有意義的事去做,好做唔做去虐待小動物,同弱者冇乜分別!

雖然已過,但都想未知的都知道o下!

時間緊逼!!!請瘋傳這張圖片, 把消息發怖出去!!!

各位,我們希望於今個星期內凝聚萬人力量,故決定明天(21/11/2012)下午4:30-7:00於旺角行人專用區舉行「誓爭動物警察,動物相片展覽」,並同時趕於收集各位聯署,要求政府加重罰則和成立「動物警察」,並暫定於今個星期日下午將「萬人信」交到警署總部,請各位幫忙廣傳訊息,令更多人知道!

又有其他的虐殺貓貓事件呀!有人搞臉書運動要捉條友出來。

引用:
原帖由 Athena 於 21-11-2012 21:18 發表 又有其他的虐殺貓貓事件呀!有人搞臉書運動要捉條友出來。
觀塘o個單?!

引用:
原帖由 Athena 於 21-11-2012 21:18 發表 又有其他的虐殺貓貓事件呀!有人搞臉書運動要捉條友出來。

Copycat....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

發新話題