21 12
發新話題

北 公次 的 "校園小冤家"

北 公次 的 "校園小冤家"

北 公次 "校園小k家" , 佢係"四葉樂隊"成員, 但身手了得, 經常係劇表演打空翻, 故事講佢同女主角"小西", 原本係k家, 後來變成情人 (日劇通常都係咁?), 仲有個叫"德村公主"同佢爭男主角 (北 公次)添. [ 本帖最後由 高立 於 16-8-2008 11:23 編輯 ]

有睇呀! 北恭次係4 個之中最靚仔架! 仲有套又要你幫我諗諗! 開場係有"北恭次" 有"夏麗娟" 綠水英雌"女主角同一個小妹妹既! 你記唔記得"小西" 仲有一套講佢結左婚但係又唔比得人知既呢!?

睇到喇! "小淘氣" 呀! YEAH!

引用:
原帖由 milmil 於 10-9-2006 11:18 發表 有睇呀! 北恭次係4 個之中最靚仔架! 仲有套又要你幫我諗諗! 開場係有"北恭次" 有"夏麗娟" 綠水英雌"女主角同一個小妹妹既! 你記唔記得"小西" 仲有一套講佢結左婚但係又唔比 ...
有印象, 但唔記得 ! , 等我諗諗先 ! 佢老公好似大佢幾多吓噃 ? 係米

係呀! 唔靚仔架! 瘦瘦既呢! 唔該你諗諗ar~

真係有難度噃 ! 等我問吓人先 !

引用:
原帖由 milmil 於 10-9-2006 11:38 發表 係呀! 唔靚仔架! 瘦瘦既呢! 唔該你諗諗ar~
mil mil ,求先 cocosally 提供咗d線索 , 有套日劇叫"xx小夫妻" , 老公係教師 , 老婆係學生 , 會唔會係我哋講緊"小西"嗰套 ?

我記得個男嘅好似幾靚仔.....not sure if I remember it right!Also in the same class, that's always another girl like the "male teacher" but 女學生has to 隱瞞同男teacher got marry!

引用:
原帖由 cocosally 於 13-9-2006 15:34 發表 我記得個男嘅好似幾靚仔.....not sure if I remember it right!Also in the same class, that's always another girl like the "male teacher" but 女學生has to 隱瞞同男teacher got marry!
似乎都係有待確認 !

係咪「吾妻十八歲」?

引用:
原帖由 Potato 於 28-10-2006 15:56 發表 係咪「吾妻十八歲」?
唔係噃 ! 而家講緊"小西"另一套噃 !

我細個已經當自己係男主角北恭次架 同個女同學做男女主角 可惜後來北恭次自殺死了

校園小冤家

有冇人記得"校園小寃家"此劇? 我記得係一至五下午五点幾播.男主角頭髮很長,反而女主角短髮.隻主題曲好好聽.幫幫忙!
:)

收到,你有無發覺 亂馬 1/2 是以他作藍本的,男主角是入住了女主角家裡,而女主角是開劍道場的,還有一個叫德川公主的女角,是否這套?

http://oldcake.net/viewthread.php?tid=205&extra=page%3D4

"校園小寃家" 請到以上瀏覽 !

引用:
原帖由 ABOY 於 10-8-2008 20:09 發表 校園小冤家 (北公次 & 木村由貴子) 1977-78 香港 http://auction.thumbnail.image.rakuten.co.jp/s/?@0_auc/image30/e2/92/00010145630/89/5b/img00000000010.jpg  

始終可以見番 "小西" 喇 !! 多謝 !!

根據消息, 北 公次仲未死, 而且仲好活躍, 經常有演唱會, 想下佢 web-site.

http://www.office-ren.com/

至於"校園小冤家" op & ed 都未M倒, 聽住主題曲先啦.

http://www.youtube.com/watch?v=KHzjADCWLE4

校園小冤家 (北公次)

His outlook just liitle look like F4 的Jerry .

校園小冤家 mp

北公次(1949-2012)剛於本年2月份因肝病逝世, 享年63歲.

21 12
發新話題