25 12
發新話題

60年代麗的就成日都係譚炳文,70年初無線差唔多晚晚都係盧國雄咁際

60年代麗的就成日都係譚炳文,70年初無線差唔多晚晚都係盧國雄咁際

麗的:天羅地網鴽黥絮云齱ATHE MAN FROM UNCLE/玉面金剛鴷伬悸篫炯牷A俠聖屪茼鞊...全部炳哥一手包辦。 無迄N除鰿P期一,禮拜二就人海雙雄,拜三就萬能士,拜四就m邦密探隊鴷黕粥穚云齱A拜五就神偷碟影鴾摮},都係盧И砥C點頂? 最抵死:佢兩個把\好相近;聽聞有師徒之宜。 以上配音西片,有冇FANS記得?

spectreman 大人 , 我甘拜下風 , 好嘢 !

版主賞面!

Sorry 李斯隊長把聲係高亮配的,還有唔好忘記陳署光,他配繆志豪,佢老人家現在還有在TVB配音

至於天羅地網,是講卡幫時代,但李斯隊長的主要對手叫利法蘭,而李斯個得力手下叫洛仔。 玉面金剛其實就係007片集,有玉面虎蘇勞及金毛虎依麗雅

多謝提醒。李斯隊長把聲確係高亮叔叔。佢老人家仲係當時鴷X色節目主持,兼麗的呼聲麍鶪p生,同何雪凝姐姐專扮一對。

BACK TO 我開首鶿q:MY TYPO ERROR...不是人海雄,而係人海狂潮。

好遲利

太誇獎啦小弟獻醜

引用:
原帖由 karmenv3 於 13-9-2006 11:46 發表 至於天羅地網,是講卡幫時代,但李斯隊長的主要對手叫利法蘭,而李斯個得力手下叫洛仔。 玉面金剛其實就係007片集,有玉面虎蘇勞及金毛虎依麗雅
大家回味一下玉面金罁啦http://www.youtube.com/watch?v=S0xBAAxFSi8

引用:
原帖由 karmenv3 於 28-10-2006 01:57 發表 大家回味一下玉面金蔑http://www.youtube.com/watch?v=S0xBAAxFSi8
How did you find this? This must be new!

我都係係youtube的search的一攔內用Télévision Série 60's Drame嚟search,然後再慢慢揾

引用:
原帖由 karmenv3 於 29-10-2006 01:51 發表 我都係係youtube的search的一攔內用Tmlmvision Smrie 60's Drame臃earch,然後再慢慢M
Based on you lead, I also located the OPs of the various seasons of UNCLE. Many thanks.

No wonder

引用:
原帖由 karmenv3 於 13-9-2006 11:46 AM 發表 至於天羅地網,是講卡幫時代,但李斯隊長的主要對手叫利法蘭,而李斯個得力手下叫洛仔。 玉面金剛其實就係007片集,有玉面虎蘇勞及金毛虎依麗雅
The orginal noval of 玉面金剛 and 007 is same person!

引用:
原帖由 ABOY 於 1-11-2006 02:20 發表 The orginal noval of 玉面金剛 and 007 is same person!
Do you mean the author of the original novel of both 007 and The Man from UNCLE was the same?

Yes

引用:
原帖由 spectreman 於 1-11-2006 01:59 PM 發表 Do you mean the author of the original novel of both 007 and The Man from UNCLE was the same?
Bingo! Same author

請問版主記唔記得另一無線主角配音員什麼名字?配 "岳史Y" 呢,請指教!

馮錦倫 Please refer ---經典配音人-聲優真貌

引用:
原帖由 SonicPig 於 10-5-2007 11:42 PM 發表 請問版主記唔記得另一無線主角配音員什麼名字?配 "岳史Y" 呢,請指教!

經典配音人-聲優真貌 Wink

http://www.youtube.com/watch?v=jpY617Aau2Q

馮錦倫用聲認真無敵! Laughing

聽聞馮錦倫已移民, 係唔係呢? 我只知道另一把聲馮永和真係移左民去加拿大. 曾慶珏亦移民加拿大多年, 直到盧素娟辭世後, 再次出山, 替多啦A夢大電影配音.

馮錦倫 also "Kung Fu" & "Six Million dollar Man"

前亞姐樂蓓個家姐都叫"樂尉",

唔知同配小吉個"樂尉" 係唔係

同一人呢?

多謝ABOY兄的資料,又詳盡,又珍貴!

25 12
發新話題