發新話題

許冠傑

我頭先去通利睇過 480仲有飛賣

引用:
原帖由 JLCC 於 14-8-2009 15:51 發表 我頭先去通利睇過 480仲有飛賣
o

CC君~...kkeeleung兄 & $$ 兄都會去睇 Sam Hui Concert....

不如你o地相約去睇 lor~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-8-2009 09:59 發表 o CC君~...kkeeleung兄 & $$ 兄都會去睇 Sam Hui Concert.... 不如你o地相約去睇 lor~!
我會同老婆睇..

引用:
原帖由 kkeeleung 於 15-8-2009 10:35 發表 我會同老婆睇..

原來 kk君 同老婆拍拖更去睇!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-8-2009 11:38 發表 原來 kk君 同老婆拍拖更去睇!
咁... 超兄會唔會去睇.

谷鬼氣, 9 7 日加多場, 即係我睇嗰場變咗唔係最後一場!!!

算啦, 就當同阿 Sam 做生日!!!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 15-8-2009 14:50 發表 咁... 超兄會唔會去睇.  

睇o下度o吾度到期!( 扮忙...! )

引用:
原帖由 LouisLee 於 15-8-2009 22:25 發表 谷鬼氣, 9 月 7 日加多場, 即係我睇麚嚽鱄曮Y最後一場!!!   算啦, 就當同阿 Sam 做生日!!!

都估到會加場 gala~!( 馬後炮 )

http://hk.news.yahoo.com/article/090904/3/e299.html

許冠傑演唱會 兩歌迷病發一死

(星島) 2009 9 5 日 星期六 05:30

(綜合報道)

(星島日報    報道)「許冠傑    難忘往日情演唱會」昨晚在紅磡體育館    首場「開騷」,卻發生不幸事件,兩名中年女歌迷先後暈倒,其中一人被送院搶救後不治;另一名昏迷婦人經治療後無礙。警方於演唱會結束後入場調查,初步相信兩人俱疑因病發,事件無可疑。

猝死女子姓李、五十八歲,據悉為長期病患。警方相信死因無可疑,但仍有待今日剖屍確定。「許冠傑難忘往日情演唱會」,一連三天在紅磡體育館舉行,昨晚是首場表演。

延遲「開騷」方便救人

昨晚八時許,大批歌迷魚貫進場。李婦偕親友到場欣賞偶像表演,當步上樓梯進入場館時,她突感頭暈不適,隨即倒地昏迷,紅館職員協助攙扶到醫療室再行報警。救護員到場替婦人急救,再送伊利沙白醫院搶救,延至半小時後不治。至晚上十時許,演唱會接近尾聲,坐在觀眾席上另一名年約四十歲婦人突然暈倒,送院經搶救後已無大礙。

據演唱會出品人及節目總監高志森表示,他於晚上八時十五分,接獲有歌迷入場時不適報告,為方便救護人員將該名女歌迷送院,延遲五分鐘「開騷」。對於有女歌迷死亡事件,他表示遺憾。記者 羅振輝

引用:
原帖由 LouisLee 於 5-9-2009 09:09 發表 http://hk.news.yahoo.com/article/090904/3/e299.html     許冠傑演唱會 兩歌迷病發一死     (星島) 2009 年 9 月5 日 星期六 05:30   (綜合報道)   (星島日報 ...

睇見嗰幾件聖約翰救傷隊員就幾把火, 上到嚟碌葛咁企係度, 數分鐘後又有兩個走上嚟,等下等下眼望望, 個後生仔才開始進行急救,即係約十分鐘後才開始急救,再約五分鐘救護員到, 馬上抬病人落山,送去醫院.

嗰幾個聖約翰救傷隊員又唔識得馬上急救,又吾識得抬病人落去,(最少可以快 d 送人入院,其間也可施行急救動作),佢哋可以多多解釋,但我吾會接受.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 5-9-2009 11:40 發表 睇見嗰幾件聖約翰救傷隊員就幾把火, 上到嚟碌葛咁企係度, 數分鐘後又有兩個走上嚟,等下等下眼望望, 個後生仔才開始進行急救,即係約十分鐘後才開始急救,再約五分鐘救護員到, 馬上抬病人落山,送去 ...
喺呢件事, 又再証明香港地, 人群及危機事故處完全唔掂. 咁多人入場, 有人頭暈身慶好自然. 派救傷隊到場係舉辨節目的要求, 唔知係場館提供定係主辦單位安排. 但係這一班救傷隊能處理甚麼程度的意外事故呢? 係咪俾枝軀風油搽搽就可繼續的"踎低見暈"事故就 OK, 有突發病人, 觀衆及表演者意外, 就無能為力. 有成萬幾人聚集的公衆集會, 有1-2輛救護車不過份. 備而不用, 好過因任何原因阻延救治.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-8-2009 23:26 發表 都估到會加場 gala~!( 馬後炮 )
咁超兄會唔會入場O? 我今晚去.

我聽晚去!!!

me too!
人越大越愛想當年,我是個連鄉別井自作業的變態人。

me three我都係睇今晚哥場

我的第九行,原來即是欄行後第一行,前面有小台也即所謂握手位!

結果我可以與這偶像握手,仲要是兩次!

引用:
原帖由 tnd1964 於 7-9-2009 01:19 發表 我的第九行,原來即是欄行後第一行,前面有小台也即所謂握手位! 結果我可以與這偶像握手,仲要是兩次!

恭喜恭喜!今晚唔洗手了?

yes.haha..

引用:
原帖由 tnd1964 於 7-9-2009 01:19 AM 發表 我的第九行,原來即是欄行後第一行,前面有小台也即所謂握手位! 結果我可以與這偶像握手,仲要是兩次!

我坐32行要攞望遠鏡先望倒佢,仲影左D遠鏡相遲D post 上黎

引用:
原帖由 tnd1964 於 7-9-2009 01:19 發表 我的第九行,原來即是欄行後第一行,前面有小台也即所謂握手位! 結果我可以與這偶像握手,仲要是兩次!

我坐第 4 行, 握咗 3 次手!!!

發新話題