103 123456
發新話題

超合金魂 GX-61 最強機械大王者

超合金魂 GX-61 最強機械大王者

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

呼之欲出架啦~~之前同班老死傾過,個個都話八九成係大王者  2成光速

引用:
原帖由 李大龍 於 17-7-2011 01:24 發表 呼之欲出架啦~~之前同班老死傾過,個個都話八九成係大王者  2成光速
正路, 不過哩個大王者因為香港未播過, 唔太流行
白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

嗯...所以哩隻係抄唔起 不過日本就唔講得少,之前既十大合金魂期待榜,同金毛齊齊並列榜首

引用:
原帖由 李大龍 於 17-7-2011 01:43 發表 嗯...所以哩隻係抄唔起 不過日本就唔講得少,之前既十大合金魂期待榜,同金毛齊齊並列榜首
喺香港, 情況可能同珍寶三一樣
白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

有个FD話佢細個時砌過模型,仲話當時砌左都唔知叫咩名,中意過一排囉,有得玩就得咁話喎!!!吹脹

我第一眼覺得佢係翻版泰坦,唔知點解好似

引用:
原帖由 李大龍 於 17-7-2011 02:09 發表 有个FD話佢細個時砌過模型,仲話當時砌左都唔知叫咩名,中意過一排囉,有得玩就得咁話喎!!!吹脹我第一眼覺得佢係翻版泰坦,唔知點解好似
當年SUNRISE出好多套機械人動畫, 好多都大同小異
白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 白鳥 於 17-7-2011 02:27 發表 當年SUNRISE出好多套機械人動畫, 好多都大同小異

謎底終於解開喇!! 超合金魂GX-61原來係...............大妗姐!!

Oops !!係大王者至真!!

引用:
原帖由 白鳥 於 17-7-2011 01:28 發表 正路, 不過哩個大王者因為香港未播過, 唔太流行

同意...套野連機戰都無落(其實機戰都PROMOTE 左好多老餅機體比人識, 功不可抹)...更加少人識~

=======================

上面錯左, 原來大王者/G7/銀河烈風/銀河旋風都有係XBOX360 既 機戰 XO 出現~

http://suparobo.jp/srw_lineup/srw_xo/character/09.html

都唔細隻噃~

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 白鳥 於 18-7-2011 22:46 發表  都唔細隻噃~
白鳥兄,哩隻你殺唔殺?? 我諗咗好耐,如果淨計情義結,可能得果4~5成,但出得好就有6,7成....

引用:
原帖由 李大龍 於 18-7-2011 23:20 發表 白鳥兄,哩隻你殺唔殺?? 我諗咗好耐,如果淨計情義結,可能得果4~5成,但出得好就有6,7成....
對於香港人嚟講, 哩隻唯一有情意結嘅可能係對SUNRISE...

但我冇

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 keno 於 17-7-2011 13:08 發表  同意...套野連機戰都無落(其實機戰都PROMOTE 左好多老餅機體比人識, 功不可抹)...更加少人識~=======================上面錯左, 原來大王者/G7/銀河烈風/銀河旋風都有係XBOX360 既 機戰 XO 出現~http://supa ...
咁真係出過一次咋喎....
白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 白鳥 於 18-7-2011 23:59 發表 對於香港人嚟講, 哩隻唯一有情意結嘅可能係對SUNRISE...但我冇
完全无想过要入货
肥婆奶奶

引用:
原帖由 白鳥 於 19-7-2011 01:04 發表 咁真係出過一次咋喎....

嗯...不過有人話GC 隻機戰都有....(不過TITLE 都係XO...當一系唔同PLATFORM)

哩隻梅花廠既中古品唔平...前日行開街...已經見一SET新淨單機三盒掛售萬二大洋...

超合金魂GX-61大王者哩隻有情意結............入入入!!

引用:
原帖由 BforBOY 於 19-7-2011 09:34 發表 超合金魂GX-61大王者哩隻有情意結............入入入!!

B大真係個多情種子...ccc..

引用:
原帖由 keno 於 19-7-2011 10:11 發表 B大真係個多情種子...ccc..
冇計啦~~~周圍播種係男人天性.. 定律嚟架!!改唔到!!

竟然係大王者. 我次次都因為太熟歌詞, 俾正式公開前的提示誤導.

米特王子今次可以買自己個隻了.

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 19-7-2011 11:52 發表 竟然係大王者. 我次次都因為太熟歌詞, 俾正式公開前的提示誤導.米特王子今次可以買自己個隻了.
反而大家佔下隻62係咩好過
白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

103 123456
發新話題