21 12
發新話題

第一次食老麥的經驗

第一次食老麥的經驗

係魚柳包餐, 仲送帆船玩具一只

記得價錢大約十六大元

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 白鳥 於 5-5-2011 01:10 發表 係魚柳包餐, 仲送帆船玩具一只記得價錢大約十六大元

都係硬晒.......D薯條!!

引用:
原帖由 BforBOY 於 5-5-2011 01:17 發表   都係硬晒.......D薯條!!

乜你 d 嘢成日隔夜 ga

引用:
原帖由 白鳥 於 5-5-2011 01:10 發表 係魚柳包餐, 仲送帆船玩具一只 記得價錢大約十六大元
 兄台好年輕o播, 我家姐第一次請我食嗰陣係$7-$8左右. 漢堡包.小薯條+小奶昔.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 5-5-2011 22:54 發表  兄台好年輕o播, 我家姐第一次請我食嗰陣係$7-$8左右. 漢堡包.小薯條+小奶昔.
你個係咪餐嚟?
白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

點解你地記得咁清楚 ge?
我真係唔記得!

約是1977年, 中環利源西街老麥 ~

漢堡包 + 薯條 + 氣水餐, 記得約五蚊左右 ~

d有錢同學仔成日帶d老麥禮卷番黎威 ~

以前收過D老麥經理專享既免費薯條&漢保包卡(永久通用)

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 5-5-2011 23:26 發表 約是1977年, 中環利源西街老麥 ~ 漢堡包 + 薯條 + 氣水餐, 記得約五蚊左右 ~ d有錢同學仔成日帶d老麥禮卷番黎威 ~
很年幼
白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

外賣雪糕新地

引用:
原帖由 白鳥 於 5-5-2011 23:08 發表 你個係咪餐嚟?
是的, 已經有套餐了.

我第一次去老麥係好耐之前的事。

當時可能連十歲都無, 我記得是去中環的第一間麥記食的。

當年一個漢堡包好似只係$3.5 !!

今日係星期日,下午於三時多,係某老麥食下午茶 (相隔上一次幫襯已有幾個月),係人多 o既時間,竟然見到一男一女,年約二十有半,占用一張四人温功課,枱面並冇任何麥記食物或飲品,我冲口細細聲講一句,話佢兩個人霸成張枱,個四眼男聽到,同條女講,佢話我 o地霸 o左成張枱,之後見到個四眼男走去排隊買 o野,我食完就走,個四眼男仲眼啤啤睇住我.
Sorry ! 離 o左題.

第一次都唔記得太清楚, 好似係在旺角麗斯餐廳嗰間, 阿叔請我食左個漢堡包, 嗰日仲有得坐當時既豪華巴士添!!! 後來如果有得放假, 就同阿媽去買餸, 順便要求阿媽帶我去麥記, 記得除左食包外仲要阿媽加錢換麥記嗰D小玩具添!!!

引用:
原帖由 占四谷 於 24-10-2011 15:34 發表 第一次都唔記得太清楚, 好似係在旺角麗斯餐廳嗰間, 阿叔請我食左個漢堡包, 嗰日仲有得坐當時既豪華巴士添!!! 後來如果有得放假, 就同阿媽去買餸, 順便要求阿媽帶我去麥記, 記得除左食包外仲要阿媽 ...

yeah~me too~旺角麗斯餐廳嗰間!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

第一次去既應該係「中環」地窖「王家衞」拍「墮落天使」果間, 食既唔係「魚柳包」就可能係「漢堡包」+薯條同氣水...

當年開始仲未有套餐, 食次老麥對我黎講係好大件事...

冇記錯第一次去既老麥係荃灣大河道▲, 第一次當然係漢堡飽, 係咪餐就唔知, 因為坐定定等阿媽買返來, 細個去麥係高消費, 多數都要做好多野幫手揾錢先有得去.

以前麥記真係高消費架...

而家d人都唔稀罕囉...

真係時移世易...

第一次去M記...

只係食左幾條薯條...

個心情係...幾時先可以食第二次呀???

嘩!小弟第一次食麥當當係喺未有套餐嘅年代,覺得好高級,好外國人.

如沒有記錯,應該喺黃金商場附近果間食,依家仲係度--但有冇搬過位就真係唔記得

當時得9-10歲,僅係大人請我食啦.

麥當當都係小朋友樂園,依家唔會主動入去食(除非無選擇)

唔知係唔係童年嘅美好記憶,總覺得80年代麥當當好食過依家--可能當時果d牛肉,薯仔真是美國運來的罷?

乜又係魚柳包? 我第一次又係食魚柳,我樓下間M記都開左20幾年來... 細個食老麥,大個做M記哈哈

21 12
發新話題