34 12
發新話題

卡辛

卡辛

新不如舊。卡通好過人做多多\

舊 Noona is more beautiful than the new OVA version. 舊 Lucky is also more powerful (it can change into 4 attack mode) than the new OVA version (only Jet mode).

spectreman 兄係比較舊版卡通同早兩年果套真人電影版喎? 其實我作為卡辛fans 我都幾鐘意真人電影版, 不過亨特只係一隻真狗就唔係太好. 可能電腦特技幾好要做亨特變咁多樣野係吃力不討好. 雖然中段有d悶, 但係d特技唔錯! 呢套真人電影版可以一看!

舊版鷁L身獐鶪憿A大約係某個weekday下午約5pm。我仲同我阿媽一g睇。佢都仲記得係卡通舊版好過最近黚u人版。

我老豆同我一齊追哥布拉都係我童年美好回憶之一.

E D 咪正式親子囉!宜家?D 細路啋你都生臭狐!

卡辛成名絕招:流星飛轉,電光飛腿,+字超破壞光線。最後結局係卡辛消滅左安度來軍團,及機械人布力金(機械人PK-1)。但無法由再造人變回人類,可悲

應該說布力金和安度來軍團是被宇宙射線所殺, 卡辛爸爸利用慧星的幅射, 通過儀器把幅射增大到覆蓋整個地球, 把所有機械人消滅包括卡辛, 所以亨達變成鑽地車, 和卡辛到地下避難,安度來軍團消滅之後, 才回到地上 

引用:
原帖由 TIP 於 22-9-2006 20:34 發表 應把所有機械人消滅包括卡辛, 所以亨達變成鑽地車, 和卡辛到地下避難,安度來軍團消滅之後, 才 ...
亨達, 真係一隻義犬!

Any fans remember if 卡辛有冇弱礡H

ova版的卡新最後死了。

引用:
原帖由 japkortai 於 26-10-2006 15:49 發表 ova版的卡新最後死了。
............... 新不如舊.............

引用:
原帖由 spectreman 於 12-9-2006 13:50 發表 舊版鷁L身獐鶪憿A大約係某個weekday下午約5pm。我仲同我阿媽一g睇。佢都仲記得係卡通舊版好過最近黚u人版。
舊版是在麗的電視播的,早數年前亞視居然重播,超正

回復 #10 spectreman 的帖子

冇太陽o羅! 我記得有集講o個輪成日都天陰陰,卡新收集唔到太陽能做能量,成隻軟腳蟹o甘,安度來軍團又黎搞事,最尾卡新唹物Y張手術床度晒太陽燈頂住,跟住出去砌過,當然梗係嬴啦。

引用:
原帖由 飛鷹俠 於 28-10-2006 20:13 發表 冇太陽o羅! 我記得有集講o個輪成日都天陰陰,卡新收集唔到太陽能做能量,成隻軟腳蟹o甘,安度來軍團又黎搞事,最尾卡新唹物Y張手術床度晒太陽燈頂住,跟住出去砌過,當然梗係嬴啦。
bingo!

Isao Sasaki 電光再造人-卡辛 OP HD (High Definition) Live ! 按 http://www.oldcake.net/viewthrea ... ra=page%3D1#pid9157 第九Post!

引用:
原帖由 wwl36 於 31-10-2006 23:33 發表 Isao Sasaki 電光再造人-卡辛 OP HD (High Definition) Live ! 按 http://www.oldcake.net/viewthrea ... ra=page%3D1#pid9157 第九Post!
好睇!多謝!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 12-9-2006 09:27 發表 spectreman 兄係比較舊版卡通同早兩年果套真人電影版喎? 其實我作為卡辛fans 我都幾鐘意真人電影版, 不過亨特只係一隻真狗就唔係太好. 可能電腦特技幾好要做亨特變咁多樣野係吃力不討好. 雖然中段有d悶, ...
但係我m覺得真人版一般

Really regret that 真人版 not wearing the helmet and Noona don't have Noona feel.

引用:
原帖由 Andrew 於 6-11-2006 11:10 發表 Really regret that 真人版 not wearing the helmet and Noona don't have Noona feel.
佢有,但無用(係套戲SHOW咗幾秒鐘....)

34 12
發新話題