33 12
發新話題

日劇"危巢乳燕"

日劇"危巢乳燕"

日劇"危巢乳燕", 呢套好嘢嚟嫁 ! 女主角係"坂口良子" (後來有份演"喚風者") , 青春火花嘅"蘇由美"做反派, 個隻"乳燕" 叫 "小芬" 十分可愛, 小芬係孤兒 , 被良子收留 , 後來小芬被發現是貴族後代 ,涉及爭產事件 , 有部分劇情好卡通 , 幾搞嘢 !

"危巢乳燕" 有d印象, 坂口良子同江田可愛 "喚風者"我都有睇!同"近滕真彥" 咁你記唔記得坂口良子都有一套係打排球"係麗的做架!我唔記得個名?

唔記得 ! 因為麗的好少睇 ! sorry !

日劇"危巢乳燕", 應該係在無釆膝X, 大概係五,六點鐘左右, 因為我小學讀下午班, 放學之後睇. 小芬真係好 Cute !

引用:
原帖由 bie1986 於 30-3-2007 01:20 發表 日劇"危巢乳燕", 應該係在無釆膝X, 大概係五,六點鐘左右, 因為我小學讀下午班, 放學之後睇. 小芬真係好 Cute !

post 咗咁耐都有人睇翻, 多謝支持 !

記得佢o的背景音樂係動畫"小青蛙"內出現,

唔知原本來自 "危巢乳燕" 定 "小青蛙"

最開心係仍有人記得此日劇 !

oldcake既內涵多到......到依家都未完全睇哂.....危巢乳燕? 完全dd印象都無...BUT好奇睇吓坂口良子...

我有睇...兒時記憶又一次翻黎啦...原來套劇叫 危巢乳燕,

有一幕. 一早乳燕要坐校車返學, 良子弄了個荷包蛋便當俾乳燕,乳燕係一個幼兒班學生, 良子跟上了車坐好既乳燕say bye...但乳燕扁咀不理良子. 點解呢...因為良子連續幾日都係整荷包蛋便當.

經您一講, 又記得有一集係有殺手殺髐@個女人, 攪到小芬誤會d口良子俾人殺, 不過之後劇情就唔記得晒啦! 
真係希望有機會再睇番, 重溫一下; 其實有好多日劇m想再重溫一下, 不過都好有難度, 有一些在日本m冇出影帶或 DVD, 只能等有心人 post  D 資料上 internet (特別係 Youtube)到.

想睇翻小芬既樣子呢...小芬係咪無咗門牙?

引用:
原帖由 inabottle 於 13-6-2007 11:59 發表 http://shibuya.cool.ne.jp/roman2002/ienakiko.htm    

咁都比你揾倒 ! (後生可畏 !) 勁 !

利害 !!!!!!!!   

放響樹d料就係想同大家sharing , 好鬼開心滿足架.

http://hk.youtube.com/watch?v=EAblXlS7ens
唔知arm 唔 arm 呢

i can remember the story sometimes not really sad.sometimes even related to UFO!!
人越大越愛想當年,我是個連鄉別井自作業的變態人。

引用:
原帖由 pigpig2000 於 30-9-2008 22:34 發表 .wysiwyg { font-family: Tahoma, Verdana; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 12px; line-height: normal; border-top-color: #dddddd; border-left-color: #dddddd; b ...

翻聽首歌, 完全沒有印象

但youtube有留言:
家なき子の主題歌ですね。あのころの坂口良子さんは本当に可愛かったですね。

應該係主題曲啦!

要高人確定一吓
佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 tnd1964 於 30-9-2008 22:52 發表 i can remember the story sometimes not really sad.sometimes even

related to UFO!!

真係唔記得...講黎分享吓

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 inabottle 於 2-10-2008 01:01 發表   翻聽首歌, 完全沒有印象   但youtube有留言: 家なき子の主題歌ですね。あのころの坂口良子さん ...

101% 係主題歌 我記得 Becasue  when my child times i always  watched  this  TV and  sung  this  song.

33 12
發新話題