發新話題

天威勇士歌集

引用:
原帖由 celia 於 27-8-2010 10:06 發表 係?!個名我都幾混亂,睇完就會唔記得...anyway,thank you~~

當年頭幾期已經介紹天威~~~不過個名太長~~~所以亂係正常~~~

第二期首次發表設定資料集. 黑色兄無記錯, 的確係"古羅雷斯大反擊".

羽原信義比起天野, 胡川, 鹽山呢d當時已經上左神台既人馬相比算係後輩. 同平野俊弘差唔多時期, 但比又菊池通隆早少少.

記憶所及就未見過有佢既畫集. 而菊池, 平野既畫集我就有買.

引用:
原帖由 亞力 於 30-8-2010 15:58 發表 第二期首次發表設定資料集. 黑色兄無記錯, 的確係"古羅雷斯大反擊".   羽原信義比起天野, 胡川, 鹽山呢d當時已經上左神台既人馬相比算係後輩. 同平野俊弘差唔多時期, 但比又菊池通隆早少少. 記憶所及就未見過 ...

因為當年a-club由第1期開始keep~~~都仲有d印象~~~當年自己都反覆背左好多次先記得~~~

神級人馬d人設/畫功我麻麻地~~~  喜歡菊池先生都係因為超音戰士的阿芳同除邪隊人設~~~  silent mobius都已經唔太like~~~ 羽原先生就好喜歡佢畫型男d細眼~~~好有神~~~超音電影都有佢份~~~不妨留意下佢眼神似唔似阿龍~~~

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 30-8-2010 14:49 發表   唔只音樂~~~仲有句對白~~~除左大結局唔同之外

黑色三連霸大結局既對白講左D咩呢?呢個冇乜印像tim

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 30-8-2010 14:52 發表   天威我得newtype100%個本~~~超音戰士一本都冇~~~

天威既newtype100%呀.....都好似好少見喎我都未見過呢....

引用:
原帖由 celia 於 15-9-2010 10:00 發表 天威既newtype100%呀.....都好似好少見喎我都未見過呢....

我完全沒有印象有過這本書!

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 15-9-2010 10:25 發表 我完全沒有印象有過這本書!

Oh 唔該晒歌唱魂~~~

真係唔知道呢

咦, 我竟然會miss左呢本書?

對住一般既蝦兵蟹將, 亞龍係唔會響自己個朵既. 不過最後對姜度拉首領終於破例.

引用:
原帖由 亞力 於 15-9-2010 22:43 發表 咦, 我竟然會miss左呢本書?

係囉.....

但而家都罕見.....高達或者五星物語其他果D就多....

引用:
原帖由 亞力 於 15-9-2010 22:45 發表 對住一般既蝦兵蟹將, 亞龍係唔會響自己個朵既. 不過最後對姜度拉首領終於破例.

哦...........................................即係最後終於有必要話個名比佢聽 Thank you~

引用:
原帖由 celia 於 15-9-2010 09:55 發表 黑色三連霸大結局既對白講左D咩呢?呢個冇乜印像tim

阿龍 "我係古羅納斯族族長祈拉個囝~~~我叫阿龍"

引用:
原帖由 celia 於 15-9-2010 10:00 發表 天威既newtype100%呀.....都好似好少見喎我都未見過呢....

本書當年好多地方都有得賣~~~反而隻碟~~~上次想上網bid俾老婆大人ban左~~~

引用:
原帖由 singingsoul 於 15-9-2010 10:25 發表 我完全沒有印象有過這本書!

成日係玩具網~~~好少上黎~~~估唔到俾您搵到   本書內容超正~~~阿龍/阿積女友大晒冷~~~名場面多~~~最記得阿積爆太陽眼鏡~~~ 不過本書而家係阿媽屋企封印中~~~唔係用相機影幾頁上黎分享下~~~

引用:
原帖由 亞力 於 15-9-2010 22:43 發表 咦, 我竟然會miss左呢本書?

fans必備~~~好似仲有張貼紙送~~~~

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 17-9-2010 12:25 發表   成日係玩具網~~~好少上黎~~~估唔到俾您搵到   本書內容超正~~~阿龍/阿積女友大晒冷~~~名場面多~~~最記得阿積爆太陽眼鏡~~~ 不過本書而家係阿媽屋企封印中~~~唔係用相機影幾頁上黎分享下~~~

封面易找, 記得是日本mandarake網頁來的. 你有本書果吓先勁. 這裡數位都話當日未見過. 你知啦, 當年大家日浦夜浦D 動漫otaku聖地架啦.
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

唉, 當年即使見到亦未必有咁既經濟能力去買.......

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 17-9-2010 12:19 發表   阿龍 "我係古羅納斯族族長祈拉個囝~~~我叫阿龍"

犀利~咁記得

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 17-9-2010 12:21 發表   本書當年好多地方都有得賣~~~反而隻碟~~~上次想上網bid俾老婆大人ban左~~~

咁....可以試下o係您生日或者D乜乜記念日時叫老婆比您買,或者叫佢送比您

引用:
原帖由 亞力 於 17-9-2010 13:23 發表 唉, 當年即使見到亦未必有咁既經濟能力去買.......

咁又係呀......當時D能力真係幾有限....

而且當時可能有其他更強既動畫焦點

發新話題