117 123456
發新話題

天威勇士歌集

天威勇士歌集

挑起左條根其實天威勇士D歌都好好聽記得以前A-Club叫變型機械人

op1

Full

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

OP2

Full

ED

Full

插曲有3首,暫只搵到呢首『戦え! バイカンフー』子門真人

新天威勇士OP&ED.................(ED分開就好啦)

要搵

劍狼傳說1 OP&ED

劍狼傳說1 OP Full

ED Full

出現啦, 又出現啦, V之達人!

A-CLUB譯既全名係"變型機械人 - 雷古斯大反擊"

引用:
原帖由 亞力 於 22-8-2010 22:18 發表 出現啦, 又出現啦, V之達人! A-CLUB譯既全名係"變型機械人 - 雷古斯大反擊"

亞力好耐冇見,您好嗎

多謝您話比我知.....雷古斯<----成日都冇記實

support 天威勇士!!!!

大家看過這個嗎?

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

好正. 即刻諗起 狼頭劍同天空宙心拳

再一次多謝celia姐搵d歌出黎

當年TVB第一次播"天"都幾震撼嫁, 話哂都好耐未播過機械人動畫. 雖然故事簡單, 而且機械絕大部份係返炒(功夫漢抄高迪安, 其他Ke哩啡抄Go Bots), 不過作畫質素極高, 歌曲激昂, 而且負責人設既又係我偶像之一既羽原信義. 係對我影響係極為深遠既一部作品.

這些劍狼傳說歌曲都係(渡邊)宙明節炸裂的曲調. 話說回來, 當年我本來對此作感覺普普通通, 但87年我開始聽回很多機械人動畫歌, 特撮英雄歌迷上渡邊宙明, 菊池俊輔等樂曲之時, 天威勇士新OP轉用宙明老師作曲, 子門真人唱的勝利的Machinerobo, 我認識到此作品音樂就是老師主理的(那時已經算是80年代懷70年代的舊了), 那時開始我對此作自不然另眼相看了.
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 亞力 於 26-8-2010 00:25 發表 再一次多謝celia姐搵d歌出黎   當年TVB第一次播"天"都幾震撼嫁, 話哂都好耐未播過機械人動畫. 雖然故事簡單, 而且機械絕大部份係返炒(功夫漢抄高迪安, 其他Ke哩啡抄Go Bots), 不過作畫質素極高, 歌曲激昂, ...

亞力都中意羽原老師!!果然都是喜歡菊池/麻宮老師的人
總覺得他們的風格很夾

引用:
原帖由 阿誠 於 26-8-2010 19:07 發表 亞力都中意羽原老師!!果然都是喜歡菊池/麻宮老師的人總覺得他們的風格很夾

我都好中意羽原/菊池先生的畫~~~~

引用:
原帖由 celia 於 23-8-2010 08:59 發表 亞力好耐

冇見,您好嗎多謝您話比我知.....雷古斯<----成日都冇記實

a-club好似叫"古羅雷斯大反擊"~~~~

引用:
原帖由 singingsoul 於 25-8-2010 15:50 發表 support 天威勇士!!!!大家看過這個嗎? 【ЯヵЯヵ動{】сЁ⑦①п яユЮソ休日

有~~~蓮娜的假期~~~可惜之前用錄影帶~~~而家已經ko左~~~ mtv超正~~~當年冇錢買cd係1個遺憾~~~

超獸機神又係~~~超音戰士又係~~~~

引用:
原帖由 celia 於 22-8-2010 17:37 發表 劍狼傳說1 OP Full

117 123456
發新話題