發新話題

中森明菜

引用:
原帖由 明仔 於 23-9-2010 06:30 發表  Seiko形象正面?! 佢同神田正輝離婚前後,四圍溝仔嘅新聞不絕如縷喎!

雖然我唔鐘意「Seiko」, 但論形象佢真係比「明菜」好... 原因係傳聞大家都有, 但發生既時間唔同。 「明菜」既滑落係响佢歌崖既高峰期, 而佢既私生活亦對佢既表演有影響... 相對下「聖子」同「神田正輝」既時期已經唔係黃金期, 冇乜人會care, 貨比貨下大家可想而知。

引用:
原帖由 明仔 於 23-9-2010 06:30 發表  Seiko形象正面?! 佢同神田正輝離婚前後,四圍溝仔嘅新聞不絕如縷喎!

中國人o既價值觀同日本人唔同,

中國人社會可能覺得佢不守婦道,

但日本人就唔太在意呢方面,

反而自殺日本人就好睇唔起(切腹另作別論),

好老實講,松田聖子一向係廣告商寵兒,

明菜就好少有人搵佢拍廣告(當紅時也不算多),

單係呢方面你就知公眾形象邊個好d

引用:
原帖由 北翼 於 23-9-2010 13:50 發表     中國人o既價值觀同日本人唔同,   中國人社會可能覺得佢不守婦道,   但日本人就唔太在意呢方面,   反而自殺日本人就好睇唔起(切腹另作別論),   好老實講,松田聖子一向 ...

好同意中國人同日本人既價值觀一定唔同~ 當年班中男同學一面倒勁like忠心明菜...果單三角戀hk既報導唔知跟事實有幾多成真啦~ 由明菜同近藤一齊到分手, 松田有份參予既第3者角色少不了! 試問一個第3者既角色怎會被認同呢~ 加上佢跟神田話要結婚又傳係激舊愛...聖子既歌吸引力一定少過明菜...起碼我數得出明菜好聽又歷久不衰既歌仔...... 想八卦一吓, 請教北翼君: 明菜在日本地頭唔夠聖子受日人愛戴, 咁日本以外地方呢? 係咪明菜較受歡迎?

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 inabottle 於 23-9-2010 16:29 發表   好同意中國人同日本人既價值觀一定唔同~ 當年班中男同學一面倒勁like忠心明菜...果單三角戀hk既報導唔知跟事實有幾多成真啦~ 由明菜同近藤一齊到分手, 松田有份參予既第3者角色少不了! 試問一個第3者既角 ...

請教不敢,大家討論下

第一點:

在香港敢說明菜一定多FANS過聖子,台灣就不敢說,

松田聖子在台灣開過演唱會,反應不如預期的理想,

可惜的是,

明菜未嘗在日本以外開過演唱會,

近年更表示不想再辨TOUR,

FNAS想再看她演唱也不易

第二點:

幾乎可以肯定聖子不是明菜近藤的第三者,

明菜不只一次公開說自己崇拜聖子,

很多公開埸合也看到兩人有傾有講,

不似有心病,

如其信報章,不如信當事人吧!

在日本聖子的形象不見低落,

今年她的三十周年TOUR,

一樣爆到九彩,

三十~四十果一群FANS依然狂捧佢

第三點:

第三者可能是阿梅,

但逝者如斯,

作為FANS,

我既愛明菜,但也十分尊重阿梅

akina和其他日本歌手比較起來, 我覺得比較反叛而且我行我素, 在日本會比較不利, 拍廣告少除了形象外, akina不太會做戲我覺得都是有影響的.

引用:
原帖由 adamying 於 29-9-2010 15:43 發表 akina和其他日本歌手比較起來, 我覺得比較反叛而且我行我素, 在日本會比較不利, 拍廣告少除了形象外, akina不太會做戲我覺得都是有影響的.

在日本藝能界,

講我行我素沒有人比得上宇多田光了,

明菜o既問題係感情多理性少,

自從離開"研音"(第一間事務所)後處處碰壁,

在打理自己事業方面,

佢的確唔係幾掂

引用:
原帖由 北翼 於 29-9-2010 21:10 發表     在日本藝能界, 講我行我素沒有人比得上宇多田光了, 明菜o既問題係感情多理性少, 自從離開"研音"(第一間事務所)後處處碰壁, 在打理自己事業方面, 佢的確唔係幾掂       & ...

宇多田光我沒有多留意, 所以都不大清楚, 但以當年來講我覺得覺算係了, 不過不要緊, 又不是犯法, 這是akina的自由, 最重要是她帶給我大量好歌.

引用:
原帖由 北翼 於 24-9-2010 19:36 發表     請教不敢,大家討論下   第一點: 在香港敢說明菜一定多FANS過聖子,台灣就不敢說, 松田聖子在台灣開過演唱會,反應不如預期的理想, 可惜的是, 明菜未嘗在日本以外開過演唱會, 近年更表示 ...

其實「聖子」同「明菜」响「日本」既形象分別可以簡單D咁睇:

「聖子」臺上係一個藝人, 臺下亦都係一個藝人,

「明菜」臺上係一個藝人, 臺下佢只不過係一個做人情緒化既女人。

引用:
原帖由 北翼 於 24-9-2010 19:36 發表     請教不敢,大家討論下   第一點: 在香港敢說明菜一定多FANS過聖子,台灣就不敢說, 松田聖子在台灣開過演唱會,反應不如預期的理想, 可惜的是, 明菜未嘗在日本以外開過演唱會, 近年更表示 ...
在台灣敢說聖子一定多FANS過明菜.

引用:
原帖由 999 於 12-10-2010 12:34 發表 在台灣敢說聖子一定多FANS過明菜.

似乎台灣人和香港人的口味差好遠.

引用:
原帖由 adamying 於 13-10-2010 00:14 發表 似乎台灣人和香港人的口味差好遠.

白菜, 豆腐 各有所好...

中森明菜

平素より中森明菜へのご支援ありがとうございます。皆様にご報告がございます。
中森明菜は体調不良により当面の芸能活動を休止させて頂くこととなりました。
病名など詳細の公表は控えさせて頂きますが、過労・疲労の蓄積による免疫力の低下により、
安静が必要との診断からこのような決断に至りました。
皆様にはご心配、そしてご迷惑をおかけ致しますが、活動を再開する日まで温かく見守って頂けましたら幸いです。

2010年10月28日

ユニバーサル ミュージック合同会社

株式会社ファイス

風魔小次郎

引用:
原帖由 louis 於 29-10-2010 00:05 發表     平素より中森明菜へのご支援ありがとうございます。皆様にご報告がӕ ...
佢十二月既巡迴演唱亦告取消…

有些擔心她的健康, 要休息兩個多月, 似乎不是普通過勞.

www.mingpao.com, 更新日期:2011年3月14日

中森明菜不良於行年僅45歲健康惡化

【明報專訊】1980年代紅遍日本藝能界的歌姬中森明菜,去年10月宣布停止活動,之前出席活動時中森明菜已顯得骨瘦如柴,健康情况令人憂慮。最近更有傳年僅45歲的她,身體情况進一步惡化,甚至連步行亦有困難,除了因為當年自殺獲救後服食的藥物所影響外,她亦不理健康日漸轉壞,依然不顧身體,繼續酗酒及狂食辣椒汁,有傳聞指她無論吃什麼都必定添加大量辣椒汁,對身體的傷害可想而知。

I AM LOCAL HONG KONG MAN

引用:
原帖由 hongkongman 於 14-3-2011 14:09 發表 www.mingpao.com, 更新日期:2011年3月14日中森明菜不良於行年僅45歲健康惡化 /* /* 【明報專訊】1980年代紅遍日本藝能界的歌姬中森明菜,去年10月宣布停止活動,之前出席活動時中森明菜已顯得骨瘦如柴 ...

做 mug攪成o甘呀~...o矣~~~

明菜係我中學時的偶像....心痛呀!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 hongkongman 於 14-3-2011 14:09 發表 www.mingpao.com, 更新日期:2011年3月14日中森明菜不良於行年僅45歲健康惡化 /* /* 【明報專訊】1980年代紅遍日本藝能界的歌姬中森明菜,去年10月宣布停止活動,之前出席活動時中森明菜已顯得骨瘦如柴 ...

明菜每日用自殘嘅方式去企圖麻醉早已傷透嘅心...........我即使不是佢歌迷,都為這美人難過........

做人真係要自強:"活得比佢好"!!!!!!!真係好重要!Matchy呢條負心友, 算什麼東西?希望美人總有一日會明白這道理....  

中森明菜/近藤真彥 記者会見 1

http://www.youtube.com/watch?v=L96qw_d9h1M&NR=1

中森明菜/近藤真彥 記者会見 2

http://www.youtube.com/watch?v=_2iXYVhZTwI&feature=related

時為1989年初夏,明菜之前曾為近藤的花心風流而自殺,為此近藤的名聲受損,人氣下滑,他竟打電話約中森明菜開記者會,明菜以為他想宣佈二人婚事,滿心歡喜出席,怎麼知道原來近藤是宣佈兩人分手(見以上記者會).

明菜強忍淚水,但亦從此一蹶不振,自暴自棄,健康更是越來越衰弱.

最近見到中森明菜患重病---肌肉萎縮症,而至雙腳不能走動,想來實在不值近藤當初所為,何必公開對一個愛你的女子一再傷害?

希望明菜能早日走出人生低谷,病體能痊癒康復.

引用:
原帖由 幪面超人2010 於 17-3-2011 21:25 發表

中森明菜/近藤真彥 記者会見 1

http://www.youtube.com/watch?v=L96qw_d9h1M&NR=1

中森明菜/近藤真彥 記者会見 2

http://www.youtube.com/watch?v=_2iXYVhZTwI&feature=related

時為1989年初夏,明菜之前曾為近藤的花心風流而自殺,為此近藤的名聲受損,人氣下滑,他竟打電話約中森明菜開記者會,明菜以為他想宣佈二人婚事,滿心歡喜出席,怎麼知道原來近藤是宣佈兩人分手(見以上記者會).

明菜強忍淚水,但亦從此一蹶不振,自暴自棄,健康更是越來越衰弱.

最近見到中森明菜患重病---肌肉萎縮症,而至雙腳不能走動,想來實在不值近藤當初所為,何必公開對一個愛你的女子一再傷害?

希望明菜能早日走出人生低谷,病體能痊癒康復.

兩人曾經一起, 至少都有過美好回憶罷? 怎可能對一個昔日戀人, 如此公開羞辱? 完全唔係正常男人所為!!!!!

個條賤格負心友 當時真係令中森明菜完完全全傷透心.... 縱使我是男人,也替她不值

另一方面, 我更希望所謂"中森明菜患重病---肌肉萎縮症......."只是傳聞.......

我更希望中森明菜可回復昔日有少少Baby Fat, 肥肥白白笑意盈盈的可愛樣!!

有沒有見過中森明菜超喜劇細胞????

http://www.youtube.com/watch?v=QuD8irxQdow&feature=related

為了一個花心兼負心的男人搞到自己如此,可惜!

發新話題