發新話題

伍思凱

伍思凱

伍思凱我最鍾意呢首...寂寞公路

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

又點少得呢隻~~~

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-3-2010 11:33 發表 又點少得呢隻~~~    

真係聽出耳油,好歌.
可惜香港人熟識的不多.

引用:
原帖由 whoiambatman 於 27-3-2010 23:37 發表 真係聽出耳油,好歌.可惜香港人熟識的不多.
早十年八年前比較多人識伍思凱...因那時候幾興國語歌的!

首  "特別的愛結特別的你"  可以話係經典中儭g典,黎天王當時仲改編左這首歌,改為"特別的歌結特別的你" 

引用:
原帖由 超能電子男 於 6-4-2010 00:39 發表 首  "特別的愛結特別的你"  可以話係經典中儭g典,黎天王當時仲改編左這首歌,改為"特別的歌結特別的你" 
普通話原曲好聽好多~!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-3-2010 11:33 發表 又點少得呢隻~~~    

當然係首好好好聽既歌啦~

佢同巫啟賢外型幾似~ 以前分唔到佢哋架  

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

你愛誰  詞:林秋離 曲:伍思凱 編曲:伍思凱

http://www.youtube.com/watch?v=XyC-G0zWKlk

每次你在想著誰 就解下了頭髮任風吹
沉默臉上淌著淚 連哭了都沒感覺
我想知道他是誰 可是問到嘴邊就後悔
在這溫柔的長夜 何必讓你流淚

每次你若愛過誰 就剪短了頭髮到耳垂
消瘦臉龐眼眶黑 我看了都會心碎
從不問你他是誰 就怕洩露心事不自覺
在這溫柔的長夜 讓你發現我流淚

苦戀的人們都想醉 一觸痛了心就唉唉唉唉
輸了愛情失去一切 卻不知道輸給誰
苦戀的人們都無悔 一沾上了愛就唉唉唉唉
就算充滿了苦與悲 也不會告訴誰

愛與愁  詞:林秋離 曲:伍思凱 編曲:伍思凱
http://www.youtube.com/watch?v=4y0d3QduZWo

我被記憶推著走 只能旁觀不能插手
無奈的看  妳淚水蜿蜒的流
我一定傷妳很深 才會讓妳哭也無聲
那時候妳我 如此無邪單純

愛與愁 還有年少的執著
我們竟然深深相信 這是全部生命  於是用力燃燒感情

可是愛與愁 誰能靠它活多久
我們終於可以確定 彼此無法適應
才在傾盆大雨的夜 決定分手

不停刺痛彼此傷口 讓情緒放肆地游走
縱有愛意心頭殘留 卻已無法回頭

引用:
原帖由 inabottle 於 6-4-2010 16:03 發表   當然係首好好好聽既歌啦~   佢同巫啟賢外型幾似~ 以前分唔到佢哋架    
大家都o甘上下......年紀o丫o麻!

引用:
原帖由 超能電子男 於 6-4-2010 00:39 發表 首  "特別的愛結特別的你"  可以話係經典中儭g典,黎天王當時仲改編左這首歌,改為"特別的歌結特別的你" 

點少得曾航生<分手>

http://www.youtube.com/watch?v=fshTocO_JM0

當年電視成日將佢...童安格同張洪量三個放埋一齊...

成日將佢地三個人既歌...

特別的愛給特別的你...

你知道我在等你嗎...

其實你不懂我的心...

日播夜播...

發新話題