發新話題

鬼佬片集 "萬能士"

鬼佬片集 "萬能士"

鬼佬片集 "萬能士", "萬能士" 係主角個名 , 片集名係 "xx神探" (唔記得) , "萬能士"都好老吓 , 係私家偵探 , 成日都好受女性歡迎.

His last name was Mannix. His secretary was black. Great show!

係呀 ! 但係中文叫咩 ? 有無人記得 ?

It's exactly "MAUN NUNG SUN TARM"! Sorry for not being able to write in Chinese as I don't have my writing palm on hand.

無錯! 係"萬能神探" , 打唔到中文都唔緊要 , 呢度每個人都係志在參與呢個"集體回憶"啫 , 最緊要開心 !

記得有一集阿老萬短暫失明,但又唔俾得人知,而仲要隅恣C好彩部車己經改做過,佢淨係扭假恁A而佢秘書就坐佢側須t恁F但敵人就從後開車追佢;急彎時又襲擊佢同試佢。嘩!驚險万分!有冇印象啊?

哈哈 ! spectreman 你好勁呀 , 我其實都無晒印象啦 ! thanks !

好多謝你啊!太感動啦!

主角髮型似superman, 佢秘書叫碧芝.

引用:
原帖由 spectreman 於 9-9-2006 13:01 發表 記得有一集阿老萬短暫失明,但又唔俾得人知,而仲要隅恣C好彩部車己經改做過,佢淨係扭假恁A而佢秘書就坐佢側須t恁F但敵人就從後開車追佢;急彎時又襲擊佢同試佢。嘩!驚險万分!有冇印象啊?
Now  we can review  the Manix TV again.And  this  TV DVDs are  also sell on  the HMV  now.I like  this  music of  TV theme.I still remember  it.

引用:
原帖由 高立 於 8-9-2006 12:35 發表 鬼佬片集 "萬能士", "萬能士" 係主角個名 , 片集名係 "xx神探" (唔記得) , "萬能士"都好老吓 , 係私家偵探 , 成日都好受女性歡迎.
片名叫 萬能神探 放影大約年分1973年在tvb。

係咪炳門配萬能士把聲?

引用:
原帖由 火馬 於 10-1-2009 10:10 發表 係咪炳門配萬能士把聲?

係盧國雄至真.

P.S.  萬能士(Mike Connors)80年代拍過套叫 Today's FBI 做 senior 無記都買過返黎做改鱄茼W叫八十年代聯邦密探. 中英文台一齊播. 播播下得番英文台播  播髐@季就冇

引用:
原帖由 SAS2007 於 1-3-2009 10:03 發表   係盧國雄至真.   P.S.  萬能士(Mike Connors)80年代拍過套叫 Today's FBI 做 senior 無記都買過返黎做改鱄茼W叫八十年代聯邦密探. 中英文台一齊播. 播播下得番英文台播  播髐@季就冇 ...
萬能神探的DVD已在HMV有得發賣,但封面不是這個版本.

其中一集講主角一個退伍戰友,因戰場上的誤會,而在回美追殺主角,又

可能是追殺另一個戰友,萬能士介入(太細個喇我當年 )

該集交代了萬能士曾參與韓戰.....成為極少數夠膽提韓戰的美國電視片集......

始終唔明越戰片,美國拍完一套又一套,但韓戰片卻少得可憐!到底禁忌d乜?

萬能士喺當時黎講都幾有米架車有無線電話, 成日都係片度講 "我車牌係KG621144號, 我想打電話去 555-xxxx".
至於ddmmyy兄所講韓戰同越戰問題, 我記得無敵鐵探長有一集都係講韓戰. 係講探長被軍隊舊部屬綁架, 問佢點解要係仁川登陸.....
點解講越戰片多過韓戰片, 我諗係因為韓戰打咗唔係好長時間, 而越戰就打咗廿幾年, 有 "萬日戰爭" 之稱

引用:
原帖由 SAS2007 於 3-9-2009 17:38 發表 萬能士鷊礄刉切興ㄣX有米架車有無線電話, 成日都係片度講 "我車牌係KG621144號, 我想打電話去 555-xxxx".至於ddmmyy兄所講韓戰同越戰問題, 我記得無敵鐵探長有一集都係講韓戰. 係講探長被軍隊舊部屬綁架, 問佢 ...

sas2007兄,解釋得有道理!

Krekor Ohanian (August 15, 1925 – January 26, 2017), known professionally as Mike Connors, was an Armenian-American actor best known for playing private detective Joe Mannix in the CBS television series Mannix from 1967–75

R.I.P.

發新話題