發新話題

雙城故事~~~~普天同慶!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 31-12-2009 23:27 發表 Last day ? 又M夠去第度M ? 今次少了個 jkt ,失色不少,搞到超兄計數都有點亂.***歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!
$$大隊長...我窮人一名...數o甘多錢梗有點兒手震!你同 jkt 就o吾同,大~大~大~大~~~...把 $$~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 1-1-2010 00:07 發表 我]五個爭崩頭, 鰜蚹A一個威水哂
Ayiya~漏o左o尼樹 tim~比皇上 Toby & Anison神手威o西! 補番句 Wish~ Every Cakes ' Happy New Year 2010 '~!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 31-12-2009 23:58 發表 以超人兄嚝y力財力, 平日有大把人服侍, 今次只係為 oldcake 出力貢獻而勞心勞力. 非常感激 超人兄弟為大家籌備是次盛會.
o下~我服侍人就有!乜說話o丫~(重有 actionkamen 一齊籌備o架)..為到大家效力...小的都十分開心!其實都係托Toby皇上鴻福 & 大家比面支持先有o甘鼎盛o者~!最緊要餅餅們都對 oldcake.net 有一份熱血之心!

引用:
原帖由 actionkamen 於 31-12-2009 23:52 發表 喂喂,等緊您個報告呀!極大機會要等到出年至有

引用:
原帖由 inabottle 於 1-1-2010 00:22 發表   一講就到, 2010啦~ 超人兄弟快d報告喇~ 一定有牢騷發一發既   動感超人~咁你份報告又點鮕?

Ayiyaya~~o吾好叫我寫報告o拉o卦~...我想休息o下~!

不如今次由小樽/actionkamen & 其他老餅寫o丫~!

引用:
原帖由 CKCK 於 1-1-2010 01:05 發表 等我黎報告!好難得,好開心,好多謝。報告完畢。(欲知詳情,請下次參加親身體會。)
CKCK兄...你o尼個報告超勁簡短o牙~! 不過你講o尼句好o岩,' 參加親身體會 ' 就可以第一時間report比自己知!

引用:
原帖由 japkortai 於 1-1-2010 01:19 發表  超兄面懵心精,小數難唔到佢o既。 ...

晨早流流睇到o尼句無o西心機...你..你..你...話我面懵?!

梗係o拉~我 d 身家財產係小數...你身家係大數o丫o麻!

引用:
原帖由 Shiawase 於 1-1-2010 03:00 發表    

引用:
原帖由 Potato 於 1-1-2010 02:03 發表  ... 小插曲:昨晚去到酒樓,找超人兄弟所book的房間,一推門,見到有幾個阿伯在開雀局,心想:「鵅H! 」正在此時,有個侍應經過說:「隔離間房。」原來這間訪的book房人和超人兄弟同姓。...

十分攪笑!

老餅對老餅~!

引用:
原帖由 Shiawase 於 1-1-2010 11:20 發表     kakaka! 我想知除左 Potato兄 之外, 仲有無其打老餅入錯左o個間"真正老餅雀局"?
如果入錯o個間房個電視又係播緊特攝卡通....又見到 d 老人老餅講緊特攝卡通...會o吾會去o左迷離境界o尼~?! (穿越時空去o左以後o既 Oldcake.net 網聚 )

引用:
原帖由 Shiawase 於 1-1-2010 12:09 發表       超人兄弟睇得科幻片太多!
hee...hee...如果係o甘Potato兄當時就最後生o拉~!些些到時由小妹頭變o左老妹頭!

引用:
原帖由 actionkamen 於 1-1-2010 23:19 發表 滴緊汗
我又滴汗~!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 1-1-2010 23:41 發表 佢地兩位無左你既指導真係好熱架...
Pizza dee dee 你因住佢飄飄然升o左上天o牙~!

30/12/09 Dinner with King of O C  ' T O B Y ' 的老餅大合照

Happy~~~!?

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 1-1-2010 23:58 發表 講起呢張相... 要影咁多部機... 前面跪向度個四位會唔會有dワO???
o吾會呱~...開心到麻木o西o拉~!   (起o吾番身 )

o尼張就係actionkamen兄心血作品...送比 Toby 皇上留念o既眾老餅簽名板!(係咪好正o尼~ )

足有 A2 size o甘大~!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 2-1-2010 00:23 發表 當我地一行三人去到酒樓既時候... 個酒樓部長一見超人大哥就好有禮貌咁叫佢... T大大就嘩一聲..."咁有派頭...

引用:
原帖由 actionkamen 於 2-1-2010 00:28 發表 我同佢去酒樓訂位時,個知客鞠哂躬謘A即刻覺得自己升魕O!
你咪玩o拉你o地... 人地有禮係應該o架o麻~!

我 do 訓 la...see u~!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 2-1-2010 01:55 發表  我比較早到酒樓,呢度 d 員工真有禮貌,工作態度十分好,值得一讚.
行入廳房,一眼便看見皇上,立即自我介紹,免卻皇上多一根白髮,立刻先謝主隆恩,我可以把我的小小收藏公諸老餅天下,並可分享大眾的好料.

各餅友先後到場,苦了皇上做了我猜我猜我猜猜猜的主角,不知皇上有否多添白髮,罪過罪過.

多謝超人兄弟早有準備,席間播放 dvd ,大家一面相談,一面欣賞超人的兄弟們,懷緬一番.

特然而來的一個高潮,就係 actionkamen 兄拆開的禮物,就係印上各餅友頭像的簽名吉板,各人都上前簽名留念.

時間到了,大家都覺餓了,開席食番餐胞,這樣的菜式點得好,不用鮑魚魚翅一樣豐富,多謝超人兄弟.

$$大隊長影o尼張簽名靚好多~!   小弟不才!

其實我之前同個酒家老細單o左聲,叫佢o的員工o吾好失禮遠道而來o既 Toby皇上 & 大家貴賓餅友~! 好在都幾合作...感謝佢o地!

actionkamen 張簽名板真係好正,令到各餅好友情緒高漲... !(好似圍住買大細o甘 )

不用客氣 la~$$大隊長兄. ..最緊要你o地各餅好友滿意我就安心!

o尼次御宴完後...我好似洩o左氣o甘,連 report 都懶寫....hee...hee..感謝各餅好友補充!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 2-1-2010 02:20 發表 當日最估吾到麉Y ar_woo 兄同 Kitsir 咁高大威猛.

係o牙~佢o地成對門神o甘...好威猛 !(O C 門神 )

引用:

原帖由 kkeeleung 於 2-1-2010 02:20 發表 總結報告. 要是想感受到這種好奇特, 好鈮x, 好鉔, 好開心, 好高興. 好xx x 100 的感覺.

只有親身體會才可見到. 下次請請多多出席.

完全同意要親身體會感受~!

引用:
原帖由 inabottle 於 2-1-2010 22:37 發表 引用: 原帖由 actionkamen 於 1-1-2010 23:19 發表 滴緊汗   引用: 原帖由 超人兄弟 於 1-1-2010 23:24 發表 我又滴汗~!       二男一女湊成一個嬲字? 非也...今次係"掂 ...

加埋小樽妳 ' 掂硬 '~!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 2-1-2010 23:29 發表 超人兄弟             你都忙了一個晚上,大家都明白的.                                ...

發新話題