發新話題

亞洲國家外購電視劇?

引用:
原帖由 明仔 於 4-6-2010 14:52 發表 宫崎葵雖然唔係大美人,但係點都唔算得上係醜卦?!

好多所謂大美人 . . .哈哈 . . . 識演戲嗎 ?  

引用:
原帖由 明仔 於 2-6-2010 23:55 發表 唔係呀,至少呢排係國內劇(傾城then李小龍傳)+韓劇(叉燒then犀利哥)+日or港劇(篤姬then maybe法網)

唏...佢多左個日劇...

同埋拍左兩年都未出既自製劇...

但係都係內地劇加韓劇多...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 3-6-2010 00:01 發表 你又唔使咁恐佈,大可選擇轉台 or 熄機,我就睇完叉燒笑咗,之後睇吓可愛嘅篤姬,不過傾城之戀就無睇過.
唏...$兄...

所以而家我都無乜睇過亞視...

只係有時向轉台搵野睇既時候先轉到去亞視咋...

多數係睇台灣既電視台...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 30-5-2010 00:34 發表 真風同秀珍終於結咗婚啦 ! 真係萬個恭喜,而家睇吓大風點求婚啦 ! 雖然網上有得睇,但係都係睇亞視版正 d . 

終於大團圓結局,都係意料中事,不過就結尾有點畫蛇添足了,而加睇吓犀利哥點啦 ! 

演出韓劇《冬季戀歌》走紅的32歲男星朴容夏(原名朴龍河),今天(30日)凌晨被母親發現陳屍首爾市自家公寓,疑似是因為自殺。
朴容夏(原名朴龍河)在台灣時間今天凌晨5點30分被母親發現死於自家公寓,得年32歲。據指出,由於父親罹患癌症,朴容夏在過午夜12時還幫父親按摩背部和腿部,之後向家人說了兩聲「對不起」就進了房間,沒想到清晨被發現已經陳屍臥室。南韓媒體指出,他疑似用電線上吊自殺。 
演歌雙棲的朴容夏以《冬季戀歌》走紅,擔任第二男主角金翔赫成為裴勇俊的情敵,還來過台灣訪問,朴龍河也演過《男子的故事》,最近剛獲邀與女星尹銀惠一起演出韓國版的《甜蜜蜜》電視劇。 
朴容夏星路還算順遂,好端端的為何想不開走上絕路?根據朴容夏所屬公司表示,他沒有憂鬱症,平時也未發現異樣,是否因為父親罹患癌症讓他想不開,當地警方正進一步調查。 
《冬季戀歌》於2002年1月在韓國播放,引起轟動,該劇是製作人尹錫鎬繼《藍色生死戀》後推出的四季系列劇中的第二部,男主角裴勇俊飾演姜俊相,女主角是崔智友飾演鄭有珍,朴容夏擔任第二男主角金翔赫,根據韓國觀光公社劇情介紹,鄭有珍、姜俊相、金翔赫、吳彩琳(樸素美飾)四個人是高中時代的好朋友。年輕的有珍和俊相相愛,一場意外卻帶走了俊相。 
10年後,有珍成爲室內設計師,男朋友是高中時好友金翔赫,接下滑雪場室內裝潢工作的她在工地意外地重逢了以爲10年前已死去的俊相。而俊相不僅不記得有珍,連名字也換成了李民亨,(母親為了不讓他找回自己的真實身分,趁他尚未恢復記憶力就把他的名字換成李民亨。)飽受內心痛苦折磨的有珍和對眼前這個女子毫無記憶卻又撇不開視線的民亨之間,開始了一段艱辛的愛情。

http://www.nownews.com/2010/06/30/91-2620696.htm

愛情犀利哥中一個我留意的演員-蘇娜 (Eva Popiel 飾),樣子可愛,是混血兒.

劇中角色

塔吉克斯坦人,住在在福的出租屋,在禮儀公司上班,懷著移民夢到韓國已經三年,將賺到的一分兩分錢都每月按時寄回丈家鄉,三年的勞資簽證快結束了拿著辛苦賺來的錢期待回鄉的日子,卻遇到了吳達言,總算找到了人生目標,兩人一起的日子雖清貧,但是很幸福,對燦兒也很好!

Eva Sachiko Popiel

出 生:1982年4月23日
出生地:日本
國 籍:英國
學 歷:United Kingdom Durham University
興 趣:Ski、snowboard、旅行
特 長:學習語言
經 歷:
2003- 05年在L'Oreal日本分公司工作,爸爸英國人,媽媽日本人
電視劇:
《07 愛也好恨也好》
電 影:
《2009 Fortune Salon》
電視節目:
《06-09 KBS美女們的嘮叨》《06 KBS Star Golden Bell》《06 SBS Super Junior之Full House》

引用:
原帖由 whoiambatman 於 4-7-2010 22:55 發表 愛情犀利哥中一個我留意的演員-蘇娜 (Eva Popiel 飾),樣子可愛,是混血兒.劇中角色塔吉克斯坦人,住在在福的出租屋,在禮儀公司上班,懷著移民夢到韓國已經三年,將賺到的一分兩分錢都每月按時寄回丈家鄉,三年的勞資 ...

睇見秀雅就幾把火,同佢嫲嫲仲多幾把火,都係善宰亞媽自己攞泥衰.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 29-8-2010 01:03 發表 睇見秀雅就幾把火,同佢xx仲多幾把火,都係善宰亞媽自己囿d衰.

你可否忍受得個新抱蝦奶奶,不過善宰媽又衰貪錢,抵死.

丹風開始對犀利哥有反應 ! 越睇越過癮 !!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 21-9-2010 00:55 發表 丹風開始對犀利哥有反應 ! 越睇越過癮 !!!

丹風終於向犀利哥表白la!

姜白虎同丹風東窗事發,比善宰打獲金添,真係慘 !

白虎同丹風可以結婚啦 ! 恭喜哂 !

「犀利哥」今個星期大結局啦 ! 睇 o下善宰呢條粉腸點死 !!!!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 25-10-2010 22:49 發表 「犀利哥」今個星期大結局啦 ! 睇 o下善宰呢條粉腸點死 !!!!!

善宰罪有應得,善宰媽抵死,佢冇死到,只係應有此報.

結果來一個大團圓結局,大家開心 o西 , o吾好咁多手足相殘,骨肉分離 . . . . . . . . . . . ..

此劇勝在「我」睇得好過癮. 

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 31-10-2010 01:23 發表 善宰罪有應得,善宰媽抵死,佢冇死到,只係應有此報. 結果來一個大團圓結局,大家開心 o西 , o吾好咁多手足相殘,骨肉分離 . . . . . . . . . . . .. 此劇勝在「我」睇得好過癮. 

但系點解阿麻發現左白虎系佢個仔o既親生仔後可以當無事發生咁離奇!

同善宰和好如初個安排我接受唔倒lor! 呢d咁o既人死十件當五雙啦! 臨尾應該播李惠雯o既"你没有好結果"又或者系"活得比你好"先對路架麻!

引用:
原帖由 虎榮 於 31-10-2010 01:31 發表   但系點解阿麻發現左白虎系佢個仔o既親生仔後可以當無事發生咁離奇!   同善宰和好如初個安排我接受唔倒lor! 呢d咁o既人死十件當五雙啦! 臨明應該播李惠雯o既"你没有好結果"又或者系"活得 ...

阿嫲嫲其實係口硬心軟,佢早知道白虎對自己好,加上亞視臨尾左 cut 右 cut ,省去不少情節,善宰自知做錯事,走去自首,編劇又要做個大團圓結局,未要原諒佢 law,總之我就睇得好開心.

吉星高照

未睇之前一 d 都睇 o吾好 o尼套劇,睇第一集時,覺得拍得好差 (導演),但內容可看,講 o既係官商勾結,對白 o吾錯,再睇多幾集,講 d 官商勾結好入肉,好似官府要搞花燈會,官府要每户都要買花燈掛,又有奸商偷用老字號做生意,要搞死間老舖. . . . 等等,中段便走親情鄰里路線,但拍得差 (導演),但內容同對白 o吾錯,所以一直追看.

演員我最鐘意

沙三姐 (趙榮飾)--陳夢吉之妻,沙氏,聰明乖巧.

2001年參加第九屆“美在花城”廣告新星大賽,榮獲冠軍以及最受傳媒歡迎獎.2002年加入廣州電視台至今已成為當紅主持,並開始成功邁入樂壇及影視圈.

查若柔 (董潼飾)--第一樓老闆娘,演得又放又艷,惹人喜愛.

陳皮 (黃群飾)--陳夢吉家丁,佢越演越進步,越入戲,係個好演員.

*
*
*

我覺得趙榮幾年前拍"大冒險家"(演吳鎮宇個妹)時做得好d...

引用:
原帖由 明仔 於 3-3-2011 05:33 發表 我覺得趙榮幾年前拍"大冒險家"(演吳鎮宇個妹)時做得好d...

o尼套係廣州某台拍的輕鬆喜劇,可見導演比較輕鬆一點 (馬虎),演員也輕鬆 d ,不能同 "大冒險家" 比較,有一集佢個打鼓裝,又扮陳夢吉個裝,真係殺死人,我暈得一陣陣.

不過此劇 d 茄 o厘 啡真係好差,廣州人,進取 d o拉 !

*
*
*

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 3-3-2011 06:50 發表 o尼套係廣州某台拍的輕鬆喜劇,可見導演比較輕鬆一點 (馬虎),演員也輕鬆 d ,不能同 "大冒險家" 比較,有一集佢個打鼓裝,又扮陳夢吉個裝,真係殺死人,我暈得一陣陣. 不過此劇 d 茄 o厘 啡真係好差,廣州人,進取 d o拉 ...

其實飾演陳寶珠既黃曉華樣子都唔錯,"外來媳婦本地郎"裡面佢都做得幾生鬼ga
但可惜呢齣戲佢個角色係啞既,戲份又少

發新話題