發新話題

亞洲國家外購電視劇?

新加坡劇都有購過...喎

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 2-4-2010 18:59 發表 新加坡劇都有購過...喎

米雪同秦漢拍係那套劇都尚可,有港星睇,其它的就睇睇吓就覺得悶.

今日好唔開心,因為慧琳去咗,除咗真風好傷心之外,我都好難過.
初初睇"一屋叉燒的家庭"時,見到慧琳出場,講及佢有病,見到呢條線我都感到有 d 嘢,估唔到佢編得咁鬼慘 !

"一屋叉燒的家庭" (松藥店的兒子們),中我最喜愛金姑娘,之前肥妹係佢屋企睇相薄時,知道佢曾留學外國,原來佢係個醫生,打扮吓仲好索添,佢比 Dr.宋蝦時,個樣又難受又接受,真係又可憐又可愛.
雖然綱上有得睇,但係都要睇返亞視配音至好笑.

金福實 (柳 善飾)-- 小福

柳善 Yoo Sun

原 名:王劉善
英文名:Ryu Seon
出 生:1976年2月11日
身 高:165cm,
體 重:46kg
學 歷:韓國藝術綜合大學
出 道:亮出全部本領(2000)
曾獲獎項:
《2004年SBS演員大獎女子演員獎「小姑娘們/大小姐們」》《2003年SBS演員大獎陪角獎》《2007年SBS演技大賞-女子演員獎「那可怕的女人」》《2009年韓國17屆文化演藝大賞 女子優秀獎》《2009年KBS長篇女子演技獎、最佳情侶獎「松藥店的兒子們」》
電 影:
《00亮出全部本領》《03 4人用桌子》《04犯罪的重構》《05假髮》《07恐懼黑屋》 《09蘚》
電視劇:
《02大望》《02我頭頂的陽光》《03太陽的南邊》《04走向暴風》《04小婦人(大小姐們)》《05甜蜜間諜》《06獨身天下》《07殘酷的愛》《07說客》《07那可怕的女人》《08綜合醫院2》《08情定泰勒瓦》《09松藥店家的兒子們》...等

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 10-4-2010 20:01 發表 今日好唔開心,因為慧琳去咗,除咗真風好傷心之外,我都好難過.初初睇"一屋叉燒的家庭"時,見到慧琳出場,講及佢有病,見到呢條線我都感到有 d 嘢,估唔到佢編得咁鬼慘 !

呢類家庭倫理韓劇唔係我杯茶, D男女主角又老又醜.

藍色生死戀, 冬日戀曲, 愛上女主播, 天國的階梯, 悲傷戀曲呢類文藝悲劇先啱我睇.  

"一屋叉燒的家庭" -- 今晚佢兩兄弟宋真風,宋大風,真係好搞嘢,笑到我肚痛. 

我都係鍾意日劇多過韓劇,節奏明快好多。

韓劇通常長夾chum。最記得早十年前個個女角都塗深啡色唇膏,似死屍咁。香港日本都唔多興,只有韓國興。

N年前香港也流行过粗眉同深色唇膏,但時間不長.

趙美蘭呢個肥妹一直都係衰多口,今次爆咗真風另有女朋友,搞到真風媽扎扎跳.
趙美蘭 (何宰淑飾)

裴玉姬的姨甥女,本來夢想成為有名的音樂劇演員,但誰也沒有讓她出名,為了自己出名,把房子的租金用到投資音樂劇上了。因為音樂劇沒有成功,錢也花光了,後來搬到玉姬家,是家中的惹事精。美蘭年齡與玉姬相差 20 歲之多,因此兩人有很深的代溝,與比她年長30多歲的宋時烈的關係自然也不是很好。

金姑娘(金醫生)終於向 dr. 宋現身了,但佢未肯原諒 dr. 宋, dr. 宋為咗要向情敵挑戰,繼續留在醫院工作,真頂癮. 

"一屋叉燒的家庭" -- 今晚佢兩兄弟宋真風,宋大風,真係好慘呀 ! 齊齊失戀.

宋真風

出 生:1965年6月24日 
身 高:177cm
學 歷:中央大學戲劇電影系
曾獲獎項:
《2005年KBS演技大賞-男子優秀演技賞「玫瑰色人生」》《最佳情侶獎(與崔真實)》 《2008年憑藉電視劇『老千』獲得SBS演技大賞特別企劃劇部門最佳男配角獎》
電 影:
《01殺手公司》《04兩個壞小子》《04孟父三遷之教》《04阿騙正傳》《05阿達刑警》《06連理枝》《07拳擊女郎》《07戀愛的發現》...等 《08驚險遊戲》
電視劇:
《97初戀》《98謊言》《03情書》《04愛情的條件》《05玫瑰人生》《06狐狸啊,你在做什麼?》《07 H.I.T -- 重案師姐H.I.T》《07遇上完美鄰居的方法》《07糟糠之妻俱樂部》《07我們幸福的幾個質疑》《08老千》《09松藥店的兒子們》...等

真風同秀珍終於結咗婚啦 ! 真係萬個恭喜,而家睇吓大風點求婚啦 ! 雖然網上有得睇,但係都係睇亞視版正 d . 

韓劇我鍾意到可以睇晒既so far只有3套:金三珣,洪吉童,同埋cable播過既一套韓國有線電視台製作既"非常性診所"  其他既因為成日喊苦喊忽又或者勁拖,所以唔係冇興趣睇就係睇睇下放棄~

而家亞視係恐佈到...

幾線都係韓劇...

唔係就內地劇...

再黎就重播又重播既韓劇...

救命呀...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 2-6-2010 23:12 發表 而家亞視係恐佈到... 幾線都係韓劇... 唔係就內地劇... 再黎就重播又重播既韓劇... 救命呀...

唔係呀,至少呢排係國內劇(傾城then李小龍傳)+韓劇(叉燒then犀利哥)+日or港劇(篤姬then maybe法網)

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 2-6-2010 23:12 發表 而家亞視係恐佈到... 幾線都係韓劇... 唔係就內地劇... 再黎就重播又重播既韓劇... 救命呀...

你又唔使咁恐佈,大可選擇轉台 or 熄機,我就睇完叉燒笑咗,之後睇吓可愛嘅篤姬,不過傾城之戀就無睇過.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 3-6-2010 00:01 發表 你又唔使咁恐佈,大可選擇轉台 or 熄機,我就睇完叉燒笑咗,之後睇吓可愛嘅篤姬,不過傾城之戀就無睇過.

傾城之戀---范柳原: 黃覺, 篤姬---篤姬: 宫崎葵, 兩套劇主角都咁醜樣, 真係無乜心機睇    

引用:
原帖由 叮噹 於 3-6-2010 16:24 發表   傾城之戀---范柳原: 黃覺, 篤姬---篤姬: 宫崎葵, 兩套劇主角都咁醜樣, 真係無乜心機睇    

都話你大可選擇轉台 or 熄機,以上兩個明智决擇.
今日係
於一人生的大大轉淚點,身為女兒身,真係好大壓力.

引用:
原帖由 叮噹 於 3-6-2010 16:24 發表   傾城之戀---范柳原: 黃覺, 篤姬---篤姬: 宫崎葵, 兩套劇主角都咁醜樣, 真係無乜心機睇    

宫崎葵雖然唔係大美人,但係點都唔算得上係醜卦?!

引用:
原帖由 明仔 於 4-6-2010 14:52 發表 宫崎葵雖然唔係大美人,但係點都唔算得上係醜卦?!

老生常談....各花入各眼 

發新話題