發新話題

亞洲國家外購電視劇?

亞洲國家外購電視劇?

亞洲國家外購電視劇?

你喜歡日劇還是韓劇?

日劇好D~!香港比較接受~!

又容易上網Search日本演員名稱資料~喎..~!

睇古裝韓劇~丫?
香港中學又冇韓國歷史考試~既~?
睇古裝韓劇有咩得益呢~?
睇古裝韓劇都唔知道為乜講乜?
勁冇趣~囉~!!!古裝韓劇又悶都嘔喎~!古裝韓劇演員又唔多認識~喎~!
香港上網又唔識打韓文Search古裝韓劇演員名稱~喎..
睇古裝韓劇真係蹝氣~!蹝我寶貴時間~!浪費光陰~!
尤其亞視勁外購果D古裝韓劇~~悶都嘔喎!!!
都唔明白古裝韓劇有咩咁興~?
師奶睇唔睇得明古裝韓劇~架~???
如果時裝韓劇,都有靚人靚車靚衫睇丫?

各有各好啦, 日劇勝在節奏明快, 多新意, 韓國演員大部份係大學戲劇系出身, 演技一般都喺日本演員之上。

本地電視台都曾經播過菲律賓劇,

只針對菲傭觀眾

日劇高清版價錢貴,現在的電視台小買了

韓國高清版價錢平 由頭喊到尾,平!

韓國古裝劇是比較難討好的,近其一齣"王與我",我覺得好看的一齣,時裝劇我只看喜劇或者過癮的處景劇,像金三筍,至辣女人心,好似現在正播的好老婆大聯盟,都睇得好過癮.

各人喜好吾同,好似"大長今"咁,我睇吓睇吓都頂唔順,十分鐘吾夠就轉台.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 14-11-2009 08:22 發表 韓國古裝劇是比較難討好的,近其一齣"王與我",我覺得好看的一齣,時裝劇我只看喜劇或者過癮的處景劇,像金三筍,至辣女人心,好似現在正播的好老婆大聯盟,都睇得好過癮.各人喜好吾同,好似"大長今"咁,我睇吓睇ࡨ ...

大長今我都一集都冇睇.

引用:
原帖由 WK1959 於 16-11-2009 21:18 發表 大長今我都一集都冇睇.
嘻嘻!有人陪我!

引用:
原帖由 火馬 於 16-11-2009 21:20 發表 嘻嘻!有人陪我!

其實各有喜好,好似"亞信"係 cctvb 首播時,我睇咗少少,頂唔順佢 d 配音,我就無繼續睇,後來係亞記重播,我就聽得好順耳,就睇哂全劇,所以都係視乎個人喜好.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 17-11-2009 01:37 發表 其實各有喜好,好似"亞信"係 cctvb 首播時,我睇咗少少,頂唔順佢 d 配音,我就無繼續睇,後來係亞記重播,我就聽得好順耳,就睇哂全劇,所以都係視乎個人喜好.

講得好,各有喜好,都係視乎個人喜好,大長今我都一集都冇睇. 

剛播完套"好老婆大聯盟".雖然題不貼片,但係近期嘅過癮片集,雖然又比間配音公司玩換聲,但都冇影响到,配唱歌又夾得幾抵死,我都由頭追到尾.
各有所好,唔好插我.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 11-1-2010 01:09 發表 剛播完套"好老婆大聯盟".雖然題不貼片,但係近期嘅過癮片集,雖然又比間配音公司玩換聲,但都冇影响到,配唱歌又夾得幾抵死,我都由頭追到尾. 各有所好,唔好插我.

我都睇完個大結局, 套野除左中段拖得太長, 我忍唔住skip左之外, 其實都ok, 個結局都算happy ending, 唔錯!

引用:
原帖由 虎榮 於 12-1-2010 23:20 發表   我都睇完個大結局, 套野除左中段拖得太長, 我忍唔住skip左之外, 其實都ok, 個結局都算happy ending, 唔錯!

我反而覺得李奇蹟倆父子得著最多,在一個小鎮上可以幫到人(冇後生仔醫生願到的地方),自己又開心.前妻同兩個女又去探佢,又荷求 d 乜呢 ?
*
*
*
歡迎你到我的 Blog My money
http://moneyismymoney.blogspot.com/
請勿在Blog內回應,謝謝!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 12-1-2010 23:40 發表 我反而覺得李奇蹟倆父子得著最多,在一個小鎮上可以幫到人(冇後生仔醫生願到的地方),自己又開心.前妻同兩個女又去探佢,又荷求 d 乜呢 ?***歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blo ...

同意! 反而吳芝良個結局有d慘慘地, 雖然最終同自己鐘意的人在一起, 但前夫同個女始終都無原諒佢!

引用:
原帖由 虎榮 於 12-1-2010 23:49 發表   同意! 反而吳芝良個結局有d慘慘地, 雖然最終同自己鐘意的人在一起, 但前夫同個女始終都無原諒佢!

吳芝良也算好,因為前夫待佢太差了,佢才紅杏出牆,但吳始終鐘情韓完修,這也是難得的,完修終於也知錯了.
*
*
*
http://moneyismymoney.blogspot.com/

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 14-1-2010 23:07 發表 吳芝良也算好,因為前夫待佢太差了,佢才紅杏出牆,但吳始終鐘情韓完修,這也是難得的,完修終於也知錯了.***歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!
套戲都好好睇, 我都由中段睇到尾.

有線電視是第一個播放韓劇的電視台, 播的劇是 -- 藍色生死戀

香港曾播放泰劇 (好像是ATV播的, 不太肯定) -- 出逃的公主

泰國劇劇情一般都像言情小說

亞記第一韓劇係講模特兒的,我就頂唔順,睇 d 唔睇 d ,但我最鐘意果套"總有艷陽天",人人都鐘意末順.
*
*
*

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 16-1-2010 23:21 發表 亞記第一韓劇係講模特兒的,我就頂唔順,睇 d 唔睇 d ,但我最鐘意果套"總有艷陽天",人人都鐘意末順.***歡迎你到我的 Blog My moneyhttp://moneyismymoney.blogspot.com/請勿在Blog內回應,謝謝!

天橋風雲 ?

如無記錯男主角係張東健, 個陣睇覺得佢幾靚仔又有型.

引用:
原帖由 叮噹 於 17-1-2010 00:06 發表   天橋風雲 ?   如無記錯男主角係張東健, 個陣睇覺得佢幾靚仔又有型.

無錯係天橋風雲,有靚仔靚女,但故事唔吸引,太著重服裝設計,連 d 次要角色 d 服裝都好似行 catwalk 咁.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 17-1-2010 14:58 發表 無錯係天橋風雲,有靚仔靚女,但故事唔吸引,太著重服裝設計,連 d 次要角色 d 服裝都好似行 catwalk 咁.

咁佢地係模特兒, 著得靚D都好應該 

發新話題