27 12
發新話題

男女警執勤出更

男女警執勤出更

男女警執勤出更
編號-167

這兩對警員好唔醒目,影相都要睇環境,明知最近警隊咁多醜聞,成班警官當值期間坐水警輪去食海鮮,件事都仲係風頭火勢,好心就醒小小啦,仲要擺上網,驚死人唔知,大家都知以家香港社會怨氣咁重,一有公務員做野唔對,市民、傳媒同議員一定咬住唔放!香港警隊真係多得佢兩個唔少

引用:
原帖由 Delight986 於 12-11-2009 18:57 發表 男女警執勤出更編號-167 http://i1.hk/d/attachments/day_091112/20091112_869c22347f2a551d2e53Gte3pLs8Vk4X.jpg

我覺得呢二個會o吾會係特約演員?

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-11-2009 21:55 發表 我覺得呢二個會o吾會係特約演員?
超人大哥:這兩個係警員,不是特約演員,警方已證實!

本報記者將兩名警員的三十七張制服照傳給警察公共關係科查閱。警方發言人晚上證實,該兩名警員當日被指派大埔區內之單車徑一帶巡邏。發言人稱,如發現有人違反紀律或內部守則,會嚴肅處理。

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20091112/00405_001.html

引用:
原帖由 超能電子男 於 12-11-2009 22:23 發表 超人大哥:這兩個係警員,不是特約演員,警方已證實!   本報記者將兩名警員的三十七張制服照傳給警察公共關係科查閱。警方發言人晚上證實,該兩名警員當日被指派大埔區內之單車徑一帶巡邏。發言人稱,如發現 ...
影一張半張就話當睇唔見啫, 三十幾張, 仲放埋上網, 呢兩位警察情侶真係以為自已拍緊戲... ... 咁都以為無人知. 個男警真係人如其警號 (假號碼... ...)

影咗咪算囉,又叻唔切放上非士卜度,抵死. 

亞珍姐真係笑容燦爛啊 ! 

係咪因為警隊加人工, 所以先咁多事 , 断估唔會咁啱化

引用:
原帖由 超能電子男 於 12-11-2009 22:23 發表 超人大哥:這兩個係警員,不是特約演員,警方已證實!   本報記者將兩名警員的三十七張制服照傳給警察公共關係科查閱。警方發言人晚上證實,該兩名警員當日被指派大埔區內之單車徑一帶巡邏。發言人稱,如發現 ...

Oh~No!!o甘 C 蠢都有o既??!

$$兄話重將 d 相放o向非士仆 tim...o矣...無得救!

叫佢o地二個返鄉下耕田o拉!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 13-11-2009 00:10 發表 Oh~No!!o甘 C 蠢都有o既??! $$兄話重將 d 相放o向非士仆 tim...o矣...無得救! 叫佢o地二個返鄉下耕田o拉!
好似嘥咗啲... 起碼佢哋識上網.   罰佢哋每天上oldcake. 學多啲做人嘅道理.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 13-11-2009 00:12 發表 好似... 起碼佢]識上網.   罰佢]每天上oldcake. 學多灠竣H儮D理.

o甘益佢o地??

o吾知遲 d 有冇差人 BBQ 相放上網o尼又?

好似越o黎越多紀律部隊吞仆事件揚出o黎!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 12-11-2009 22:58 發表 影咗咪算囉,又叻唔切放上非士卜度,抵死. 亞珍姐真係笑容燦爛啊 ! 
工作期間吞卜, 當然不對, 俾人捉到投訴. 說真的, 拍一兩張照留念. 做錯了事, 我們大可原諒佢哋做錯點事. 我估佢哋都係初拍拖. 俾啲空間佢哋, 但係實情又真係太多, 再上載 Facebook, 供大衆公開觀看, 有點兒哂命. 就變成了傻事, 市民最怕係公僕做儍事嘛.

點解香港人對警察好似咁大仇口...

講真我都明白佢地有時真係執法不嚴...偏私等等...

但係我就唔理解成日都針對佢地既...

香港既警察辦事能力同專業對我黎講真係very good架...

正所謂一山還有一山低...

低處未算低...唉...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

各位:繼男女警自拍後,網上又流傳一段茖謇A警員當眾求婚同接吻的短片,事件係各討論區引起網民激烈討論,有人認為會破壞警隊形象同會發生危險,所以香港警察唔易做!

http://www.youtube.com/watch?v=T6N3-bXqEXQ

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 13-11-2009 11:48 發表 點解香港人對警察好似咁大仇口... 講真我都明白佢地有時真係執法不嚴...偏私等等... 但係我就唔理解成日都針對佢地既... 香港既警察辦事能力同專業對我黎講真係very good架... 正所謂一山還有一山低... 低處未算 ...

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=10711&extra=page%3D1

引用:
原帖由 Delight986 於 13-11-2009 13:49 發表 http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=10711&extra=page%3D1  

呢個帖入面都係一d萬中無一既例子...

正如我向入面講...

你黎試過你就知...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 超能電子男 於 13-11-2009 13:44 發表 各位:繼男女警自拍後,網上又流傳一段茖謇A警員當眾求婚同接吻的短片,事件係各討論區引起網民激烈討論,有人認為會破壞警隊形象同會發生危險,所以香港警察唔易做!     http://www.youtube.com/wat ...

如果照睇片中情形, 當時情況都唔算過份. 可以接受.

引用:
原帖由 adamying 於 13-11-2009 15:50 發表   如果照睇片中情形, 當時情況都唔算過份. 可以接受.
片段應該係集會或典禮解散後情况. 不會是工作進行中. 若果係咁. 都好普通事.

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 13-11-2009 11:48 發表 點解香港人對警察好似咁大仇口... 講真我都明白佢地有時真係執法不嚴...偏私等等... 但係我就唔理解成日都針對佢地既... 香港既警察辦事能力同專業對我黎講真係very good架... 正所謂一山還有一山低... 低處未算 ...

其實唔係靜係針對警隊, 而係針對成team公務員.  97金融風暴之後. 小市民生活質素大不如前. 俾人裁員, 即使唔使裁都要減薪或者凍薪. 但係都唔代表老細唔會下分鐘踢你走. 但係政府叫呢班大帝減薪, 凍薪共渡時艱 就發晒癲. 又話影響士氣. 又話要按章工作. 更加攞住本基本法去玩司法覆核. 高級果批就成日向d商家佬開綠燈. 等咬糧時就去d商家佬旗下公司揾真銀.  有d公務員既心態就以為97回歸後香港公務員就可以同大陸d公務員一樣可以打橫行就好似我係97前電台一個節目聽過一位丈夫做警察既女士講話佢地成班師奶話97前貪污果班正蠢材. 等到97之後想點都得.     但係事實係唔得反而加重咗社會既怨氣

其實問題最主要係我哋嘅"弱勢政府" 上頭高薪厚職, 有權無責. 你話問責, 佢就禦責. 本來高官要問責, 佢o地就話集體負責. 咁咪即係集體甩身囉.  因為問責換人, 就會影响政府運作. 下底基層, 受笆就有份,  有工功又無傷領. 自已諗. 攞翻小小著數. DD 特權. 都不足為過嘛. 市民飽受怨氣. 你話唔乘機参你一本就假.

引用:
原帖由 超能電子男 於 12-11-2009 20:53 發表 這兩對警員好唔醒目,影相都要睇環境,明知最近警隊咁多醜聞,成班警官當值期間坐水警輪去食海鮮,件事都仲係風頭火勢,好心就醒小小啦,仲要擺上網,驚死人唔知,大家都知以家香港社會怨氣咁重,一有公務員做野唔對 ...
唔知鄧處長幾時出嚟講幾句呢?

27 12
發新話題