69 1234
發新話題

Macross Frontier [電影版]

Macross Frontier [電影版]

30秒CM

有關商品請到 http://oldcake.net/viewthread.php?tid=21542&highlight=

會場加長版 - 有好多好熟面口 Macross 同 Macross Plus 見過

點解銀河妖精係間碟~~~~唔明

成套macross frontier由頭到尾都好面熟, 佢玩了很多舊故事, 不過今次movie版都好有誠意, 唔係純 cut TV版片段, 如果我在日本, 我都有興趣科水睇.

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 21-10-2009 14:27 發表 點解銀河妖精係間碟~~~~唔明

黑色三連敗兄, 你在那堿搢麭溫S係間諜??? 新movie堶?????

引用:
原帖由 adamying 於 5-11-2009 11:47 發表   黑色三連敗兄, 你在那堿搢麭溫S係間諜??? 新movie堶?????

最後個youtube trailer裡面 2:06左右有句野~~~唔知係唔係~~~日文能力有限~~~~

秋葉原的予告影象

另一輯予告

引用:
原帖由 wwl36 於 16-10-2009 14:47 發表 會場加長版 - 有好多好熟面口 Macross 同 Macross Plus 見過  

o尼套 Marcoss Movie 人設係o吾係wwl36兄頭像o個幅圖??

如果係o既話....人設畫像(硬照圖)真係好靚...尤其是女角方面,我好鍾意! 

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

有冇第2集預告~~~

第一套都仲上緊喎....... , 昨天先累積25萬人入場.

引用:
原帖由 adamying 於 23-12-2009 10:26 發表 第一套都仲上緊喎....... , 昨天先累積25萬人入場.

我心急想知嘛~~~

10月7日出的PS3遊戲 Hybrid Pack 7140日圓, 除了PS3遊戲之外, 還有Movie blue-ray版, 初回有movie菲林送.

http://www.macrossf.com/blu_ray.html

另外同日出Movie dvd版, 價錢未定.

引用:
原帖由 adamying 於 6-8-2010 15:48 發表 10月7日出的PS3遊戲 Hybrid Pack 7140日圓, 除了PS3遊戲之外, 還有Movie blue-ray版, 初回有movie菲林送.http://www.macrossf.com/blu_ray.html另外同日出Movie dvd版, 價錢未定.

睇吓幾時至出港版藍光 .....  

不過Macross冇Gundam同Eva咁進取, 我驚會好遲先有港版台版

動畫電影《超時空要塞 Frontier 戀離飛翼》明年 2 月將於日本上映

轉至GNN

《超時空要塞 Frontier》的動畫電影後篇作品《超時空要塞 Frontier 戀離飛翼(暫譯,劇場版 マクロスF∼サヨナラツバサ∼)》正式公開了預定上映時間。

在 2008 年推出的電視動畫《超時空要塞 Frontier》,故事作品結合了偶像歌手、戀愛、戰爭以及戰鬥變形機器人等元素,持續了《超時空要塞》系列的經典傳統,以兩位女主角的歌聲為中心引起的話題、以及不斷刷新紀錄的專輯銷售成績備受矚目。

而其電影版前篇的作品《超時空要塞 Frontier 虛空歌姬》已於 2009 年 11 月在日本上映,除了以電視版的故事作為基礎加入新畫面與剪輯之外,更搭配上了新作的樂曲呈現。

引用:
原帖由 adamying 於 6-8-2010 17:17 發表 不過Macross冇Gundam同Eva咁進取, 我驚會好遲先有港版台版

日版藍光好似幾好WOR  用PS3可玩遊戲 

剛剛我在官網見マクロスF 恋離飛翼會在2011年2月26日上, 有 PV 但日本only.

恋離飛翼PV

引用:
原帖由 wwl36 於 17-8-2010 23:00 發表 日版藍光好似幾好WOR  用PS3可玩遊戲 

今日深水埗有得賣啦, 初回版只要$520.

69 1234
發新話題