發新話題

美國卡通一問

呢段片入面, 我淨系記得睇過三套

• Mask
  • Defenders of the Earth (無綫暑假卡通片, 好以系馬哥孛羅同太陽之子同一年)
  • Adventures of Galaxy Rangers (當年亞視下午4:00至5:00時段播放過)

其實以前兩個台都做過唔少鬼佬卡通, 我記得80年代有睇過下面d, 唔知大家有冇印象! d中文名忙記得8899,  d英文名系自己對住隻碟抄o既!

• He-man (無綫430穿梭機下午5:00時段播放)
  • She-la(有阿哥, 點可以無阿姝, 無綫430穿梭機下午5:00時段播放)
  • The Freedom Force (好以系亞視播放)
  • Spider Woman 蜘蛛女俠(麗的年代播放, 星期日早上10:00-11:00時段播放)
  • Spiderman 蜘蛛俠(麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • Space Sentinels (麗的70年代尾播放, 無記錯是逢星期六下午播放的)
  • Flash Gordon 飛俠哥頓(亞視下午4時至5時的時段播放)
  • Captain America 美國隊長(麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • Sub-mariner (麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • The Mighty Thor (麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • Hulk (麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • Ironman 鋼鐵奇俠(麗的年代播放, 下午4時至5時播放)
  • Ulysses 31 太空漂流記(亞視暑假卡通片, 當年標榜採用立體繪畫技術, 故事為希臘神話為背景的科幻卡通! 無爛尾架! )
  • Blackstar (唔記得左邊家播放)
  • The Secrets of Isis (唔記得左邊家播放)

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 31-7-2009 01:34 發表   The Secrets of Isis...d 套乜有卡通? 好只記得人做 wor... 有套叫 Johnny Quest 有無睇過, 90年過番畫過加入電腦動畫不過好鬼水. 舊個套好正 當年套 美國隊長 Captain America 同套 Thor 無敵鎚 ...

真人版, 我淨系記得世姐蓮黛卡德套神奇女俠! 正!

Johnny Quest 香港明珠有做過, 幾好睇! 

"當年套 美國隊長 Captain America 同套 Thor 無敵鎚多雅... 成套硬畫卡通...一d都唔係卡通片." -  四哥同東兄d口味好似wor! 連comments都一樣!

tin tin 好似無睇過, 早一兩年我舊老板本來想搞套真人舞台版(即系好似仙巴真人版咁)黎香港做, 可惜line up 出左問題, 做唔成!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 31-7-2009 02:42 發表   東兄...係邊到講過? 我要追究版權  不過事實便是事實. 東兄...同我可能細個時失散 0左 好友 蓮黛卡德套神奇女俠更係正 la...細個時睇佢過身材已經流鼻血 la..   The Secrets of Isis...有 ...

系邊到講過? 唔... 呢d咁私人o既問題! 我唔可以代答架wor!  你快d飛返黎香港, 自己問東兄啦!

好友? 你同東兄點止好友咁簡單! ......拿......拿.......咪亂諗d衰野, 我話你地似失散左o既兄弟渣!

除左神奇女俠, 沈珍美都好靚!

我一向對d靚女過目不望, 真人版The Secret of Isis真系無印象睇過!

Tin Tin 印像中, 香港無播過!90年代之後就唔敢講! 

你邊樹系年幾大呀? 你不過大我小小啫!  

發新話題