發新話題

電台節目

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:48 發表 我好o吾 like 森美o的笑聲.....好鬼嘈!!

聽慣左就無乜野既, 招牌笑聲呀.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 28-7-2009 12:14 發表 [quote]原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:45 發表 因乜解究o甘憎淑梅姐~?!佢o個句有乜問題?!(其實我 do o吾係o甘鍾意佢 ) 問題係回歸日大風大雨, 兩位國家領度人到港主持政權移交儀式. 就興高釆烈說: " 貴人出路招風 ...

我第一次打電話去港台,就係佢接電話,而家佢以老賣老,有老公撑,經常羽毛輪厠, up 得照 up ,我頂佢唔順.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:51 發表 有無餅友有錄曾仕賢 Jason & Martin o的節目~??!好想聽番! 小樽有嘛~??!  

係有錄音帶...但都已發'毛' ...

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-7-2009 20:54 發表 各位餅友,有無電台節目你o地經常追著收聽而又最鍾意o尼~?! 分享鴰.... 而我就最鍾意早期香港電台的 :  ' 風騷快活人 ' ~!(即梁繼章,羅啟新)中期的由 jason & martin 的 ' 無大無細 ' ! 商台當然就係 ' 軟 ...

any radio program that plays 恋人も濡れる街角 will be a favorite 

引用:
原帖由 ar_woo 於 29-7-2009 00:50 發表   any radio program that plays 恋人パ濡ホペ街角 will be a favorite 

中村雅虎的要求就是這樣 simple!

有恋人パ濡ホペ街角歌播的就是好聽的節目!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 inabottle 於 29-7-2009 00:32 發表   係有錄音帶...但都已發'毛' ...

o甘小樽要快 D 將佢變成 MP3....!(方便到時可以 send 比我或 Burn disc 比我儦 )

如果o吾係就以後都聽o吾番 gala~....

廿幾年前由鄭丹瑞獨白的

小男人周記

阿歡
趙博士
阿 ann

引用:
原帖由 超人兄弟 於 30-7-2009 08:17 發表 o甘小樽要快 D 將佢變成 MP3....!(方便到時可以 send 比我或 Burn disc 比我儦 ) 如果o吾係就以後都聽o吾番 gala~....  

未有推動力 ...... 想既

引用:
原帖由 安佑 於 30-7-2009 16:23 發表 廿幾年前由鄭丹瑞獨白的小男人周記阿歡趙博士阿 ann

仲有阿rosa

引用:
原帖由 inabottle 於 30-7-2009 18:47 發表   未有推動力 ...... 想既

小樽諗鴰....當妳轉成 MP3 後,妳想聽邊集就邊集...幾好呀~hee..hee..!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 30-7-2009 21:32 發表 小樽諗鴰....當妳轉成 MP3 後,妳想聽邊集就邊集...幾好呀~hee..hee..!

呢個都係退休時做既其中一件事......

引用:
原帖由 綠寶210 於 27-7-2009 21:15 發表 森美小儀-架勢堂, 笑到碌地, 可惜幾個月前無左囉.    做學生哥時期經常聽一個晚上專播電影SOUNDTRACKS 既節目, 非常非常不幸地已經完全唔記得左個女DJ個名呀!!!   仲有一個也聽得最多 > 怪怪 ...

X X (忘了) 與叻"哥" (森美&小儀扮) 好好好好笑... 又省唔起係咪架勢堂內既環節......

引用:
原帖由 inabottle 於 31-7-2009 08:36 發表   呢個都係退休時做既其中一件事......

鴰....o吾記得~?(益力多的Susuki)

鴰....退休??!妳有排o拉! o甘我無行la...D MP3!

引用:
原帖由 inabottle 於 31-7-2009 08:36 發表   呢個都係退休時做既其中一件事......

退休前好嘛??!小樽..

引用:
原帖由 超人兄弟 於 31-7-2009 08:53 發表   退休前好嘛??!小樽..

不好嘛!!? 超人兄弟~ 其實唔係好多J&M既錄音帶... 就算沒有了, 也就算了啦... 都在記憶內喇...

引用:

u'd better keep the tapes in good shape then....... I converted lots of 20-year-old cassette tapes recently and 1-2 already had problems.......

or r u retiring early very soon having made big big $$ from stocks recently

引用:
原帖由 inabottle 於 31-7-2009 08:41 發表    X X (忘了) 與叻"哥" (森美&小儀扮) 好好好好笑... 又省唔起係咪架勢堂內既環節......

叻"哥"?

無乜印象.

有冇搞錯武俠電視電影

有冇搞錯武俠電視電影 

26 Oct 09/am0:100後一段節開始

http://gbcode.rthk.org.hk/TuniS/ ... Wrong/20091026.html

黃毓民:政事有心人!(依家佢響網台d節目;同全盛時期差好遠!)

引用:
原帖由 火馬 於 27-10-2009 20:17 發表 黃毓民:政事有心人!(依家佢響網台d節目;同全盛時期差好遠!)

新城潘紹聰過檔毓民網台事件始末

潘紹聰過擋事件是指潘紹聰因為受到高薪挖角離開Uon而過檔毓民網台網上電台,從而引發的一系列人性爭辯事件。

事件起因新城靈異節目主持潘紹聰在新城發展不如人意,後得新城資訊臺臺長朱明銳介紹,得Uon高層支持轉戰網絡電臺,3個月後潘表示與Uon發展方向概念不一,遂請辭及過擋毓民網上電台。

因而引發Uon不滿,於節目中大數潘紹聰反骨,引起部分聽眾反感,並引致潘紹聰粉絲和Uon聽眾在香港討論區產生議論口角。

事件詳情 後述條目或段落中,部分資料尚未查證或來源可疑,因而未能盡信。
確認討論頁有無相關討論,並勇於添註資料來源! 

4月16日--潘生通知阿Sam想過檔毓民網台(原因未詳,欲知詳情候聽4月23日毓民網台電台),Uon高層阿Beta極力挽留,當晚節目由ThatsWhy暫代,聲稱潘生請病假
4月17日--潘生堅持要走,阿Beta繼續極力挽留,當晚節目繼續聲稱潘生請病假,ThatsWhy繼續暫代節目
當晚某神秘聽眾David打上節目,聲稱係街上遇到潘生同佢提及唔再做Uon,惹起聽眾議論紛紛

如果係真既,點解唔當面追問潘生原因為何,而要打上節目爆粗指潘生不辭而別呢?

還記得佢講既一句「有日係街撞到潘生」,與經典笑話例牌第一句無異

4月18日--潘生去意已決,Uon台長阿sam為潘生投資左大量金錢而不憤 & 想留住一班聽眾
當晚節目阿Sam聯同阿Beta唱雙旺數臭潘生「過橋抽板」] & 數名uj打親情牌以挽留聽眾支持

部分聽眾一時胡塗,誤信阿Sam讒言

4月19日--始終理性聽眾佔多數,細想阿Sam昨晚言論實有不少誇大成份
亦明白潘生並非想不辭而別,實因在聽眾前與小人唇槍舌劍,實乃詒笑大方之舉,倒不如等新地方再作交待

一班聽眾紛紛到Uon開post理論,惹起Uon支持者不滿,Uon罵戰四起

4月20日--畢竟網民力量何其大,不少網友搜查出阿Sam過去惡行,實乃真小人+ 偽君子
阿Sam過往惡行被悉露 & 理據不足之下 Uon充斥著支持潘生聲音

阿Sam尤如秦王下凡,下令焚帖坑儒 以極度兇殘的手法先鎖國後屠殺, 當晚腥風血雨,及後逃亡的人紛紛去到十里外的Discsss的恐怖熱線國度講述當時的恐怖情況! (說也奏巧,阿Sam本名秦文,難道當真秦王再世?)

一眾潘生支持者紛紛被ban ID,Uon此舉抑殺言論自由惹起民憤,一時間民怨四起

時為四二零事件

4月21日--Uon聽眾紛紛回道Discuss,恐怖熱線版回復昔日興旺眾生靜待4月23日
4月22日--數名Uon擁護者開始到Discuss以為罵而罵情況下回post攻擊潘生支持者,惹人憐笑
4月23日--當晚毓民網台節目「蕭若元頻道」內,潘生首度回應事件,一切事件真相大白
潘生拍擋uj ThatsWhy早就得悉潘生請辭,4月18日節目內還聲稱未知潘生離開一事,實為欺騙聽眾之舉

事件被網友搬上維基百科作簡單敘述,眾生靜待5月12日潘生新節目。

事件結果及後Uon管理員一度刪除討論區上的反對留言,以及禁止發言,眾多會員被封ID,有違言論自由原則,大部份聽眾失望離開Uon。

(不過自Uon改System之後,聽眾收聽率已跌。)

發新話題