59 123
發新話題

電台節目

電台節目

各位餅友,有無電台節目你o地經常追著收聽而又最鍾意o尼~?!

而我就最鍾意早期香港電台的 :  ' 風騷快活人 ' ~!(即梁繼章,羅啟新)中期的由 jason & martin 的 ' 無大無細 ' !

商台當然就係 ' 軟硬天師 '~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-7-2009 20:54 發表 各位餅友,有無電台節目你o地經常追著收聽而又最鍾意o尼~?! 分享纒~.... 而我就最鍾意早期香港電台的 :  ' 風騷快活人 ' ~!(即梁繼章,羅啟新)中期的由 jason & martin 的 ' 無大無細 ' ! 商台當然就係 ' 軟 ...

我以前聽商台多
月光光四人幫http://oldcake.net/viewthread.php?tid=252&extra=page%3D9
盧業媚﹣週未熱線(我打極都唔通
瞓覺開著收樂機聽商台通宵節目深宵樂悠揚

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-7-2009 20:54 發表 各位餅友,有無電台節目你o地經常追著收聽而又最鍾意o尼~?! 分享鴰.... 而我就最鍾意早期香港電台的 :  ' 風騷快活人 ' ~!(即梁繼章,羅啟新)中期的由 jason & martin 的 ' 無大無細 ' ! 商台當然就係 ' 軟 ...

以前, 聽晚上香港電台深宵節目 - 洪潮豐 & 鄭子誠等, 午間聽三個寂莫的心等...  由於, 晚上聽港台, 第二朝就聽晨光第一線. 本來已不太喜歡, 之後, 因淑梅姐在回歸日一句: "貴人出路招風雨." 令我   x100,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 .... 於是轉聽商業一台, 之後絕少聽港台, 除非播賽馬, 才會聽港台的黃昏及舊歌節目.

風騷快活人梁繼璋幾好, 但係好討厭梁思浩, 佢太多提及風水, 玄學, 靈異鬼怪.... 我不接受. 而且, RTHK 太多節目都揾啲女主持扮低B... 無乜 point.

以上都有聽... 商台"小寶與文廸"係小樽至愛之一... 遲d補充.

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

森美小儀-架勢堂, 笑到碌地, 可惜幾個月前無左囉. 

做學生哥時期經常聽一個晚上專播電影SOUNDTRACKS 既節目,

非常非常不幸地已經完全唔記得左個女DJ個名呀!!!

仲有一個也聽得最多 > 怪怪怪怪怪...談.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-7-2009 20:54 發表 各位餅友,有無電台節目你o地經常追著收聽而又最鍾意o尼~?! 分享鴰.... 而我就最鍾意早期香港電台的 :  ' 風騷快活人 ' ~!(即梁繼章,羅啟新)中期的由 jason & martin 的 ' 無大無細 ' ! 商台當然就係 ' 軟 ...

我由細聽軟硬聽到大,

而家真係無咩節目追了

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-7-2009 21:27 發表 我以前聽商台多月光光四人幫http://oldcake.net/viewthread.php?tid=252&extra=page%3D9盧業媚﹣週未熱線(我打極都唔通)瞓覺開著收樂機聽商台通宵節目深宵樂悠揚

月光光四人邦首歌我都記得, 肯定系盧冠廷唱!當年主持都是6pair半出身, 個個都有各自風格, 我好鐘意聽!

另外商台星期日早上有個節目都好好聽, 可惜唔記得左個名!  主持有岑健勲,陳欣健, 劉天蘭等人, 當中有個環節由劉天蘭扮一個叫飄萍的女子, 專講粵語片笑話, 主題曲好似系...齊娛樂你, 劈晒一切避忌, 觀眾猛去dump地, 齊齊共遊戲...!

之後, 就轉左聽港台三個小神仙及凱祺的天空!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 27-7-2009 00:09 發表   以前, 聽晚上香港電台深宵節目 - 洪潮豐 & 鄭子誠等, 午間聽三個寂莫的心等...  由於, 晚上聽港台, 第二朝就聽晨光第一線. 本來已不太喜歡, 之後, 因淑梅姐在回歸日一句: "貴人出路招風雨." 令我 ...

風騷快活人
我覺得梁繼璋反而比較攪到個節目太過Palatial grand~!

梁繼璋成日播放英文歌曲,高尚過頭...
風騷快活人早上時段多數主婦,婆婆聽~架嘛..

好似得梁繼璋佢自己一個DJ聽晒玩晒~咁..
香港電台,唔係外國電台
風騷快活人型式不同鬼仔李志剛...

羅啟新~幾攪笑..
可惜調節目

風騷快活人村長提及風水, 玄學, 靈異鬼怪....
又多播放中文歌曲
RTHK 太多節目都M齯k主持...
咁至比較適合主婦,婆婆大眾化~!

有 冇 搞 錯

[RTHK 有冇攪錯]--有忠仔間唔中講特撮卡通玩具...
有冇搞錯- 愛的禮物∶
兒時蒲點 - 簡 -
有冇搞錯 主持: 梁榮忠、 姚婷芝、 斌仔、 阿O 、

http://gbcode.rthk.org.hk/TuniS/www.rthk.org.hk/rthk/radio2/RightableWrong/20081211.html

輕 談 淺 唱 不 夜 天

商台881玩具節目<超級玩具迷>
馬季休息星期三2009
22:30 - 23:00  超級動漫迷       馮志豐 | 鄔家麟 

以前82年,商台DJ張麗瑾:日本通,強項播放八十年代東瀛歌為主,
張麗瑾主持的日本歌節目,有好多原裝日語日本動畫歌曲播放~!

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-7-2009 21:27 發表 我以前聽商台多月光光四人幫http://oldcake.net/viewthread.php?tid=252&extra=page%3D9盧業媚﹣週未熱線(我打極都唔通)堐捷}著收樂機聽商台通宵節目深宵樂悠揚

我試過打通比盧業媚.....佢話我好似同佢做訪問o甘!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 27-7-2009 00:09 發表   以前, 聽晚上香港電台深宵節目 - 洪潮豐 & 鄭子誠等, 午間聽三個寂莫的心等...  由於, 晚上聽港台, 第二朝就聽晨光第一線. 本來已不太喜歡, 之後, 因淑梅姐在回歸日一句: "貴人出路招風雨." 令我 ...

因乜解究o甘憎淑梅姐~?!佢o個句有乜問題?!(其實我 do o吾係o甘鍾意佢 )

引用:

原帖由 kkeeleung 於 27-7-2009 00:09 發表

但係好討厭梁思浩, 佢太多提及風水, 玄學, 靈異鬼怪.... 我不接受.

o尼絛友重成日講有味o野 tim~....講故仔又成日帶人遊花園!

引用:
原帖由 綠寶210 於 27-7-2009 21:15 發表 森美小儀-架勢堂, 笑到碌地, 可惜幾個月前無左囉.    做學生哥時期經常聽一個晚上專播電影SOUNDTRACKS 既節目, 非常非常不幸地已經完全唔記得左個女DJ個名呀!!!   仲有一個也聽得最多 > 怪怪 ...

我好o吾 like 森美o的笑聲.....好鬼嘈!!

有無餅友有錄曾仕賢 Jason & Martin o的節目~??!好想聽番!

小樽有嘛~??!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:45 發表 因乜解究o甘憎淑梅姐~?!佢o個句有乜問題?!(其實我 do o吾係o甘鍾意佢 ) o尼絛友重成日講有味o野 tim~....講故仔又成日帶人遊花園!

村長講有味o野,幾攪笑氣氛~鹹濕仔村長好似未婚..
成日帶人遊花園~哩樣真係幾老土~!
一段新聞拖成粒鍾~!
又唔講咩報章搵資料~喎~?
好多電台都講:生果報之類啦~!

以前有冇聽商台張麗瑾,有好多八十年代原裝日語日本動畫歌曲播放~!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:48 發表 我好o吾 like 森美o的笑聲.....好鬼嘈!!

算啦~!

森美轉型到銀幕畀埋樣你睇..

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:38 發表 我試過打通比盧業媚.....佢話我好似同佢做訪問o甘!

打通畀有冇攪錯,忠仔好好傾~

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 10:45 發表 因乜解究o甘憎淑梅姐~?!佢o個句有乜問題?!(其實我 do o吾係o甘鍾意佢 )
問題係回歸日大風大雨, 兩位國家領度人到港主持政權移交儀式. 就興高釆烈說: " 貴人出路招風雨. " 到今日我仲 o緊!!

[老人院時間],剩係soft hard玩電話果個環節都笑死人

黃藹君[貓兒眼],阿旦[小男人周記],何嘉麗,林姍姍果d節目.....差唔多個個禮拜追

星期一至五,就[趣趣地十一點幾],我d生活知識就係果時學

{三個寂寞的心}令我知道好多追女仔攻略

[活力五線譜],[十一時衝動],都成日聽

聽電台節目的日子,等如中學時代,都好耐以前翵

所以中學時代鴽瓻Y好夜圇[

讀U及出來社會工作後,真係無乜追聽電台節目

不過,足球直播都有時會聽

好懷念嘉嘉,我曾經因為佢鷏`目的一句說話,令我由果日開始,發奮讀書

真係要多謝佢

引用:
原帖由 kkeeleung 於 28-7-2009 12:14 發表 (其實我 do o吾係o甘鍾意佢 ) 問題係回歸日大風大雨, 兩位國家領度人到港主持政權移交儀式. 就興高釆烈說: " 貴人出路招風 ...

你o吾鍾意佢執生擦鞋??!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-7-2009 12:58 發表 你o吾鍾意佢執生擦鞋??!
就係咁喇.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 28-7-2009 13:32 發表 就係咁喇.

o甘又係~...借個勢擦鞋又真係 cheap o左 D!

59 123
發新話題