30 12
發新話題

我記得有一個鹹蛋超人有一集......

我記得有一個鹹蛋超人有一集......

劇情好殘忍,講超人被怪獸吹d冷空氣冰封咗,後尾被怪獸扭斷晒d手腳,跟住又被七星俠救返,仲好似分上下兩集。

有無師兄記得?係邊個超人?有無片?謝謝!

引用:
原帖由 八府巡按 於 18-7-2009 02:26 發表 劇情好殘忍,講超人被怪獸吹d冷空氣冰封驉A後尾被怪獸扭斷晒d手腳,跟住又被七星俠救返,仲好似分上下兩集。有無師兄記得?係邊個超人?有無片?謝謝!

都無乜印像~....o甘多個超人睇怕M都要o的時間!

相信是尼秅妨e吧~...因為新近o的超人劇應無o甘殘忍!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

return of ultraman

--------------------------

topic: snow girl

remark : no ultra7 appear!!!!

please find in tudou,56 or yukou...

引用:
原帖由 r9647 於 18-7-2009 13:47 發表 return of ultraman -------------------------- topic: snow girl   remark : no ultra7 appear!!!!   please find in tudou,56 or yukou...    

冇錯,係超人阿鄉,一集過。我記得唔止扭甩手,連個頭都扭甩埋 ,今時今日,恐怕連 PG 都未必得。最後,無端端隻超人手鐲﹝呢隻真係 7 號送﹞閃一閃,果幾舊手手腳腳又歸位,再打過!死未!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
歡迎瀏覽細拉的部落

http://selahk.blogspot.com/

引用:
原帖由 細拉 於 18-7-2009 15:27 發表 冇錯,係超人阿鄉,一集過。我記得唔止扭甩手,連個頭都扭甩埋 ,今時今日,恐怕連 PG 都未必得。最後,無端端隻超人手鐲﹝呢隻真係 7 號送﹞閃一閃,果幾舊手手腳腳又歸位,再打過!死未!

你講番o的劇情又有番o的印像o咼~!

比較記得閃一閃,果幾舊手手腳腳又歸位o個段....不過印像模糊!

引用:
原帖由 八府巡按 於 19-7-2009 01:47 發表 終於搵到,可惜只得後半段,果然夠殘暴http://www.youtube.com/watch?v=xQr3MngWbIE&feature=related

意識不良,的確恐怖~~~

不過歸來之超人生命形式係唔驚~~

引用:
原帖由 Delight986 於 19-7-2009 09:28 發表 意識不良,的確恐怖~~~ 不過歸來之超人生命形式係唔驚~~

打碎盞燈就睇你驚o吾驚?!太陽能量之源o咼~...( 不過就算盞燈爛o左都有超人老母打救翻生....無有怕 !)

諗起都覺得恐怖。我依家都唔敢睇(當然,有d感情因素,雖然知道d手腳會歸位,但點能夠見到阿鄉俾隻怪獸搞到五馬分屍?),當年d細路點頂得順?咁暴力點出得街?

記得當年睇完,個心銀住銀住,發左幾日惡夢

如果D小朋友睇到可能真係會發惡夢...
特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

啊鄉 斷手斷腳甩頭e集有睇 有d恐怖

引用:
原帖由 63009932 於 18-2-2010 12:34 發表 是太郎

不是,是阿鄉,老七救命手鈪,"散完可以嚟過~"

is this the ep that u r talking about?
http://www.youtube.com/watch?v=OkCGV3R4Iow

引用:
原帖由 Potato 於 22-7-2009 00:13 發表 諗起都覺得恐怖。我依家都唔敢睇(當然,有d感情因素,雖然知道d手腳會歸位,但點能夠見到阿鄉俾隻怪獸搞到五馬分屍?),當年d細路點頂得順?咁暴力點出得街?
其實, 將對手冰封, 硬化. 打碎, , 粉身碎骨, 對手暖化, 身體歸位, 還原復活. 在正邪角力的場面, 之後的電影電視仍然再出現, 而觀眾仍覺精彩. 不阿阿鄉是否第一人.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 5-10-2011 18:37 發表 其實, 將對手冰封, 硬化. 打碎, , 粉身碎骨, 對手暖化, 身體歸位, 還原復活. 在正邪角力的場面, 之後的電影電視仍然再出現, 而觀眾仍覺精彩. 不阿阿鄉是否第一人.

回想小時候睇依集時, 真係O晒嘴 ~

頭一次接觸呢集係5毫子公仔書 , 劇照隻怪獸直程攞住亞鄉個死人頭吼叫...
tv就冇呢幕....

引用:
原帖由 frankie 於 5-10-2011 20:33 發表 頭一次接觸呢集係5毫子公仔書 , 劇照隻怪獸直程攞住亞鄉個死人頭吼叫...tv就冇呢幕....
咁駭人? 剪解怪獸無踏爆佢個超人頭?

引用:
原帖由 kkeeleung 於 6-10-2011 01:07 發表 咁駭人? 剪解怪獸無踏爆佢個超人頭?

踏爆左要拍佢復活會好麻煩

I remenber Ultraman Maibus also has one episode like that...Maibus finally save by Seven too

30 12
發新話題