發新話題

譚詠麟

譚詠麟

第一個POST: ALAN: "這陷阱, 這陷阱, 這陷阱, 偏我遇上..................."

我又來POST,都唔夠夏日寒風比人改歌詞咁經典:龍虎豹好睇,好睇,但好鬼貴,我讀小學果陣個個細佬都識唱!

有冇人有Idea, 「譚詠麟」最多試過一年出幾多隻碟?... 「愛情陷阱」又一共有幾多個Version???

大多數的碟我都有..... 我真係佢的100%fans 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.

小瑜,小瑜........等埋我呀....................... (呢一句說話,係fans一定記得) 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.

引用:
原帖由 任因玖 於 13-11-2006 09:41 發表 大多數的碟我都有..... 我真係佢的100%fans 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.
當年我同細佬夾份賣ALAN D牒, REMIX, 彩圖總之有就買. 不過我們也不反LESLIE, 拒隻白牒都有買 現在我細佬KEEP 住.........

幻影............紫色小盒子+水晶成為搶手禮物

引用:
原帖由 999 於 15-11-2006 19:45 發表 幻影............紫色小盒子+水晶成為搶手禮物
介女必備 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.

我好似仲有佢啲黑膠碟收埋咗.... 搵日真係要搵返出嚟懷舊下

我小學四年班己對"雨絲情愁"有feel了~~~ Alan的威力真不可以講笑!!

我都對呢隻歌好有feel.... 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.

最頂癮都係尋樂真啱數

仲有"我愛disco queen" 最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

我最後買的應該係 獨一無二 , 聽了一兩次就無聽過 之前的所有牒, 真係是是但但up一句歌詞都知係邊隻歌 講下暴風女神呢隻牒 , 以前成日覺得隻牒的混音有d問題 早幾年買反一隻黑膠王系列的CD (因為佢話係數碼處理過) 真係好好多

暴風女神呢隻牒果時有送月曆 最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

請教歌名.............

引用:
原帖由 任因玖 於 13-11-2006 09:41 發表 大多數的碟我都有..... 我真係佢的100%fans 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.
歌詞係:綠蔭裡;草陂上;讓我胸襟一再展...................

引用:
原帖由 火馬 於 5-12-2006 23:18 發表 歌詞係:綠蔭裡;草陂上;讓我胸襟一再展...................
我愛大自然 - 係同彭健新合唱的

引用:
原帖由 carkei 於 5-12-2006 23:37 發表 我愛大自然 - 係同彭健新合唱的
Thanks a lot!!!!!!!!!!

我比較鐘意佢較早期D歌;柔柔河畔,遲來的春天.........等等。

ALAN有一首歌我很有印象, 就是"唱一首好歌"........ 車輕輕駛過輪呔軌跡輕拖 寒雨裡悄悄問她走了日子怎過 : : 找到真的愛忙鎖它於心窩 情愛會有變幻失戀了日子怎樣過? 首歌出現過在TVB"天虹"裡面. ALAN的角色叫于柏端, 好像是ICAC 的調查員, 拒同鄭裕玲是情侶 隻歌播出時, ALAN 同DODO 在晚上遊車河, 真係好好FEEL架 不過之後于柏端就比人對"霖"左.

發新話題