發新話題

鐵甲人

完全冇印像

peterma : 我都有些印象,這本漫畫當年我都看過! 我在早三,四年前已買了一套"鐵甲人"VCD.可以重h和怀舊. 看回都幾搞笑,因為會看到很多穿崩的鏡頭!

thanks

I remember that the small boy called U7, and the young man togather with him was called U3. Seem sometimes they use this instead of the real name. since, it's been too long time, I'm not sure, can anybody verify this??

U means Unicorn, Their team was called Unicorn!

沒錯 , 是Unicorn , 每人都要 report to 支部長

重有"嵐十郎"
個"總舵"叫"麒麟情報局"
重有個老翻"災難鐵甲人"

引用:
原帖由 spectreman 於 22-10-2006 14:21 發表 Please and thank you. Been looking forward to that for some time

Another upload :

http://www.tudou.com/programs/view/CE02otBKve0/

hope you like it.

嘩!! 精彩!!  精彩!!   多謝分享!!

好懷念淩大衛!

鐵甲人起飛!

我有自己DIY 的元祖鐵甲人,

須然未完成, 但可以貼出來大家評一下

但我不懂貼圖,

有誰可以幫我貼一下

我可以先email 相給他的.

thanks

有趣的話, 回一回啊

是可動的, 會裝 servo 在內啊

引用:
原帖由 寨晏t路卜 於 10-3-2008 02:55 發表               有趣的話, 回一回啊是可動的, 會裝 servo 在內啊          

好大工程呀...

好期待完成品既出場...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

記得當年還是黑白年代,當時的電視是膽機,開了幾分鐘後才可看,先有聲後有畫面,仲要俾錢才可去一些電視鋪去睇,真係懷念啦!

引用:
原帖由 ITSTORE 於 6-4-2008 20:59 發表 記得當年還是黑白年代,當時的電視是膽機,開了幾分鐘後才可看,先有聲後有畫面,仲要俾錢才可去一些電視鋪去睇,真係懷念啦!

我記得我第一次看鐵甲人時, 也是在同屋主屋企看. 當年我家中都未有電視.

後來播超人時家中才有電視看.

鉄甲人1967

鉄甲人 獅身人面的鉄甲人 It is very special design with the ohter 特撮 Robot.

引用:
原帖由 hongkongman 於 13-8-2008 19:06 發表 http://i314.photobucket.com/albums/ll417/hongkongman_photo/GiantRobot.jpg鉄甲人 獅身人面的鉄甲人 It is very special design with the ohter 特撮 Robot.

good ar..!thanks to sharing hk man bro!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 hongkongman 於 13-8-2008 19:06 發表 http://i314.photobucket.com/albums/ll417/hongkongman_photo/GiantRobot.jpg鉄甲人 獅身人面的鉄甲人 It is very special design with the ohter 特撮 Robot.

最近又出左幾套大鐵人既VCD喎...

不過係卡通版...robot..

最得意就係橫山老師將楊志...戴宗都放埋入去...

(水滸大鐵人??? )

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 spectreman 於 25-10-2006 08:31 發表 Sorry, I lived in Causeway Bay。

I also lived in Causeway Bay. Did you study in East Hospital Road?

發新話題