21 12
發新話題

2009老餅1月10日聚會飯聚K團 -- 事前預備討論

(各位意願更新置頂)關於是次老餅1月10日聚會K團﹐請出席老餅務必逐點回覆

1)係會出來食個飯先﹐不過約食飯簡單﹐稍晚才會確定地點。約6:30至7點開始食﹐銅鑼灣區. 我想是大概泉章居一類經濟地方吧﹖請講出席飯局與否。

2)唱K方面﹐誰方便唱足計劃的四小時﹖誰肯定約兩小時會離開﹖
今天ar_woo兄提出了分兩房的方案﹐我與超人兄弟後又想過﹐本次是老餅聚會名義﹐如果同時唱分開了房是否有點不好﹐所以有想過是否應改為﹐先訂大房8點半至10點半(反正是該店能保證給我們的時間)﹐再訂10點半後時段讓想繼續熱唱的餅友繼續。中或大房視答覆要繼續唱的人數而定啦﹐中房可裝最多8人.

所以請每位會出席的老餅:
1)阿誠<== 食飯﹕??    唱至10:30 : yes   10:30後繼續唱﹕yes
2)Athena<== 食飯﹕no  唱至10:30 : yes   10:30後繼續唱﹕no
3)動感超人 <== 食飯﹕no 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱﹕no
4)JLCC <== 食飯﹕yes 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱﹕yes
5)Delight986
<== 食飯﹕yes 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱﹕yes
6)Tyler2 <== 食飯﹕yes 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱﹕yes
7)超人兄弟<== 食飯﹕yes    唱至10:30 : yes   10:30後繼續唱﹕no
8)ar_woo <== 食飯﹕?? 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱﹕yes
9)East (not sure go or not go! will reply later...)
10)moneyismymoney<== 食飯﹕yes 唱至10:30 : yes 10:30後繼續唱 no

務必告訴我們你的意願﹐我們看多餅友大癮唱歌與否去決定怎樣安排。很不好意思因為首次在這裡搞這個聚會活動﹐經驗缺乏所以要多方面詢問好意見﹐希望不會煩到各位。

其實唱歌果度我們就係收集緊邊個有心盡唱(即如果過10﹕30繼續唱都無任歡迎人士)﹐邊個會順勢10﹕30走。

費用呢﹐該店是收房租﹐至少1飲品(最平約$40)和加一的。每人消費要視乎幾多人SHARE而定。而現在我們也要看究竟我們是否需要訂定兩個時段嘛﹐所以才要各位告訴是否很想唱多過兩個鐘。到時10人去大房唱兩個鐘﹐我估計大約每人($400X2+40X10)*110%/10=$132。
好了﹐如果10人都繼續唱﹐我們就拜託另一位仁兄﹐例如ar_woo幫忙打電話去訂定10﹕30之後的大房(為何要這樣麻煩呢﹖因為該店想公平分多些時間給不同客人﹐所以繁忙時段只保證每位客人預訂兩小時)。如果想繼續唱的人是8個或以下﹐我們就訂10﹕30後中房。

所以後段K的費用現在說不上來。總之大房每小時$400﹐中房每小時$250﹐一次預訂就意味每人最少要叫一個飲品﹐最後要加一。

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 Delight986 於 29-12-2008 16:55 發表 【轉貼】Japanese Songs 特撮:潃掏暷~Фみソよギ/ 藤浩一  http://www.co-cfc.co.jp/images_product/e0485.jpgэヱリЗ| ...

Delight986 bro, you are very 勁! 勁! 勁!

引用:
原帖由 japkortai 於 5-1-2009 23:01 發表   japkortai你想join邊part請註明? welcome --- 先謝謝你了。1)630-815食飯, now have 6 people (i guess expense around $100)2)830-1030 karaoke, now have 9 people (i guess expense around $100) ...

歡迎你  japkortai 兄!!

到時早o的到( 好似去飲o甘 )

其實食 ' 中菜 ' 就會坐得可以耐o的!

how about 銅鑼灣 ' 東湖 ' 海鮮酒家?!( 正正翡翠明珠戲院位置)

我間o吾中會去食飯...都幾 ok o既!! ( 座位過得去及價錢也不算貴..約$60至$100 )

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 01:39 發表 喂一於東湖啦不如. 東湖的話, 之前一日book 應該都ok.超人兄弟搞掂得唔得? 話8個人table啦.Song list:1) 三一萬能俠 op1402022)幪面超人OP 338401 3)ギクれ前ゎゆゆ2458 ...

訂位 no problem..,但都要睇o下各位 cake 友意見讚成否!

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 12:37 發表 無論如何﹐現在都請超人兄弟訂東湖啦﹐差不多全部人都同意了。

ok!!

不如就上' 東湖 '時地面的門口等...那處比較小人流...( 因東湖需要搭礞W )

6:15 pm 準時在那處等...遲到電話聯絡,ok?!!

(順帶一提我已訂位!!)

引用:
原帖由 Delight986 於 8-1-2009 10:52 發表 東湖 '時地面的門口等...那處比較小人流...( 因東湖需要搭礞W ) 18:15 pm 準時在那處東湖 '地面的門口集合等.OK~! 有邊個cosplay幪面超人, 穿LOLITA服裝有冇靚女LOLITA~? 我建議每人奎(老婆餅)確認~ ...

Cosplay 除o左LOLITA重有巫女,貓耳二大系...使o吾使扮埋~

有冇靚女LOLITA~? 有!七月動漫節o拉!或者星期日去旺角碰碰運氣...,又或者去日本,實有!!

老餅都有好多隻...例如 : 黃菱,紅菱,皮蛋酥,合桃酥等...點解係要老婆餅?!!

o我~你想要好多個老婆o尼~!

引用:
原帖由 japkortai 於 8-1-2009 14:55 發表 剛才我的同事有個好提議:   不如請已替我們訂位的兄台告知我們你用的訂位姓名(例如:陳先生、8位、6:30pm),早到的自行入座,然後擺個幪面超人公仔出來,那麼,其他陸續來的cake 友便可以自行入座。 & ...

其實我覺得都o吾需要o甘!

因為大家都有大家電話...到其時本人同Tyler bro 都會準時6 :15 pm 到集合地點,那處人流小...如果有人o向度等好大機會都係 oldcake net member o架o拉...

無疑 japkortai  兄o甘做係好有趣o未性o既!M次主題性約會我諗會適合用到!

引用:
原帖由 japkortai 於 10-1-2009 23:47 發表 哇,好開心呀,今晚能認識咁多位brothers & sister,仲有聽到你們的歌聲,以為是日本人在唱。大家的日語水平之高,令人佩服。能夠參與是次聚會,實在感到高興。   希望下次可以搞一個唱70-90年代廣東歌曲 ...

我也很高興認識到你 japkortai !

好o牙~下次一定搞番個70-90年代廣東歌曲 'K' 團給你大顯身手(大顯身口 )!

下記要出席o何!

引用:
原帖由 actionkamen 於 10-1-2009 23:53 發表 比你快髐@步添!好高興認識你,見到超人兄弟及Money兄都On鑇ine,開心嘛今晚?

當然開心!!開心到訓o吾著

引用:
原帖由 999 於 11-1-2009 00:07 發表 嘩!咁多位咁快有料到, 一定搞得很圓滿!聽到都開心!!

ok lah~...幾開心 ga~!

欠了你o尼 999 兄!

下次你一定要出席o牙!!

引用:
原帖由 japkortai 於 11-1-2009 00:12 發表 我最開心唱金剛飛天鑽、鐵甲萬能俠及神勇飛鷹俠。   今次k聚,可以作為我在水木演唱會前的一個熱身,哈哈。   而且,可以在演唱會當天跟今天認識的cake友再聚。

無錯係o牙!水木,堀江演唱會見!

約定你 lah~!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 11-1-2009 00:37 發表 大家唱 K 就係咁過癮,一齊大聲唱,你唱得吾好,或者識小小,d人都吾多確,可以熱鬧一番. 

係o牙~係o牙!!

引用:
原帖由 Delight986 於 11-1-2009 11:03 發表 希望下次可以搞一個唱70-90年代廣東歌曲的K團+飯聚,咁就好 70-90年代廣東歌就唔使去個間.. 搵日Sunday/K-Lunch都可以...  

一於o甘話!

約定你 到時要o昌番隻 Leslie o既 '風繼續吹'o黎聽o下

引用:
原帖由 999 於 12-1-2009 20:18 發表 搭住唱好嗎?

o尼 2 隻好正!!我又o昌!! 侵埋o吾該!

引用:
原帖由 japkortai 於 12-1-2009 20:34 發表 我想聽CAKE友唱近代豪俠傳、書劍恩仇錄、倚天屠龍記、發現灣.....

一齊o昌o拉!!不過妳要酣米o咼!

引用:
原帖由 999 於 12-1-2009 22:01 發表 大丈夫,唔知有冇大家姐呢?

大家姐妳係得o既...乜o野嚇窒惡爺o個隻?!!

黃莎莉做大家姐?!!

引用:
原帖由 999 於 12-1-2009 22:25 發表   冇錯!!!!當年好姨唱!不過未見過K版!

我 do 未見過!!

21 12
發新話題